Sprosté a agresivní dítě na hřišti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30639
15.8.16 14:13

@pijavice Ono platí, že na „hrubý pytel hrubá záplata“. Mám dvě dospělé děti a jednu sedmiletou holku a zatím se mi tohle osvědčilo. Agresor se stáhl.
On to totiž nečeká.
Nikdy bych cizímu dítěti fyzicky neublížila.
Pokud by někde dělalo moje děcko něco podobného, vůbec by mi nevadilo, kdyby tohle na něho někdo použil. Pokud by zůstalo jen u slovní výhružky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
15.8.16 14:14
@pijavice píše:
@jdukolem Jsem asi z drsneho mesta :)
Jinak mas pravdu, ze jsem uvazovala taky o tom, ze bych matce neco rekla. ALE, zazila jsem i situace, kdy matka co byla trochu jednodussi nevydrzela cekani s ditetem u vytahu a zacala normalne mlatit a vyhazovat lidi co byli ve vytahu. Ja cekala vedle a jen jsem cumela. Takze ja si nedovedu predstavit, ze by byla zenska podobneho razeni a zacala se se mnou kvuli toho rvat :D ja nejsem zrovna poulicni bitkar.

já taky ne.. a chápu že po tomto zážitku nemáš chuť na konfrontaci.. :think:
asi vyrvat dítěti klacek a zlomit ho a upaluj k mamince.. fakt těžký.. akorát mi přijde že to dítě chudák doplácí na blbou krávu mámu no a to je mi líto.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
15.8.16 14:16
@pijavice píše:
@laducha Ja hlavne nic takoveho nerekla, protoze bych taky nechtela aby v budoucnu kdyby neco neuvazeneho moje decko reklo aby ho nekdo jiny nez ja karal. Ale ja bych toto nedopustila, aby mi decko delalo takovou ostudu asi. Beztak to dite nevi ani co to znamena, protoze to slysel doma. Ja si teda jako becka neprijdu, jeho mama byla dvakrat takova jako ja, takze usuzuju, ze to spise pouziva doma tatik kdyz mama udela neco co se mu nelibi a proste to od neho odkoukal.

nj chudák kluk.. jak říkám bude narážet všude kam přijde a je to začarovaný kruh a jen proto, že má rodiče trotly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
15.8.16 14:17

Rekla bych mu, ze v noci za nim prijde strasak se sviticima ocima, chlupatej, bude rvat a vrcet a on se po*ere strachy :oops: Aldortova by ze me mela radost :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
15.8.16 14:19
@jdukolem píše:
já taky ne.. a chápu že po tomto zážitku nemáš chuť na konfrontaci.. :think:
asi vyrvat dítěti klacek a zlomit ho a upaluj k mamince.. fakt těžký.. akorát mi přijde že to dítě chudák doplácí na blbou krávu mámu no a to je mi líto.. :think:

No, no z klouzačky bych se vyhodit nenechala, poprvé bych zkusila, že se mohou střídat, podruhé by měl smolíka… a klacek, pokud by ohrožoval moje dítě, tak mu ho prostě sebrala a bylo by. Pokud by ohrožoval jen mě, tak bych ho asi ignorovala a čekala, jestli bude mít tu odvahu ten klacek použít :mrgreen: a vyrvala mu z ruky případně až pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
15.8.16 14:25

Nemělas mu ustupovat. Už od té první skluzavky. Když se chtěl klouzat, klidně se mohl klouzat i s tvým dítětem, ne? takhle ho jenom podpoříš v jeho jednání. A to si děcko dovolit nesmí. Prostě a pevně - jestli se chceš klouzat, klidně, ale my nikam nepůjdeme. Však se sem vejdeme. Nelíbí? tak běž na druhou a hotovo. Začne se vztekat? otočit se od něj a pokračovat v klouzání. Kdyby doběhl s klackem, zavolat maminku, at si ho usměrní, jinak mu jednu břinkneš sama. A hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.8.16 14:29

@Fima Ono je to celkove takove divne posledni dobou na tom hristi, bud tam jsou takovy mali sprostaci a nebo to prijde vidi, ze je male batole na klouzacce nebo pod ni a kdybych malemu nebyla porad za preli a nebrala ho hned tak by byl pruser. Dnesni deti jsou vychovavany jako sobci. Ale pouceni jsem si vzala, priste reknu " hele, tam mas dalsi klouzacku, bez tak a pro priste si zapamatuj, ze se rika prosim, kdyz neco chces" Kdyz mi zacne nadavat otocim se na jeho matku zprazim ji pohledem :cert: a pujdu o dum dal. Jeste by to chovani dite pochytilo. Akorat se hrozim skolky :nevim:, kdyz bude v kolektivu takovych parhantu nezmuzu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
15.8.16 14:34

@pijavice Zachovala ses dobře, ještě bych řekl značně mírně.
Já bych chlapci řekl, ať se zeptá své maminky, jestli je to jen jeho klouzačka, nebo všech dětí.
Další řešení bych volil podle vzhledu a barvy pleti matky a dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.8.16 14:39

@inkakřivák Ono batole a 4-5lete dite moc na klouzacce nejde dohromady. Ja se jen divim, ze mi vubec doporucuje tady nekdo mu brinknout :) ja bych tedy nechtela aby mi nekdo bil nekdo moje vlastni i kdyby se chovalo jakkoliv :think: i pres to, ze to doporucujete v krajnim reseni. Je pravda asi, ze jsem nemela ustupovat a navrhnout tu druhou klouzacku hned, ze tam ma jit a rict, ze jsme se jeste nedoklouzali. Jinak jeho matka kdyz prisel s tim klackem a zacnul kolem nas sermovat reagovala, ale moc chladne a rezignovane, jako by ji bylo jedno jestli se neco stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.8.16 14:42

@Premek_Orac Rekla bych ze byla jako ja :D zadna hogo fogo, ani nebyla moc bronzova. Jinak ne jen opaleni lide se chovaji agresivne, jak jsem tady popisovala to cekani v nakupaku s kocarky u vytahu tak to byla taky normalni vetsinova populace, akorat trochu slabsi socialni vrstva bych rekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
15.8.16 14:43
@pijavice píše:
@inkakřivák Ono batole a 4-5lete dite moc na klouzacce nejde dohromady. Ja se jen divim, ze mi vubec doporucuje tady nekdo mu brinknout :) ja bych tedy nechtela aby mi nekdo bil nekdo moje vlastni i kdyby se chovalo jakkoliv :think: i pres to, ze to doporucujete v krajnim reseni. Je pravda asi, ze jsem nemela ustupovat a navrhnout tu druhou klouzacku hned, ze tam ma jit a rict, ze jsme se jeste nedoklouzali. Jinak jeho matka kdyz prisel s tim klackem a zacnul kolem nas sermovat reagovala, ale moc chladne a rezignovane, jako by ji bylo jedno jestli se neco stane.

no jo no.. kluk asi moc pozornosti doma nepobral tak ji musel nějak získat… samozřejmě blbě…
já bych ale taky cizí dítě nebila.. maximálně bych mu tu ruku chytla kdyby se fakt napřáhl po mém dítěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
15.8.16 14:48

@pijavice Tak v tom případě bych asi zašel za hochovou maminkou, řekl, že tam mám menší dítě, a jestli budou tak hodní a na jedné klouzačce nás nechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
15.8.16 14:49

Utek nebyl moc vhodny uci tvemu diteti, tomu akorat vtiskavas, ze pri naznaku problemu nic neresime a zdrhame. Nepustila bych ho ani na tu prvni, pokud bylo kolem klouzacek dost, nechala bych ho sklouznout PO svem diteti. Kdyz by vzal klacek, zasycela bych na nej neco jako Zkus mi s nim trefit Anicku a neprej si me. Pak bych ho ignorovala, protoze co taky s nim, ze macha klackem, nikomu ve skutecnosti nic nedela a ja nejsem na hristi od toho, abych ostatni vychovavala. Svoje dite vychovavam a branim a pokud moje obrana bude na ukor toho ciziho dite (jako ze kdyz by opravdu schvalne bouchnul, bude se ze me tejden poch. cavat strachy), to uz neni muj problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.8.16 14:52

@Premek_Orac Maminka tam byla, a nezakrocila ani kdyz na me rval „vypadni ty becko“ :) takze s tou bych si asi moc nepokecala. O tom to nebylo, ze bychom tam byli „mali“ jen my. Vekove rozmezi na tom hristi bylo od 1-10 let a problem mel jen on. Vlastne ani s tim klackem neprestal machat pokud by jsme neodesli. Je to smutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
15.8.16 14:53

Taky bych neustoupila, vždycky říkám, že hřiště je všech a že se za chvíli vystřídají. Ale mám stejné pocity jako ty, malému je 2.5,je tak strašně hodnej, rozumnej, nechá si věci vysvětlit, spíš takovy trdlo no. Ze školky mám taky strach. Já vysvětluju, že se na zvířátka venku nešlape, šup, kolem nás proběhne kluk a šlápne před ním na šneka, vysvětluju že se na klouzačce čeká, až dítě před ním sjede dolů, šup nejakej kluk do malého strčí zezadu až si namele, na pískovišti v rámci možností učím, že se hračky poučí, když on chce taky něco půjčit, tak mu holčička lopatku nepůjčí a vezme ho s ní ještě pro jistotu po hlavě, i přesto že si předtím půjčila jeho traktor a to bych mohla pokračovat. A matky jen čumí a čumí… Teda většina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí