Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nevím, kolik vám je, ale uvažovat, co bude na stáří, když do té doby tu koupelnu stejně ještě aspoň jednou nebo dvakrát přemlátíte, nemá smysl. Udělej si to, co vám vyhoje teď.
Tak my máme rohovou vanu, takže je tam v rohu sedátku, k tomu je zástěna, takže se vykoupeš ve vaně( já dělám 3× do roka, děti 3× týdně) nebo si sedneš na sedátko a sprchuješ se na sedátku nebo si stoupneš, zavřeš zástěnu a sprchuješ se ve stoje. A do té vany vlezou i naši stařečci, když říkám stařeček, myslím před devadesát. Jen sprcháš bych nechtěla, kvůli dětem.
@bigl píše:
Nevím, kolik vám je, ale uvažovat, co bude na stáří, když do té doby tu koupelnu stejně ještě aspoň jednou nebo dvakrát přemlátíte, nemá smysl. Udělej si to, co vám vyhoje teď.
Takhle mě nenapadlo uvažovat
mě je 31, muži 43. Člověk by chtěl skloubit potřeby dítěte, pak jak to bude ve stáří - prostě všechno dohromady a ono je pravda, že to možná za 20 let budeme předělávat, díky za názor ![]()
Dejte si tam oboje, na co stavíte barak, když chcete dělat kompromisy jako v byte
vždy se to dá nějak vymyslet a naskladat to tam. Nebo tu koupelnu nechejte zvětšit, odsunout příčku na úkor jiného pokoje… maly sprchac muže byt například i v technické místnosti
My máme oboje a je to super. Ve sprchaci se člověk rychle osplichne, do vany naloží. V té vane už jsem i prala, když exla pracka a šla do servisu. Ve sprchaci občas očistím i palmu ![]()
@Semtex píše:
Dejte si tam oboje, na co stavíte barak, když chcete dělat kompromisy jako v bytevždy se to dá nějak vymyslet a naskladat to tam. Nebo tu koupelnu nechejte zvětšit, odsunout příčku na úkor jiného pokoje… máme oboje a je to super. Ve sprchaci se člověk rychle osplichne, do vany naloží. V té vane už jsem i prala, když exla pracka a šla do servisu. Ve sprchaci občas očistím i palmu
Když by to šlo, tak tam dáme oboje, to mi věř
ale zvětšit koupelnu nejde, kór na úkor jiného pokoje.. už takhle to budou takový hobití pokojíky pro pulčíky
![]()
@Cucajz no a jak velkou tu koupelnu vlastně mate? My cca necelé 2×3 metry (asi tak 195×285), ale vedle toho je pracovna o stejném rozměru, kde má pokoj nejmladší dite
a taky ten pokojik šel moc hezky zařídit - ještě tedy není úplně komplet, ale vymyšleno už mám, a vše potřebné se tam vešlo - rozkládací postel, skříň, komoda i maly psací stůl s židli a nějaké police na knížky a věci jsou v planu.
Vana a sprchac jsou v koupelně razeny za sebou podél delší stěny.
A pracku a spol., úklidové pomůcky, budeš mít taky tam, nebo jinde? Třeba by šlo pořídit i nějakou menší vanu než je standard.
@Arboretka píše:
Tak my máme rohovou vanu, takže je tam v rohu sedátku, k tomu je zástěna, takže se vykoupeš ve vaně( já dělám 3× do roka, děti 3× týdně) nebo si sedneš na sedátko a sprchuješ se na sedátku nebo si stoupneš, zavřeš zástěnu a sprchuješ se ve stoje. A do té vany vlezou i naši stařečci, když říkám stařeček, myslím před devadesát. Jen sprcháš bych nechtěla, kvůli dětem.
koukam, z jsme napsaly skoro identicky prispevek ![]()
@Semtex píše:
@Cucajz no a jak velkou tu koupelnu vlastně mate? My cca necelé 2×3 metry (asi tak 195×285), ale vedle toho je pracovna o stejném rozměru, kde má pokoj nejmladší dite![]()
a taky ten pokojik šel moc hezky zařídit - ještě tedy není úplně komplet, ale vymyšleno už mám, a vše potřebné se tam vešlo - rozkládací postel, skříň, komoda i maly psací stůl s židli a nějaké police na knížky a věci jsou v planu.
Vana a sprchac jsou v koupelně razeny za sebou podél delší stěny.
A pracku a spol., úklidové pomůcky, budeš mít taky tam, nebo jinde? Třeba by šlo pořídit i nějakou menší vanu než je standard.
Máme 2×2m
pračku atd budeme mít jinde, takže o to víc místa dalo by se říct, ale stejně mi přijde, že se to tam nevejde ![]()
@Cucajz píše:
Takhle mě nenapadlo uvažovatmě je 31, muži 43. Člověk by chtěl skloubit potřeby dítěte, pak jak to bude ve stáří - prostě všechno dohromady a ono je pravda, že to možná za 20 let budeme předělávat, díky za názor
Garantuju ti, že pokud na tom stejném místě budeš bydlet, až půjdeš do důchodu (což je za nějakých 35 let), tak ta koupelna bude už minimálně jednou po totální rekonstrukci. ![]()
Tak roky jsem (i s malým dítkem) žila v bytě jen se sprchou a když jsme rekonstruovali nový, vana byla jasná volba. Jako jo, naložím se do ní tak jednou za měsíc-dva, ale i tak má mnoho využití a děti ji milují. Mám u ní sklopnou sprchovou zástěnu, takže většinou ji využívám jako sprchu. Jinak ale vím, že kdybych o to jó stála, i do panelákové koupelny se dá nacpat obojí, existují různé sety, menší, tvarované, vykousnuté vany, které se dají i do minikoupelen poskládat.
@Cucajz ale tak to není zas tak mrnave, vana se tam vejde a sprchac do rohu k ni taky. Mohl by byt úplně minimalistický, jen vyspadovany odtok v podlaze bez vanicky a k němu skleněná zástěna, ať to ten prostor opticky moc nezmensuje ![]()
@Cucajz píše:
Když by to šlo, tak tam dáme oboje, to mi věřale zvětšit koupelnu nejde, kór na úkor jiného pokoje.. už takhle to budou takový hobití pokojíky pro pulčíky
![]()
Když stavím barák, tak aby měl hlavu a patu. Jaký má smysl stavět zrůdnost, která je ve finále horší než panelákový byt?
A na WC, nebo do komory by se nevesla vana/sprchac? Pak se da dat sprcha do garaze-prakticke z kola/sportu, pro mazlicky a jakou nouzovka taky fajn.
Ja bych bez vany zimu neprezila, byvala jsem v ni nalozena kazdy den(i deti), ted mame celkou vanu pro 3 lidi(tzn spousta vody) tak jsem ji omezila na 2-3× do tydne…
Da se poradit taky s architektem, ten vymysli spoustu zajimavych reseni.
Já hlasuji pro vanu
Byli jsme při rekonstrukci baráku asi dva roky bez vany jen se sprchovým koutem (spíš koutkem) a ta vana mi strašně chyběla. Jezdila jsem se koupat k rodičům
Dnes si pro děti nedovedu představit koupelnu bez vany.
@Zumpa píše:
Když stavím barák, tak aby měl hlavu a patu. Jaký má smysl stavět zrůdnost, která je ve finále horší než panelákový byt?
Bude mít hlavu i patu, jenom to nebude 150 m čtverečních, tak proč hned zrůdnost? ![]()