Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mě na hřištích vadí hrozně matky, které nechávají brát jiným dětem jejich věci. Nemam nic proti tomu, navzájem si půjčit, zeptat se a podělit se. Ale nezájem matek děti, které něco berou a utíkají s tím mě sejří. Sla jsem s rok a půl starou na hřiště s pískovištěm. Táhla si takový vozicek a na něm lopatku a kyblik. Vic ji v tu dobu nezajímalo. Vlezem dovnitř a než malá dosla k písku pribehly k ni dvě tak 3lete holcicky a vše ji sebraly. Jejich mámy seděly na lavičce a nezájem. Samy tam nic na hraní neměly. Malá ani nebrecela spis koukala co se děje. Tak jsem dosla za téma holcickama, šly s tím na kaminkove hřiště pod prolejzacky, a říkám jim, ze to malé sebraly všechno a ať ji to vrátí ať si má s čím hrát ze jim to půjčime až si dohraje a půjde se třeba houpat. No jen koukaly tak jsem jim to musela sebrat z ruk. Pak
teprve spustily obě řev a matky mě asi řádně pomluvily.
@semisova Já když jdu s dcerou na hřiště tak si bere hračky s sebou a pak si je děti navzájem berou …protože jsou pro ně ty hračky od jiných zajímavější
…dělají to snad všechny děti…
Milé dámy, vítejte vitejte v inkluzivnim světě. Takové děti budou chodit z vašimi i do školy a vězte, že líbit se vám to ani za mák nebude. Mohu jako učitelka potvrdit. Viz názory jedné maminky po absolvování schůzky pro prvňáčky. Cituji: Polovina černých, další část velmi divných lidí…bílé socky bez zubů , smradlave, nevychovane děti s nimi. V první chvíli myslela, že je na jiné planetě. Totální kulturní šok, s takovými lidmi se ve svém životě vůbec nepotká…největší jásot propukl, když se od vedení školy dozvěděli, že je ve škole program obědy zdarma…
V první chvíli myslela, že své dítě okamžitě odhlásí, spolu s ní tam bylo pár dalších vyděšených rodičů. Takže počká na první školní den a pak uvidí l. Pokud by byl vážný problém, dítě okamžitě ohlašuje a dává na vesnickou školu, kde tyto jevy nejsou.
Anonym povolání
@Anonymní píše:
Milé dámy, vítejte vitejte v inkluzivnim světě. Takové děti budou chodit z vašimi i do školy a vězte, že líbit se vám to ani za mák nebude. Mohu jako učitelka potvrdit. Viz názory jedné maminky po absolvování schůzky pro prvňáčky. Cituji: Polovina černých, další část velmi divných lidí…bílé socky bez zubů , smradlave, nevychovane děti s nimi. V první chvíli myslela, že je na jiné planetě. Totální kulturní šok, s takovými lidmi se ve svém životě vůbec nepotká…největší jásot propukl, když se od vedení školy dozvěděli, že je ve škole program obědy zdarma…
V první chvíli myslela, že své dítě okamžitě odhlásí, spolu s ní tam bylo pár dalších vyděšených rodičů. Takže počká na první školní den a pak uvidí l. Pokud by byl vážný problém, dítě okamžitě ohlašuje a dává na vesnickou školu, kde tyto jevy nejsou.
Anonym povolání
Co to je??
@Annabela11 no, to si bohužel nedělám pr.del. To je popis reality u školy, která má ve spadovce i děti z vyloučených lokalit. Nepředstavitelné kulturní, finanční, psychické a další rozdily. ![]()
@Ellabela píše:
My byli nedavno v restauraci a syn 2 roky si chtel jit hrat do detskeho koutku, ktery byl hned vedle naseho stolu. Byl tam sam, pak tam prisla dalsi holcicka asi v jeho veku a za chvili 2 kluci, tak 7-8let (maminka se neobtezovala a sedela venku), syn lezl po schudkach na skluzavku a chtel se klouzat, v tom ten jeden kluk zacal lezt po skluzavce nahoru a rikal mu at uhne, ze ted tam jde on, manzel chvili sledoval a syn jen koukal a nevedel co, tak ho manzel vzal a povida mu nahlas pred tim klukem, „pojd, takhle lezou po skluzavce jenom pitomci“. Kluk cucel a nezmohl se na slovo. Pak tam cpali s tim druhym nejaky obrovsky kostky, no proste aby tam ti mali nemohli lezt. Tak tam lezl sam po schudkach a cumel za sebe, jenze to je uzpusobene pro ty mensi deti a on se zapomnel ohnout a narazil hlavou o vrsek te skluzavky a pekne si nabil, tak jsem mu jen rekla „to mas za to ty burtiku“ a vzali jsme syna radsi pryc. Fakt nechapu matky, ktere nedokazou sve deti usmernit, natoz aby si je pohlidaly.
Hele v 7 letech taky nebudes stat svymu decku furt za zadkem. Nechapu, proc jste tomu klukovi nerekli, at ted pusti vaseho malyho a pak at si zase leze. Deti v 7 letech si hrajou jinak a nejsou zrovna empaticke k hram batolat, ale kdybyste mu to normalne rekli, tak by se urcite uhnul. Vy ho misto toho nazvete pitomcem a burtikem
. V tomto pripade jste byli za pitomce vy.
@Andrea.Tom píše:
zrovna tento týden se nám stalo něco podobné. sice trošku lehčí level, ale děcko na pár facek.. Samozřejmě cigánka.. Malý (3r) si foukal bublinky v domečku u klouzačky, v tom tam přišla ta větší holčina (7-9) a začala mu povídat ať mu to půjčí, jinak mu to vylije.. Chvíli jsem čekala. Pak znovu " mám ti to vylít..!?!" Tak jsem vstala, dojdu tam a začala jsem do ni hučet " Cos mu to řekla?! Proč mu to chceš vylívat! co z toho budeš mít, můžeš mi říct?!! " a ona se pořád potutelně usmívala a houpala se na tyčce, tak jsem zopakovala " no co z toho budeš mít, že mu to vyliješ?! " A ona s úsměvem "nic" Tak ji povídám, že ale já ano, ubrečené dítě.. Kolikrát na tom hřišti jsou bandy nevychovaných smradů, které vychovávám já..Matky si sedí otočené zády s bandou dalších cigánů kouří mluví sprostě (na dětském hřišti křičí "kuva apod) a děcek si nevšímají
Normálka
Já upřímně říkám že konfliktu s cigány bych se vyhnula a asi bych odešla.Oni jsou totiž nevyzpitatelní a mstiví