Sprcha nebo vana - co je lepší??

1195
17.1.22 13:29

Sprcha nebo vana - co je lepší??

Zdravím,

Asi tu už bude podobné téma, ale ráda bych znala vaše aktuální zkušenosti a rady.
Dnešním dnem se nám začal stavět náš vysněný baráček. Dům bude malý a moje otázka zní - vanu nebo sprchový kout? :think:
Máme jedno malé miminko a do budoucna plánujeme ještě jedno dítko. Vůbec si nejsem jistá co tam dát :? Bohužel vana i sprcháč se nám do koupelny nevejde, budeme mít malou koupelnu. Kvůli mimču bych asi radši vanu, já se občas také ráda naložím, něco velkého tam např. přeprat :think: muž se zase jenom sprchuje, na stáří si říkám, že bude zase lepší sprcha… Hlodá to ve mě a nerada bych poté litovala…

Budu moc ráda jestliže mi poradíte a napíšete své pro a proti.
Předem moc všem děkuji!!! :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20911
17.1.22 13:30

Tak můžeš mít vanu se zástěnou a používat ji jako sprcháč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
17.1.22 13:33

Když bych si měla vybrat, tak bych dala jenom sprcháč, máme vanu i sprcháč a vanu využíváme hodně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10261
17.1.22 13:34

@Cucajz Ahoj, i do menší koupelny se dá zakomponovat obojí, nebo vanu vybavit zástěnou či závěsem.
Z vlastní zkušenosti - děti rády občas vanu, hodí se i na další věci. Považoval jsem ji za zbytečnou, ale dnes jsem rád, že jsem při rekonstrukci na ženu dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
17.1.22 13:35
@Cucajz píše:
Zdravím,

Asi tu už bude podobné téma, ale ráda bych znala vaše aktuální zkušenosti a rady.
Dnešním dnem se nám začal stavět náš vysněný baráček. Dům bude malý a moje otázka zní - vanu nebo sprchový kout? :think:
Máme jedno malé miminko a do budoucna plánujeme ještě jedno dítko. Vůbec si nejsem jistá co tam dát :? Bohužel vana i sprcháč se nám do koupelny nevejde, budeme mít malou koupelnu. Kvůli mimču bych asi radši vanu, já se občas také ráda naložím, něco velkého tam např. přeprat :think: muž se zase jenom sprchuje, na stáří si říkám, že bude zase lepší sprcha… Hlodá to ve mě a nerada bych poté litovala…

Předem moc všem děkuji!!! :palec: :D

Dala bych bezbariérovou sprchu, to je na stáří či při úrazu k nezaplacení. Dítěti do ní můžeš dát větší plastovou vaničku či se prodává nafukovací bazének do sprchy. A ty se můžeš vykoupat v létě na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.1.22 13:35

Já bych volila sprcháč s hlubokou vaničkou, ale leze se tam blbě tak jako tak. Pro děti super. Na druhou stranu, pro dětskou kůži není koupel vůbec vhodná, i samotná voda je vysušuje. Ale mluvím za sebe, já vanu nesnáším, dělá se mi v ní špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
17.1.22 13:36

Teď klidně vanu, a na stáří sprcháč, líp se tam leze. Já se teď stěhovala do nového bytu a v něm je sprcháč, jsem po letech s vanou ráda, táhne mi už na pade, a tak sprcháč vítám. Chalupu plánuju hlavně jako bydlení na důchod, tak tam je sprcháč od začátku.

Ale jak teď nabývám zkušenosti se sprcháčem v běžném životě, nejen víkendy na chalupě, tak zjišťuju, že vana je super na přepírání věcí, i na to dítko, i na jenom osprchování předložky třeba…sprcháč je zkrátka nepraktický v situacích, kdy já musím zůstat venku, a věc, kterou se zabývám, je ve sprcháči. špatný přístup. Ale na očistu těla je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
17.1.22 13:38

Miluju vanu, stejně tak dítě. Nedokážu si představit, že bych neměla vanu. Sprchovat se dá i ve vaně.
Případně nemůžete někam umístit jen walk in sprchu bez té sprchové vaničky, ta by nemusela zabírat moc místa.

• Citovat
  • Upravit
14313
17.1.22 13:39

Sprcháč jednoznačně už jen při dnešní ceně vody!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
17.1.22 13:39

Vana, v tej se osprchujes taky, naopak ne. Pro děti je to k nezaplacení. My vanu nemáme a skoro každý den mi chybí, na koupání miminka sem furt musela někam tahat vaničku s vodou, protože se s tím ve sprše nehnu a oddelala bych si záda, starší chtějí pořád napouštět vodu, tak se mačkají v dětské vanicce, já bych ji taky občas brala na relax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
17.1.22 13:43

Já nemůžu bez horké vany v zimě existovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.1.22 13:44
@Cucajz píše:
Zdravím,

Předem moc všem děkuji!!! :palec: :D

sprchovat se da i ve vane, naopak to nejde. My mame rohovou vanu, ktera ma v rohu sedatko. Ani sprchovy zaves neni zapotrebi, clovek si sedne a sprchujese v klidu. Pak se take delaji vany, ktere maji castecne vyslovene sklenenou stenu, za kterou se da sprchovat.

Preference jsou ruzne, ale ja ted take delam koupelnu a jdu znova do rohove vany, bez zavesu a bez zasteny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
17.1.22 13:45

Za mě rozhodně vana. Osprchovat se můžu i ve vaně, ale ve sprše si nelehnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15918
17.1.22 13:52

Oboje. Když už stavím barák, tak ať to má smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
17.1.22 13:56
@meduzza píše:
Dala bych bezbariérovou sprchu, to je na stáří či při úrazu k nezaplacení. Dítěti do ní můžeš dát větší plastovou vaničku či se prodává nafukovací bazének do sprchy. A ty se můžeš vykoupat v létě na zahradě.

Souhlasím, jsem aktuálně po zlomeném kotníku a bezbariérová sprcha by se moc hodila. Sprchový kout máme, ale ne bezbariérový. I ten jeden krok bez berlí není možný a nebýt toho, že máme půjčenou židli do sprchy a manžel mi do sprchy pomůže, nedostala bych se tam.

Když dáte jen sprchu, taky budete mít větší volný prostor v koupelně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný