Sprosté a agresivní dítě na hřišti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LindenSkyHope
16.8.16 16:39
@zuzouš píše:
Zbytecne dramatizujes. To, ze mu sberes klacek, se kterym ti zacne vyhrozovat, z tebe dela agresora? Vazne? Mmch o matce jsem vubec nic nepsala. Bojis se maleho decka.

Jít do konfliktu s potenciálním agresorem a vybičovat ho k útoku není řešení. Teď mám na mysli matku toho nevychovaného spratka. Nejlepší obrana není útok, ale ignorace. Nikdy nevíš, jestli ten druhý není totální magor. A zvlášť v dnešní době. Nemám potřebu si zbytečně komplikovat život.

@inkakřivák píše:
Klidně tam můžou být oba, však bys tam byla taky. A jestli jsi četla dobře, tak já nedoporučuji ho břinknout, ale doporučuji říci jeho mámě, že bud si ho usměrní, anebo ho břinkneš. To je něco úplně odlišného. Bít cizí děti je totiž k ničemu, matka by se jenom namíchla. Ale pohrozit klidně můžeš, ne?

Normální matka, která se o svoje dítě zajímá, si ho dokáže usměrnit sama. A snažit se vykomunikovat cokoli s nějakou divnou ženskou asi nebude mít moc smysl.

• Citovat
  • Upravit
10351
16.8.16 18:24
@LindenSkyHope píše:
Jít do konfliktu s potenciálním agresorem a vybičovat ho k útoku není řešení. Teď mám na mysli matku toho nevychovaného spratka. Nejlepší obrana není útok, ale ignorace. Nikdy nevíš, jestli ten druhý není totální magor. A zvlášť v dnešní době. Nemám potřebu si zbytečně komplikovat život.

A protocila oci v sloup a znovu zopakovala, ze o jakemkoli kontaktu s matkou vubec nepsala. Doufala, ze priste bude reagovat nekdo, kdo alespon elementarne ovlada pochopeni psaneho slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
16.8.16 19:00

Text chapu moc dobre, ale rozhodne mi neprijde normalni jakkoliv usmernovat cizi deti, kdyz je neznam a nemuzu predem vedet, jaka bude reakce jejich rodicu. Zakladatelcinu taktiku nejit do konfliktu schvaluji. A ty si hon svoje ego na nekom jinem, drahousku. Muzes zacit hned pri pristi navsteve detskeho hriste, uvidime, za jak dlouho na tebe nekdo vystartuje. Ja bohuzel neziju v pohadce, ale v realite bezneho zivota. Nemam potrebu spasit svet a zachranovat deti mentalne jednodussich rodicu. Edit: reakce na pani vsechno znam, vsechno vim nade mnou.

• Citovat
  • Upravit
9128
16.8.16 19:12

Já cizí děti klidně slušně umravním, na tom není nic špatného, většina dětí si dá říct. vyklidila jsi pole a učíš tím svoje dítě podobným reakcím.

Kluka bych se v klidu zeptala, jestli ho doma učej sprostě nadávat cizím lidem a že klouzačky jsou pro všechny. pak ať ten klacek položí. S matkou bych do konfliktu nešla, pravděpodobně by byla agresivní a tupá, ale malé děcko si klidně zpacifikuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
16.8.16 20:01

Teď nedávno jsem seděla na hřišti tady u nás s kočárkem a hrála si tam holčička s dvouma chlapečkama. Později jsem zjistila, že to jsou sourozenci. A jejich hraní bylo takové, že holčičku jeden držel u prolézačky a druhý křičel, že ji znásilní a předváděl jak jí to dělá zezadu. Nebylo jim víc jak šest. Potom když si pro ně přišla maminka, tak jsem jí to pověděla a ještě mi vynadala ať se nestarám. Chápete to? A to si tu malou nechává prý posílat pro víno naproti do večerky. Jako nevím, to jsem neviděla nikdy, ale ta rodina mi leží v hlavě už dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26336
16.8.16 20:42
@LindenSkyHope píše:
Text chapu moc dobre, ale rozhodne mi neprijde normalni jakkoliv usmernovat cizi deti, kdyz je neznam a nemuzu predem vedet, jaka bude reakce jejich rodicu. Zakladatelcinu taktiku nejit do konfliktu schvaluji. A ty si hon svoje ego na nekom jinem, drahousku. Muzes zacit hned pri pristi navsteve detskeho hriste, uvidime, za jak dlouho na tebe nekdo vystartuje. Ja bohuzel neziju v pohadce, ale v realite bezneho zivota. Nemam potrebu spasit svet a zachranovat deti mentalne jednodussich rodicu. Edit: reakce na pani vsechno znam, vsechno vim nade mnou.

a jak dlouho chceš ignorovat cizí dítě, které na tebe mává klackem? Dokud ti tím klackem nenatáhne? Nebo až o tebe ten klacek zlomí? Nebo budeš stát, necháš ho, ať tě tluče a budeš doufat, že si toho jeho matka všimne a zakročí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
16.8.16 22:53
@LindenSkyHope píše:
Nemam potrebu spasit svet a zachranovat deti mentalne jednodussich rodicu.

O to ale přece vůbec nejde. Jedna jediná asertivní reakce nějakého nevychovaného hajzlíka sotva zachrání, jako dobrý příklad pro vlastní dítě to ale funguje. Nikdy bych nepřipustila, aby mi před mým synem nějaký cizí dítě nadávalo do tlustých beček. Natož aby nás ohrožovalo klackem. Možná jednoho dne přizabije svoji ženu za připálenou večeři, tomu já bohužel nezabráním…ale moje vlastní dítě MUSÍ vědět, že tohle prostě správný není a že ignorace ani ústup jeho problémy fakt nikdy nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
16.8.16 23:06
@Nabot píše:
O to ale přece vůbec nejde. Jedna jediná asertivní reakce nějakého nevychovaného hajzlíka sotva zachrání, jako dobrý příklad pro vlastní dítě to ale funguje. Nikdy bych nepřipustila, aby mi před mým synem nějaký cizí dítě nadávalo do tlustých beček. Natož aby nás ohrožovalo klackem. Možná jednoho dne přizabije svoji ženu za připálenou večeři, tomu já bohužel nezabráním…ale moje vlastní dítě MUSÍ vědět, že tohle prostě správný není a že ignorace ani ústup jeho problémy fakt nikdy nevyřeší.

presne tak, nejde o to vychovavat cizi dite, nebo vyvolavat konflikt s jeho matkou… jde o to vychovavat svoje dite a to se vychovava nejlip prikladem, s takovejma a podobnejma situacema se bude setkavat celej zivot a je zadouci aby to umelo vyresit, vzdycky zdrhnout nejde a co pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
17.8.16 08:40

Bacha na @LindenSkyHope :lol: asi to nema v hlave v poradku, coz se snazi dokazat zasilanim urazlivych sz. Radsi se klidte jinam, neb jeji davka jedu jiste nenecha nikoho spat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26336
17.8.16 08:42

@zuzouš

byla jsi poctěna? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
17.8.16 08:45

@neumisa jo, uz roky jsem nebyla vyvolena, ted nevim, mam napsat hec? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.8.16 08:54
:mrgreen:
@zuzouš píše:
Bacha na @LindenSkyHope :lol: asi to nema v hlave v poradku, coz se snazi dokazat zasilanim urazlivych sz. Radsi se klidte jinam, neb jeji davka jedu jiste nenecha nikoho spat :mrgreen:

Ale koukám, že urážet na netu by ji šlo, ale jít osobně do konfliktu ne, neprojevují se tak náhodou srabové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
17.8.16 09:02

Nečetla jsem diskuzi, ale takovýmhle dětem se zásadně NEUSTUPUJE a nikam se neodchází a nevyklízí prostor zakladatelko!!! V tom malém tyranovi jenom pěstuješ pocit, že drzostí a tyranií nejdál dojde.
Když k nám takovýhle kvítko doputuje na hřišti a zkusí to na mě, nebo na malou, že jako ať „laskavě“ uvolníme atrakci (různým způsobem a tónem, za které bych vlastní dítě přizabila), tak NIKDY neodcházíme a vždy mu řeknu, že atrakce jsou všech dětí, že se na nich děti střídají a jestli jí chce uvolnit, tak ať hezky poprosí.
Buď čumí jak tele a odběhne žalovat nedaleko pokuřující mamince, která to má na háku, nebo hezky řekne prosím můžu na tu klouzačku a pak se nás drží jako klíště a na mě kouká jak na svatý obrázek. Což je bohužel ta častější verze… těmto dětem chybí hranice, pozornost a důsledná výchova. Matce bych šla vždycky lísknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
17.8.16 10:53
@zuzouš píše:
Bacha na @LindenSkyHope :lol: asi to nema v hlave v poradku, coz se snazi dokazat zasilanim urazlivych sz. Radsi se klidte jinam, neb jeji davka jedu jiste nenecha nikoho spat :mrgreen:

Nepoužila jsem žádnou vulgární urážku, pouze jsem napsala, že budeš místní stalkerská hvězda, a na tom trvám. Takže laskavě nelži :roll:

• Citovat
  • Upravit
LindenSkyHope
17.8.16 10:58
@neumisa píše:
a jak dlouho chceš ignorovat cizí dítě, které na tebe mává klackem? Dokud ti tím klackem nenatáhne? Nebo až o tebe ten klacek zlomí? Nebo budeš stát, necháš ho, ať tě tluče a budeš doufat, že si toho jeho matka všimne a zakročí?
Řeči cizího čtyřletého dítěte klidně ignorovat budu. Ve chvíli, kdy by se pokusilo někoho fyzicky inzultovat, kupříkladu moje dítě, bych mu ten klacek vyškubla, zahodila a následně odešla.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML