Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Me se velmi libi obsivane koralky. Chodim na Fler.cz..jsou tam krasne veci co delaji sikovni lide…vl. podle jejich vyrobku jsem si vyrobila ty sve. Mam tam vytipovany nejaky saticky, hracky a aplikace na tricka, mikiny…ale jeste pockam az bude šmudla vetsi, nebude tak rychle rust. jeste musim sehnat maňáska.
Fimo tedy vubec neumim. Nektere kocky tam maji moc pekne propojene ty barvy
Jo, na Fleru je spousta věcí k inspiraci… a obšívané kuličky jsou parádní a není to nějak extra složité… zrovna teď obšívám jedny na naušnice… ![]()
@Lucajs píše:
tak na ty beru recept okamžitě
Já miluju špenátové lasagne… ![]()
@Regina Hero píše:
Já miluju špenátové lasagne…
tak ty mi na 11.napiš prosím ![]()
@Lucajs Já ti je napíšu teď, protože do té doby bych na to zapomněla a nebo bych zapomněla ten lístek, kam bych to napsala…
Takže rozmrazím špenát - dávám napůl řezaný a protlak, povařím, ochutím tak, jak to máme rádi - tj. víc česneku, osolit, opepřit, jako bys vařila normální špenát… pak si udělám bešamel - jíšku z másla a hladké mouky, zalít mlékem, povařit, osolit, nastrouhám tam hodně muškátového oříšku, trochu opepřit a ještě dávám trochu citronové šťávy na chuť a někdy do něho dám i část strouhaného sýra… a pak střídavě dávám plát lasagní, špenát, bešamel, lasagne, špenát, bešamel a nakonec teda ten bešamel a posypu to hromadou strouhaného sýra, ale spíš až po zapečení, aby se ten sýr nespálil… peču nevím jak dlouho, prostě dokud nebudou ty pláty měkké… po upečení je to dobré nechat ještě dojít, ono se to trochu rozleží a zvýrazní se chuť… a ještě to posypu další vrstvou sýra, tak to mám ráda… nakonec dávám nejraději Gran Moravii, to je takový český parmezán a na těstoviny je vynikající…
@Regina Hero jeste me napadlo, co je opravdu hezke z fima..jsou ruzne sperky..miniatury…pidi zmrzlinky…nebo tim treba zdobi pribory, to fakt vypada velmi, velmi hezky.
Teeda, ja tu večer nebyla a tady se to pěkně rozjelo… ![]()
Už se těším na sraz. Korálkování mě chytlo tak před rokem a půl. Viděla jsem někde návod, tak jsem to hnedka musela zkusit. Přece nebudu utrácet za náušnice, když si sama můžu udělat originál… ![]()
Jinak jsem kdysi trochu vyšívala křížkovým stehem, pokouším se trochu háčkovat. Chtěla jsem malýmu udělat čepičku nebo nějaký zvířátko, ale zatím se mi to nepovedlo…
Fimo mám doma nějaký koupený, dokonce jsem zkoušela i nějaké korálky dělat, jsou celkem pěkné ale každej má jinej tvar…
Když nezapomenu vezmu sebou nějaký ty výtvory…
Lasagne jsem zatím dělala jenom s masem, takže ty špenátový si musím někde uložit a vyzkoušet.
Ještě jsem chtěla říct, že na fler. cz jsem jako doma, su tam skoro každý den. Hlavně furt něco okukuju. Taky už jsem tam utratila spoustu peněz, nejvíc asi za kabelky…Dokonce jsem si nechala poslat takovou sadu na ušití kabely, akorát ještě se musím naučit ovládat šicí stroj… ![]()
Holky holky, vy jste teda šikuly…jak to nvšechno stíháte? já jsem ráda, že se s mužem juknu na film a jdem spát ![]()
JitaCita: ted toho tolik nestiham, chodím spát s malým, takže většinou jsem do deseti v posteli… ![]()
Akorát tak brouzdám po netu, ke korálkám jsem se dostala, jenom když jsem je nakupovala… ![]()
@pavlinkap to já jsem ráda, že malá spí aspoň hodinku po každým jídle a taky si jen stihnu skočit na net…teďka razíme s třema kamarádkama ven, to bude zase zácpa ![]()
@pavlinkap No, tak já korálkuju o kousek déle, asi třetím rokem? No, tak nějak… začala jsem, když jsem si nemohla vybrat náhrdelník, pořád to nebylo ono a když bylo, tak zase špatná barva… a tak jsem si řekla, že když to dovede tak paní, tak to musím zvládnout i já… nejdřív jsem se objednala na kurz, ale byl až za měsíc a tak jsem to nevydržela, sotva došly objednané korálky a komponenty, tak jsem se na to podle návodů na netu vrhla a od té doby už jen zkouším další a další techniky… ale nejvíc mě teď uchvátilo šití z rokajlu… zásoby počítám už na kila a pořád mám málo… ![]()
@JitaCita píše:
Holky holky, vy jste teda šikuly…jak to nvšechno stíháte? já jsem ráda, že se s mužem juknu na film a jdem spát
No, nekoukám na ten film, ale dělám věci, co mě baví… ![]()
Ahoj holky, přidala bych se k vašemu srazu, jestli vám to teda neva.