Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
Asi tu už bude podobné téma, ale ráda bych znala vaše aktuální zkušenosti a rady.
Dnešním dnem se nám začal stavět náš vysněný baráček. Dům bude malý a moje otázka zní - vanu nebo sprchový kout? ![]()
Máme jedno malé miminko a do budoucna plánujeme ještě jedno dítko. Vůbec si nejsem jistá co tam dát
Bohužel vana i sprcháč se nám do koupelny nevejde, budeme mít malou koupelnu. Kvůli mimču bych asi radši vanu, já se občas také ráda naložím, něco velkého tam např. přeprat
muž se zase jenom sprchuje, na stáří si říkám, že bude zase lepší sprcha… Hlodá to ve mě a nerada bych poté litovala…
Budu moc ráda jestliže mi poradíte a napíšete své pro a proti.
Předem moc všem děkuji!!!
![]()
Když bych si měla vybrat, tak bych dala jenom sprcháč, máme vanu i sprcháč a vanu využíváme hodně málo.
@Cucajz Ahoj, i do menší koupelny se dá zakomponovat obojí, nebo vanu vybavit zástěnou či závěsem.
Z vlastní zkušenosti - děti rády občas vanu, hodí se i na další věci. Považoval jsem ji za zbytečnou, ale dnes jsem rád, že jsem při rekonstrukci na ženu dal.
@Cucajz píše:
Zdravím,Asi tu už bude podobné téma, ale ráda bych znala vaše aktuální zkušenosti a rady.
Dnešním dnem se nám začal stavět náš vysněný baráček. Dům bude malý a moje otázka zní - vanu nebo sprchový kout?
Máme jedno malé miminko a do budoucna plánujeme ještě jedno dítko. Vůbec si nejsem jistá co tam dátBohužel vana i sprcháč se nám do koupelny nevejde, budeme mít malou koupelnu. Kvůli mimču bych asi radši vanu, já se občas také ráda naložím, něco velkého tam např. přeprat
muž se zase jenom sprchuje, na stáří si říkám, že bude zase lepší sprcha… Hlodá to ve mě a nerada bych poté litovala…
Předem moc všem děkuji!!!![]()
Dala bych bezbariérovou sprchu, to je na stáří či při úrazu k nezaplacení. Dítěti do ní můžeš dát větší plastovou vaničku či se prodává nafukovací bazének do sprchy. A ty se můžeš vykoupat v létě na zahradě.
Já bych volila sprcháč s hlubokou vaničkou, ale leze se tam blbě tak jako tak. Pro děti super. Na druhou stranu, pro dětskou kůži není koupel vůbec vhodná, i samotná voda je vysušuje. Ale mluvím za sebe, já vanu nesnáším, dělá se mi v ní špatně.
Teď klidně vanu, a na stáří sprcháč, líp se tam leze. Já se teď stěhovala do nového bytu a v něm je sprcháč, jsem po letech s vanou ráda, táhne mi už na pade, a tak sprcháč vítám. Chalupu plánuju hlavně jako bydlení na důchod, tak tam je sprcháč od začátku.
Ale jak teď nabývám zkušenosti se sprcháčem v běžném životě, nejen víkendy na chalupě, tak zjišťuju, že vana je super na přepírání věcí, i na to dítko, i na jenom osprchování předložky třeba…sprcháč je zkrátka nepraktický v situacích, kdy já musím zůstat venku, a věc, kterou se zabývám, je ve sprcháči. špatný přístup. Ale na očistu těla je fajn.
Miluju vanu, stejně tak dítě. Nedokážu si představit, že bych neměla vanu. Sprchovat se dá i ve vaně.
Případně nemůžete někam umístit jen walk in sprchu bez té sprchové vaničky, ta by nemusela zabírat moc místa.
Vana, v tej se osprchujes taky, naopak ne. Pro děti je to k nezaplacení. My vanu nemáme a skoro každý den mi chybí, na koupání miminka sem furt musela někam tahat vaničku s vodou, protože se s tím ve sprše nehnu a oddelala bych si záda, starší chtějí pořád napouštět vodu, tak se mačkají v dětské vanicce, já bych ji taky občas brala na relax.
@Cucajz píše:
Zdravím,Asi tu už bude podobné téma, ale ráda bych znala vaše aktuální zkušenosti a rady.
Dnešním dnem se nám začal stavět náš vysněný baráček. Dům bude malý a moje otázka zní - vanu nebo sprchový kout?
Máme jedno malé miminko a do budoucna plánujeme ještě jedno dítko. Vůbec si nejsem jistá co tam dátBohužel vana i sprcháč se nám do koupelny nevejde, budeme mít malou koupelnu. Kvůli mimču bych asi radši vanu, já se občas také ráda naložím, něco velkého tam např. přeprat
Předem moc všem děkuji!!!![]()
sprchovat se da i ve vane, naopak to nejde. My mame rohovou vanu, ktera ma v rohu sedatko. Ani sprchovy zaves neni zapotrebi, clovek si sedne a sprchujese v klidu. Pak se take delaji vany, ktere maji castecne vyslovene sklenenou stenu, za kterou se da sprchovat.
Preference jsou ruzne, ale ja ted take delam koupelnu a jdu znova do rohove vany, bez zavesu a bez zasteny.
Za mě rozhodně vana. Osprchovat se můžu i ve vaně, ale ve sprše si nelehnu.
@meduzza píše:
Dala bych bezbariérovou sprchu, to je na stáří či při úrazu k nezaplacení. Dítěti do ní můžeš dát větší plastovou vaničku či se prodává nafukovací bazének do sprchy. A ty se můžeš vykoupat v létě na zahradě.
Souhlasím, jsem aktuálně po zlomeném kotníku a bezbariérová sprcha by se moc hodila. Sprchový kout máme, ale ne bezbariérový. I ten jeden krok bez berlí není možný a nebýt toho, že máme půjčenou židli do sprchy a manžel mi do sprchy pomůže, nedostala bych se tam.
Když dáte jen sprchu, taky budete mít větší volný prostor v koupelně.