Poradna duly
Jana Čurdová
Já nedávno chovala 3 měsíční mímo a řeknu ti, taky jsem se bála, abych mu něco neprovedla..... ![]()
Plánujete ségru nebo bráchu?
Já teď půjdu na poloviční úvazek do práce a snažit bych se chtěla začít cca v únoru. Co vy?
Zatim žádnej určitěj termín - možná příští vánoce.....já bych chtěla, aby se druhý mimi narodilo až po Nikočiných 3. narozkách......ale ještě se uvidí.
Jéééé taky bych šla někam do práce, aspoň občas. Jak se něco takovýho hledá?
To já bych chtěla dřív - aby se ségra narodila, až bude Honzíkovi tak 2,5.
Já se vracím do své původní práce, už se moc těším, až se dostanu zase mezi lidi, ale taky se bojím, že to bude záhul a že to nebude fungovat. Tak uvidíme.
Nemám hlídáni ![]()
Vy chcete ségru, my bráchu - jak to zařídit?
![]()
Manžel potřebuje kupovat autodráhu a auto na vysílačku ![]()
Já bych chtěla kupovat sukýnky a šatečky… Když to bude brácha, tak aspoň ušetřím za oblečení ![]()
Nějak se mi seknul PC
Musela jsem restartovat
Už plánujete oslavu? Ta naše bohužel moc nevyšla
NO naštěstí z toho ještě nemá rozum. Ale celej rok zdravá a na narozky tohle ![]()
Byla jsem na ni kouknout a spinká. Důležitý ale je, že je pořád „studená“. Já mám fakt radost, tak nějak se mi hrozně ulevilo.
Tak jsem tu zase ![]()
Nám Dáda někdy usne sám, někdy ne. Někdy vymrzuje a vyloženě si vyvzteká, abychom ho uspali, jindy si cucne čaj, začne mručet ( uspává se ) a za chvilku kouká do sebe
. Dneska usnul sám. Ještě min. týden jsem kojila. Pak jsem zkoušela sunar a od té doby nechce ani kojit. UM taky nechutná, tak když se v noci probudí, tak místo čaje, jak je zvyklý mu dám to mlíčko a jak je v polospánku, tak to nezaregistruje, že je to UM a já jsem ráda, že je flaška v něm
. Takhle na něj. A s tou pohotovostí, ani nemluvit. Ve čtvrtek jsme jeli, Dandula byl týden úplně mimo a já se už na to nemohla koukat ( u dětský - nic na něm nenašla ), tak v nemocnici nás vyšetřili, tak se mi aspoň ulevilo, že je vše OK, že jen zřejmě prodělal nějakou virózu ( anémie ) a od včera je celkem v pohodě, tak jsem šťastná
. Ale ten přístup jejich - tam snad každýho hubujou, co je kdo otravuje !!
Ale co člověk nadělá.
Jinak Dáju ukládáme kolem 20h, je zvyklý. A vstává tak mezi 5-6h, tak hodinu je vzhůru, hraje si a tak a pak se ještě dospíme a vstáváme tak mezi 8-9h, většinou.
Sylvus - já na tu pohotovost jen volala a musim říct, že po telefonu dr. byla docela i příjemná.
Nikola chodí spát v 9 a budí se mezi 7 a 8 hodinou. Ale závidim vám, že jak se probudí, nechá vás ještě spát. To malá jak otevře oči, hned houká, abychom si pro ní přišli ![]()
On nechce mlíko? Dneska jsem někde četla, jak dostat mlíko do dětí, co ho nechtějí pít - např. dělat br. kaši atd...........mám to v jedný knížce - chceš, abych to našla?
ISIS: Měli jste dort? Nám narozeniny vychází na sobotu, ale možná je taky oslavíme o něco dříve. Hlavně doufám, že už nám v pátek konečně vy:,–(í ta antibiotika, už je bereme měsíc ![]()
SYLVUS: Co se týče UM, já nevím, jestli to mám začít zkoušet nebo ne. Těžko budu navždy kojit a čím později mu začnu sunar nebo něco dávat, tím spíš to bude odmítat, tak nevím. Zkusím se zeptat doktorky, co si o tom myslí.
Ad spaní - závidím. Honzík spí od 9 do 6 nebo půl sedmé a to se ještě v noci nejméně 3× ale spíš tak 5× vzbudí a chce prso ![]()
Dort jsme měli, ale jak říkám, malá byla bez nálady, tak jí to ani moc nebralo ![]()
Zkusim vložit fotku, nevim, jestli se mi to povede…
Fotka malá - bohužel nevim, jak to zvětšit
![]()
Jé já jsem tak ráda, že se Nikola vůbec nebudí - občas tam trošku kňourá, ale to jí jen dám napít a hned zase spí
ISIS:
Já to myslela tak. Já si na noc beru Dáju k sobě. Resp. během noci, já jsem se to naučila teď, jak byla ta vedra. Budil se často a mě už nebavilo se furt k němu zvedat a uspávat, tak jsem to vyřešila takto. U mě spí až do rána, v noci si občas cucne čaje. A ráno lítá po bytě a tak ( taky nespím ), „vyprovodíme“ taťku do práce.. a pak si ho zas vemu do pelechu a spinkáme
. V postýlce by spal celou noc, ale je to tak trochu moje pohodlnost a já s ním ráda spinkám ![]()
Já vím, že do něj „musím“ natlačit tak 500ml mléčných výrobků denně, tak to zkouším dohnat jogurtem, bramb. kaší, mléčnou kaší, přesnídávkou s jogurtem…
INGE:
S tím UM, já jsem asi měla začít dřív ho zkoušet, aby si zvykl, ale kdoví, jestli by se o to dřív neodstavil. Jestli se Ti chce, klidně už ho zkoušej. Já dala Sunar a pak koupila i Hipp, někdy se prý dlouho hledá ta správná chuť
. Např. Nutrilon prý dětem moc nejede ( dlouho kojeným ). Sunar je sladší. Mě ale překvapilo, že mlíko Dájoj nejede, on mi vždycky vše snědl s velkou chutí. Ale kámoška mě vyvedla z omylu, že u déle kojených dětí je běžné, že UM nechtěj a pak se to dohání těma ml. výrobkama..
ISIS, taky ještě kojíš?
Dort je super, to my mít takhle krásnej rozhodně nebudeme. Jsem zvědavá, jestli ho bude jíst…