Poradna duly
Jana Čurdová
Mispulinku to urcite ono
ja ji taky nejcasteji citim na stejnym miste..ale obcas i nekde jinde..podle toho jak se asi natoci ![]()
a to misto co popisujes tak presne tam ji taky nejcasteji citim ![]()
Ahojky holky!!!
Lenul, to je super…holčička…a Míša.....jůůůů…moooooc gratuluju…mám z vás holky radost…:o)))…jo a znamená to že máš placentu mimo porodní cesty, nejspíš na jedné straně, ted nevím jestli na levé nebo pravé…úplně tady zářím, páč hned jak sem nakoukla a viděla že máš metřík zbarvenej do růžova mi to doklaplo a ani sem už nemusela číst…je to super, když je taky někde převaha holčiček!!!…už sem psala že v Jarnulích 2005 je převaha kluků asi ze 2/3
Mispulí, to kopání co popisuješ může být i škytání mimča…
Dalmi tuším že jde další na UTZ Evikule…ted nevím přesně…myslím že by to mělo být tento týden…co?? pletu se???
mmch k tomu jídlu…já si ted dovolila dát si gulášovou polívku ze sáčku…měla sem hroznej hlad, palačinky se mi dělat nechtěly a tohle bylo jediný teplý nejrychlejší…poslední dobou mě leze krkem studená kuchyně…tím myslím, chleba, rohlíky, namazaný čímkoli…na véču…na snídu nejím nic jinýho…prostě mám ráda teplou véču…ale stejně sem toho snědla jen trochu, tak půl talíře s chlebem a su plná…a přitom mám zase chutě na ledňáka, nebo na ledovej salát…chjo…ani jedno zrovna naše lednička neobsahuje!!!
Lenulindo a máš udělanou nějakou fotečku malé, nebo si to necháváte až na ten 3D ultrazvuk?
Lidiško, buď klidná. Sice se říká, že by se polotovary v těhu neměly, ale když je chuť a není čas, tak se přece svět nezboří. Já se teď třeba láduju tlačenkou a jitrnicema. Včera měli naši zabíječku, tak baštím, až mám boule za ušima. A taky bych nejspíš neměla, ale když ono to nejde
![]()
fotecku nemam
ja myslela ze me nejakou daji a nedali…
tak jsem aspon vyfotila jeji domecek ![]()

tak proto asi mam ten oblicej tak flekatej
mamka rikala ze kdyz to je holcicka tak je horsi plet ![]()
Domeček má fakt hezkej, to se musí nechat. Mě už se bříško taky zdatně zakulacuje, ale nevím, jestli je to tím, jak mimi rychlejc roste, nebo těma 4 kilama navrch, co jsem teď za měsíc příbrala
No jo, chutě jsou chutě. A co ty? Máš chutě na sladké? Prý to mívají maminy, které budou mít holčičku, tak abych měla přehled, jestli jsou to pověry, nebo to fakt funguje.
S tou pletí na tom budu asi podobně. Já jsem se opupínkovala asi celá, každý mi tipuje holku, tak uvidíme, jestli se pak trefí. Holčičky prý ubírají krásu, se říká ![]()
Chute na sladky mam..ale mam chute i na slany..a vetsinou ji neco sladkyho i slanyho dohromady ![]()
Aha, tak podle toho se asi řídit nemůžu. Mám to nějak podobně. Vy se tak máte, že už víte, co budete mít. Já to ale musím vydržet si to nenechat říct. Pak bych na sebe byla naštvaná. První si nechám jako překvapení, ale druhé mimi už si nechám zjistit.
Ahojky ![]()
Lenulindo , moc gratuluju k holcicce
My asi taky cekame holcicku, jeste si to necham potvrdit na dalsim UTZ.
My jsme dnes byli na jednom ze screeningu (u jineho doktora) a vsechno je pry v poradku.
Akorat nerozumim tem zkratkam a hodnotam. Jedine, co poznam, je ze neco neodpovida stari tehotenstvi. Vadi to? Neznate nekdo ty hodnoty?
No, na tom papire mam, ze jsem dle PM 19+4, dle UZ 18+3 a hodnoty jsou:
BPD 45 19+3
HC 148 17+6
AC 122 17+6
FL 29 18+6
Jinak tam vsechno nasel a rikal, ze je to v poradku.
aha tak to nevim to ja tam ani zadny cisla nemam ![]()
ale urcite to je v poradku ![]()
ahojky,
klaudule myslim, ze ty zkratky by mely byt:
BPD bi parietal diameter, sirka hlavy
FL femur length delka stehenni kosti
AC abdominal circumference mira okolo pasu miminka
HC head circumference mira okolo hlavicky
mi to psali v cm, tak tobe asi to prepocetli na gestacni vek, ze?
nemas tam napsane i ty miry v cm?
jinak, ja jim taky skoro vse, krom tech syru a uz mam peknych par kilo nahore, ale zda se mi ze to jde jen na bricho a trochu zadek a stehna inak vypadam furt normalne a boli me nohy, po sichte hlavne