Správně vychované dítě/správná výchova?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2891
23.6.11 15:56

No těžko říct, ale stačí mi koukat na mého pětiletého synovce, kterému bratr řekne x-krát že to nemá dělat a on to stejně dělá. Nicméně on ho rozmazlil sám, takže teď se nemůže divit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
23.6.11 16:00
verububu píše:
Pájinka25 píše:
No těžko říct, ale stačí mi koukat na mého pětiletého synovce, kterému bratr řekne x-krát že to nemá dělat a on to stejně dělá. Nicméně on ho rozmazlil sám, takže teď se nemůže divit :nevim:
Páji, ono u cizích to člověk vidí fakt jinak :nevim: … U nás tedy funguje 3× a dost.

jj já vím, ale tam je to opravdu extrém. Malej má na co si ukáže, brácha kdyby mohl, tak mu koupí i hodinky s vodotryskem :nevim: ale nikdy v životě jsem ho neslyšela říct prosím nebo děkuju. Vždycky jen, že tohle chce a tohle chce a že táta mu to koupí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.6.11 16:03

Podotýkám, že první dítě čekám. Přesto doufám, že můj názor bude mít trošku hodnotu, protože pracuju jako učitelka na 1. stupni, tak se na to budu dívat z našeho úhlu pohledu.
Podle mého názoru je vychované dítě takové, které ví, kde má nastavené mantinely, pozdraví, poděkuje a je schopné respektovat autority.

• Citovat
  • Upravit
2923
23.6.11 16:06

Snažím se naplnit oxymoron laskavá přísnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
23.6.11 16:06

Přesně tak jak se tu někde píše, správně vychované dítě si myslím se pozná až když začně pořádně chápat a domyslet si důsledky svojeho chování. Podle toho jak se chova k lidem/věcem ve svém okolí :think: :think: :think: teda to je moudro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.6.11 16:13

Jo a jinak jak občas říkávám, nejlíp se vždycky vychovávají cizí děti. :mrgreen: Tam hned vidím co je špatně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
23.6.11 16:14
Davdan píše:
Jo a jinak jak občas říkávám, nejlíp se vždycky vychovávají cizí děti. :mrgreen: Tam hned vidím co je špatně. :mrgreen:

Ba ba, všechny cizí děti jsou nevychovaní nesympatičtí spratci.. :jazyk: :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
23.6.11 16:15
Davdan píše:
Jo a jinak jak občas říkávám, nejlíp se vždycky vychovávají cizí děti. :mrgreen: Tam hned vidím co je špatně. :mrgreen:
:palec: :palec: :palec: přesně tak a taky si vždycky říkám, že moje dítě takový nebude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.6.11 16:18
Pájinka25 píše:
Davdan píše:
:palec: :palec: :palec: přesně tak a taky si vždycky říkám, že moje dítě takový nebude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I když už jsem si i párkrát řekla, že doufám, že moje dítě takové bude.

• Citovat
  • Upravit
4132
23.6.11 16:18

Správně vychované dítě :think: Záleží kdy už je ten správný věk, kdy dítě hodnotit, zda je dobře vychované. V každém věku jsou nějaké „zkraty“ v chování. Správná výchova se podle mě pozná až v dospělosti a to ještě každý vidí jinak. Pro někoho je hodný člověk co pomůže druhému blbec, co se zbytečně zatěžuje cizími problémy. A třeba s tím zdravením, i pěkný spratek může hezky zdravit, děkovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.6.11 16:25

Podle mě vychované dítě je to co poslechne rodiče - tzn.. svému věku..a situaci..
Určitě nesrovnávám roční až dvouleté dítě, ty si myslím mají svoji lavu, některé jsou víc divočejší, což si myslím, že s výchovou moc společného nemá, prostě jsou víc aktivnější.. Myslím si, že od těch 3 let už by dítě mělo poslouchat - rodič něco řekne, jednou dvakrát a poslechnout, ale beru zásadní věci. Např. přetahování o věc, rozčilování v obchodě, nebít děti na hřišti..
Taky poděkovat, poprosit, a neříkat pi. ku. apod slova :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.6.11 16:25

Časem si přečtu diskuzi, tak snad nikoho nevykradu… :mrgreen:

Podle mě se správně vychovaný člověk pozná až v dospělosti - že prostě není hajzl :lol: Nevím, jak to líp napsat… Prostě se chová tak, že se za něho nemusím stydět, je spokojený se svým životem, zdravě úspěšný (dle svých představ), není zamindrákovaný, nekrade :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.6.11 16:28

Jinak souhlas, že se to pozná okollo puberty :mrgreen: tedy pomalu v dospělosti.. U těch děti je to takové ošidné. Někdy je dítě vychované dobře, ale chytne ho blbá a just vám udělá někde scénu a už si skupina mami myslí, jak je nevychované :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
23.6.11 17:24

naprostý souhlas :palec:
Davdan píše:
Ale když nad tím uvažuju… a vezmu to čistě za sebe…
Dobrý pocit mám, když se nemusím stydět jít s něma mezi lidi…
nebo když vím že se nemusím bát jít s něma „do akce“… např. se smečkou valit přes hlavní třídu a nebát se, že mi půlku přejede auto - máme to s dětma tak, že když někdy rozdám povel, tak ho hned splní (chyťte se za ruce, hlídej mladšího atd…), vědí, že ve vyhrocených situacích se nedebatuje, ale poslouchá „kapitán“. :mrgreen:
Neskákat dětem kolem zadku, ale kolem srdíčka.
Nezahrnovat dary, ale pusinkama.
Nechat jim prostor rozhodovat se, aby si líp zapamatovaly důsledky.
Nebrat ho jako „zvíře, který je potřeba zkrotit“, ale mladšího človíčka, kterýmu je třeba ukázat svět.
Prkotiny neřeším a mávám rukou, ale když je potřeba, vyžaduju splnění úkolů bez debat.
Jinak jim vždycky říkám emoce ven (ať si kllidně zařvou, zakřičí… ale ať tam je i to smíření).

Tak asi nějak tak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
23.6.11 17:27

Já si myslím, že při výchově je důležitá nejen důslednost, ale také je důležité to, jak se my sami chováme k ostatním, jak mluvíme, jestli jsme agresivní, chlastáme… A taky nedávat dítěti vše, o co si řekne, ale taky všechno nezakazovat, prostě všeho s mírou, pokud jde o sladké, o dárky…jediné, z čeho snad nemusíme mít strach je z toho, jak moc dítěti dáváme najevo, už od miminka, jak moc ho milujeme :-)
Někdo tady psal, že kolem dvou let se ještě nepozná, jestli je dítě dobře vychovávané, já si tohle nemyslím. Už i tak malé dítě ví, kde má hranice a je jen na rodiči, jestli je důsledný a co povolí a co ne. Bití podle mě nic nevyřeší, když se bude dítě bít, tak jediné čeho se dosáhne je to, že na truc bude dělat ještě horší věci než za jaké bylo zbito, toť můj názor ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí