Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pijavice píše:
Toz jsem se rozhodla zeptat na nazor. Byla jsem se svym batoletem na verejnem hristi, kde byla i ostatni ditka. Vozila jsem na skluzavce tu svou ratolest a prisel takovy ctyrlety chlapec, ze tam chce jit - zadne prosim, ale bez jinam. Tak jsem se usmala a sla jsem na jinou, protoze tam byly i jine. Sotva jednou jsem to moje dite svezla a priletel ten samy kluk, ze je jeho ta skluzavka, ze mam vypadnou a ted budu citovat „vypadni ty tlusta becko“. Jeho matka cucela opodal a musela to slyset, protoze to doslova zarval. Nejsem zastance toho, aby cizi clovek resil takove chovani a napominal ho takze jsem rekla jen, ze to je verejne hriste a ja ho uz jednou pustila. No nicmene jsem sla zase na tu kterou opustil, to uz ten „mily“ maly hosik prisel s klackem, ze nas jako zbije. To uz teda jeho matka vydala ze sebe neco jako „to se nedela“. Byla nedele nechcela jsem se hadat a poucovat matku, ze jako by ho mela minimalne krotit a sli jsme na jine klidnejsi hriste. Pritom to nebylo hriste jen pro velke, byly tam i batolata. Nejak se uz hrozim toho dat za par let dite do skolky. Zachovali by jste se jinak nez ja?
to mi řekněte, kdo tyhle agresívní smrady „vychovává“.Liberální rodiče ![]()
@Burj Chalifa píše:
to mi řekněte, kdo tyhle agresívní smrady „vychovává“.Liberální rodiče
to nejsou liberální rodiče, ale častěji spíš primitivní arogantní tupci.
@ospalámyš píše:
to nejsou liberální rodiče, ale častěji spíš primitivní arogantní tupci.
nízká kasta.Ono na té třídní společnosti něco je.
Tý bláho, to já bych mu řekla svý smradovi, a pěkně od plic. Neměla jste nikam odcházet a prostě mu říct ať si pěkně počká. To si umím představit. Matky, co vypustěj zvěř do ohrady, sednou si s kámoškama a drbou. Děcka lítaj a dělaj si co chtěj. To tu u nás máme taky. A to si u nás ještě maminky zapálej cigárko za plotem a myslej si že to asi za plot ten kouř nedojde ![]()
@zuzouš Dobrý den,
nezávisle na tématu v této diskusi Vás prosím, abyste se vyhýbala osobním urážkám. Diskuse slouží k tomu, aby pomohly uživatelkám najít radu či informace, nikoliv aby podněcovaly konflikty.
Děkuji za pochopení a přeji další klidné diskutování, ![]()
adminka Gábina
@pijavice píše:
Toz jsem se rozhodla zeptat na nazor. Byla jsem se svym batoletem na verejnem hristi, kde byla i ostatni ditka. Vozila jsem na skluzavce tu svou ratolest a prisel takovy ctyrlety chlapec, ze tam chce jit - zadne prosim, ale bez jinam. Tak jsem se usmala a sla jsem na jinou, protoze tam byly i jine. Sotva jednou jsem to moje dite svezla a priletel ten samy kluk, ze je jeho ta skluzavka, ze mam vypadnou a ted budu citovat „vypadni ty tlusta becko“. Jeho matka cucela opodal a musela to slyset, protoze to doslova zarval. Nejsem zastance toho, aby cizi clovek resil takove chovani a napominal ho takze jsem rekla jen, ze to je verejne hriste a ja ho uz jednou pustila. No nicmene jsem sla zase na tu kterou opustil, to uz ten „mily“ maly hosik prisel s klackem, ze nas jako zbije. To uz teda jeho matka vydala ze sebe neco jako „to se nedela“. Byla nedele nechcela jsem se hadat a poucovat matku, ze jako by ho mela minimalne krotit a sli jsme na jine klidnejsi hriste. Pritom to nebylo hriste jen pro velke, byly tam i batolata. Nejak se uz hrozim toho dat za par let dite do skolky. Zachovali by jste se jinak nez ja?
Sice stará diskuze,ale tohle snad není možný
![]()
@Annabela11 píše:
@GabinkaCh Tomu snad ani nevěřím…
Proč ne?Možný je všechno.
síííla.
Jako zažila sem agresivní děti na hřišti. Náš malej okolo dvou tří let taky uměl bejt občas poděs a bylo potřeba ho pohlídat, aby někoho nesundal z atrakce, na kterou chtěl on jít. Ale aby při tom ještě takhle nadával a já se tvářila jakože nic…
![]()
Já osobně bych asi měla potřebu maminku upozornit, že s takovou se může stát, že nedostane kyblíkem po hlavě jen její syn, ale možná i ona
Ale já sem hrozná držka… ![]()
Minulý týden sme leteli na dovolenou a na letišti v dětském koutku byla holčička ,ktera do všech strkala, ale Teda jako silou ,až děti padali na zem ,všechno jim brala a byla pěkně protivna. Její matka seděla a dělala ze to není ani její dítě. Takže už věřím ,ze i takové děti jsou.
By to schytal i tak ode me, rict mi becko, pak by uz zrejme nedorazil podruhe.
@Mar__tanka1983 Chodím na hřiště vím jak se děti mezi sebou chovají…dcera taky není svatoušek…taky ji hlídám,ale co pozorují tak některé děti se chovají jako šílenci.Byla jsem na hřišti byl tam kolotoč na něm sedělo několik dětí …vše v klidu,pak přišel chlapeček tak 3roky a po holcickach začal házet písek.Maminka na něj koukala a nic!!tak jedna z maminek zakročila … řekla klukovi že to se nedělá atd…maminka chlapce na paní vystartovala zahrnula peprnyma nadavkama vzala kluka a odešla.Mazec!! ![]()
zrovna tento týden se nám stalo něco podobné. sice trošku lehčí level, ale děcko na pár facek.. Samozřejmě cigánka.. Malý (3r) si foukal bublinky v domečku u klouzačky, v tom tam přišla ta větší holčina (7-9) a začala mu povídat ať mu to půjčí, jinak mu to vylije.. Chvíli jsem čekala. Pak znovu " mám ti to vylít..!?!" Tak jsem vstala, dojdu tam a začala jsem do ni hučet " Cos mu to řekla?! Proč mu to chceš vylívat! co z toho budeš mít, můžeš mi říct?!! " a ona se pořád potutelně usmívala a houpala se na tyčce, tak jsem zopakovala " no co z toho budeš mít, že mu to vyliješ?! " A ona s úsměvem "nic
" Tak ji povídám, že ale já ano, ubrečené dítě.. Kolikrát na tom hřišti jsou bandy nevychovaných smradů, které vychovávám já..Matky si sedí otočené zády s bandou dalších cigánů kouří mluví sprostě (na dětském hřišti křičí "kuva apod) a děcek si nevšímají
Normálka
My byli nedavno v restauraci a syn 2 roky si chtel jit hrat do detskeho koutku, ktery byl hned vedle naseho stolu. Byl tam sam, pak tam prisla dalsi holcicka asi v jeho veku a za chvili 2 kluci, tak 7-8let (maminka se neobtezovala a sedela venku), syn lezl po schudkach na skluzavku a chtel se klouzat, v tom ten jeden kluk zacal lezt po skluzavce nahoru a rikal mu at uhne, ze ted tam jde on, manzel chvili sledoval a syn jen koukal a nevedel co, tak ho manzel vzal a povida mu nahlas pred tim klukem, „pojd, takhle lezou po skluzavce jenom pitomci“. Kluk cucel a nezmohl se na slovo. Pak tam cpali s tim druhym nejaky obrovsky kostky, no proste aby tam ti mali nemohli lezt. Tak tam lezl sam po schudkach a cumel za sebe, jenze to je uzpusobene pro ty mensi deti a on se zapomnel ohnout a narazil hlavou o vrsek te skluzavky a pekne si nabil, tak jsem mu jen rekla „to mas za to ty burtiku“ a vzali jsme syna radsi pryc. Fakt nechapu matky, ktere nedokazou sve deti usmernit, natoz aby si je pohlidaly.
@pijavice Kluka bych informovala, že se na skluzavce budeme střídat - pole bych nevyklízela.
Pokud by dorazil s klackem, ignorovala bych ho a postavila bych se tak, aby nemohl klackem majznout moje dítě. Kdyby klackem praštil mě, tak mu klacek vyrvu z ruky a se zuřivým výrazem a vrčením rozlámu. ![]()
Dítě, které házelo písek na moje dítě jsem vzala za ruku a pootočila s vysvětlením, že písek může házet tam, kde nikdo není - takže třeba TAM! (Stačilo to - ale je fakt, že to dítko bylo jen malé, neměla jsem pocit, že je agresivní.
)