Poradna duly
Jana Čurdová
jupíííí pokořila jsem 500. stránku… ![]()
Lenulko, to mě mrzí…ale myslím že bys Mišku ničím nakazit neměla…pokud na tebe jde nějakej virus, tak tím že jí kojíš jí vlastně předáváš protilátky…přeju ať to není nic hroznýho a s Míšou ať ti rači někdo pomůže…moc s ní nechoď, když se ti motá hlava…držím pěsti a myslím na tebe!!!!!
Tak jsme se vrátily z poradny a je mi z toho nanic ![]()
Malá od minulého pondělí ubrala 50 g. Tak jsme ji zkusili tam zvážit před kojo a po kojo a vypila jen 30 ml… To je prý hrozně málo, i když kojím 7-8 denně. Do zítřka mám zkusit kojit z obou prsou na jedno kojení a pravidelně co 3 hodiny a zítra zase přijít na převážení, kdyžtak budu muset začít dokrmovat.
Je mi z toho hrozně smutno. Nevím, jestli to je tím, že malá je po té žloutence spavá nebo mám málo mléka nebo že má velký odpad - každé přebalování je tam hrozná nálož.
Ach jo, snad do zítřka přibere, budu kojit jako divá ![]()
teda holky, vy máte dneska den blbec nebo co…prvně Lenulka a ted Klaudulka…
Klaudul, je mi jasný, že to musí člověka srazit k zemi, ale věřím, že se to spraví…uvidíš zítra…držím pěsti…takže kojení zdar…a když né, tak flaška není nic špatnýho…i když by ses jí nejrači z velké dálky vyhla…
http://www.gify.nou.cz/…bory/256.gif Maminky
sedma-Robik 4 roky
gabule-Stepan 2 roky a 5 mesicu
Lliduska-Ríšánek 2roky
cibulka-Šimonek
http://www.gify.nou.cz/…bory/139.gif Čestní hosté
lenak-adamek a čertiček v brisku
kat-ka-matysek,filipek,natálka v brisku
drobek //
Enka L-Staníček(29.8.2006) a mimisek v brisku
http://www.gify.nou.cz/…bory/133.gif style=„color: blue;“>7×(Matyášek,Tobiášek,Ládíček,2× Ondrášek, Viktorek, Mahirek)
http://www.gify.nou.cz/…bory/134.gif style=„color: orange;“>6×(Nikolka,Michaelka,Nelinka,Inna, Eliška, Apolenka)
http://sirmi.ic.cz/deti/38.gif Miminka
Liduska(1984/Brno/ryba/S)TP6.8 776 803 882
Nikolka-12.7v 8:10 2050gramu a 42cm
Patsy( 27.6.1984/Tetčice u Brna/rak)TP 30.7
Inna-27.7v 9:35 3150gramu a 49cm 
sedma(blíženec/31.05 1978/Hodonin) TP11.8 Ondřej-9.8 v 9hodin 3.35kg a 49cm
Lucošek( 25.31982/beran/u jičína/)TP4.8 Viktor - 9.8. v 19:10 4050g a 52cm
Mispulin(20.1.1978/kozoroh/praha/V)TP13.8 Tobiášek - 13.8. v 11:05 4050g a 55 cm
Peťulka(19.8.1985/lev/liberec/S)TP9.8 Eliška - 12.8. v 5:40 ????g a ??cm
Radulka (r.75/vodnář/Praha/V)TP7.8 Ondřej - 14.8. v 17:53 3465g a 51cm
Dalmatinka(26.1.1983/Plzeň/Vodnář/S)TP6.8608 378 011 Matyášek - 15.8. v 14h 3400g a 49cm
Lenulinda(15.6.1984/Brno/S)TP23.8 Michaelka - 16.8. v 12:20 3250g a 50cm
andiska(28.11.1981/Brighton/V)TP6.8447789 742 801 Mahirek - 18.8. v 6:24 3910g a 50cm
cibulka(1977/lev/brno)TP 15.8 Apolenka - 21.8. v 12:00 4550g a 55cm
Evikule(25.2.1982/ryba/Usti nad Orlici/V)TP24.8 608 97 03 57 Ládíček - 25.8. v 14:43 3200g a 49cm
Klaudule(1979/byk/Praha/)TP23.8 Nelinka - 2.9. v 18:06 3160g a 48cm
Ahojky holky,taky chci být na 500 stý stránce,tak píšu,néééé…to je srandička,jak říká Robča,když mě provokuje:))
Včera jsem nestíhala,tak dnes mám den odpočinkový,malý vcelku spí a já jsem si nabarvila vlásky,ještě bych je potřebovala ostříhat a bylo by to super,ale kadeř mám ve vedlejší vesnici a k tomu potřebuju auto,keré má manža v práci…
Liduško asi jsi mě špatně pochopila,já neustále kojím+dokrm,jen poslední dobou malýmu stačí mín dokrmu a víc pije z prsou,proto se začal kroutit…ted se to nějak stabilizovalo,žádné velké rozkojování se nekoná,uklidnuju se tím,že zas tolik neprdíkujem a v noci krásně spíme,tím reaguju na Klaudulku,držím palce,aby to byla jen nějaká krize,ale nekojení á taky své výhody
,hodně pij,at se ti má z čeho to mlíko děat,já sice zas běhám na wc jak dežo z ježo,ale aspon trochu si toho mlíčka nažgrglím…
Unás změna-my se SMĚJEME
a uplně vědomě,sice tím ještě neplýtvá,ale když má náladu,tak je to boží,bych ho sežrala v tu chvilku,už i líp vidí,tak se pořád rozhlíží a pozoruje…je to užasný…
Leni jak je,už je líp?Hlásili včera nějaký virzy,ale jak psala Liduška,malá si od tebe bere protilátky.
Dalmi já fotečku dodám později,nemám žádnou zblízka v pc…jen v telefonu…tak stáhnu…
U nás se vv nesledují,manža to nesnáší,jen včera jsem nakoukla,pod záminkou,že mě zajímají doplnující barvy k jejich podlaze,protože máme stejnou
,tak ta starší paní mě uplně vyděsila ![]()
Jo ještě Lidušce ten srazík v Brně…já si ještě netroufnu s malým tu delší cestu sama,kdyžtak trochu pozdeji…
Musím letět do školky tak pááá…Magda
Ahojky,
u nás nic novýho, klasika přabalování, kojení, uspávání
Do toho ještě musím zvládnout vyvenčit psisko, máme velký a dost zlobivý, do toho se nesnáší s ostaníma psama, takže v jedný ruce kočár a v druhý vodítko, no paráda ![]()
Přihodila jsem fotečku do galerky, Tobík už krásně asi týden pase koníčky, ale až dnes se mi to povedlo pořádně vyfotit. Jinak se taky už občas směje, asi vědomě, ale jistá si nejsem.
Večery máme pořád trošku mrzutější, ale v noci spinká a přes den je taky hodnej, tak to přežijeme. Brzy budou střeva silnější a po kolice ani památky ![]()
Liduško, jak ty to zvládáš všechno se dvěma dětma, barák, obíhat úřady… Já se teda ještě dost bojím brát malýho moc mezi lidi, do obchodů a tak, aby něco nechytil, chci počkat až mu budou tak 3 měsíce. Jak to děláte vy, berete je sebou?
Jinak já taky bojuju s nějakým lehkým nachlazením, asi týden mě bolelo v krku, teď pár dní trošku rýma, ale malej zatím dobrý, tak snad to bude OK.
Jsme zpět z procházky, dneska jsem tomu moc nedala, ale tady se pořádně nedá nikam jít, tak jsem udělala jen takový velký kolečko kolem baráku. Aspoň něco ![]()
A fakt to byl úsměv vědomý, protože
Se na mě usmála už podruhé
Já z toho mám takovou radost
Už měla na čase, pozítří je jí 8 týdnů.
Sedmo, taky gratuluju k úsměvům, je to fakt boží, mít od miminka konečně zpětnou vazbu.
Klaudulko, to mě mrzí
Třeba to ještě rozkojíš a když ne - vždyť se vlatně nic neděje, i když já bych to taky asi obrečela. Nejdůležitější ale je, aby Nelinka přibývala a míň důležitý je jestli z mateřskýho nebo umělýho mlíka.
Liduško, děkuji za gratulaci
Je to skvělý, koupit si po takový době něco na sebe že? Bych teď nakupovala pořád ![]()
Jupíí,naše 500.stránka!
![]()
Leni, snad se dá všechno rychle do pořádku. A myom se třeba vstřebá.
Hlavně hodně pij, to platí nejen u kojení ale i u teploty a motanic hlavy.
Klaudulko, neboj, svět se nezboří, když přidáš trochu UM.
Třeba se ještě rozkojíš, ale chápu tě, asi bych to obrečela jako osobní selhání…ale to je blbost, fakt!
Jinak my jsme taky po poradně a dr. se moc divila, jak moc jsme zase přibrali. Máme už 3980g a 52.5cm (před 2 týdny jsme měli 3380g). Ládík tak strašně rychle roste-já nechci, aby vyrostl
V čekárně bylo asi půlroční velký mimino a to už vůbec není roztomilý.
Bobeček je teď úplně akorát. Ach jo, asi si brzo pořídím dalšího prcínka
![]()
Jo a všem maminkám gratuluju k úsměvům!
Už se na náš taky těším.
Mišpulíne, Tobík je šikula. ![]()
Evi, mě ty půlroční a statší prcci taky připadají už hrozně velcí. Přitom než se Inna narodila, to pro mě byly ještě miminka
Jak to tak vidím, tak budeme mít do roka choutky na další pídě
Ne, to byl vtip, musím se vrátit po 3 letech do práce, aby mi drželi místo.
A gratuluju k přibírání.
Holky, nevíte, když občas Inně slzí jedno očičko, doufám, že to není ucpaný kanálek
Slzí fakt jen chvilkama, dneska třeba vůbec, ale včera zase jo…nevím nevím.
ahojky.jeste jsem nestihla dočíst,sepisovala jsem ten muj porod
a taky jsme vstavali az v 13.00 a malej až ve dvě ![]()
Konečne mi dovolili zavolat maminku k porodu.dorazila asi za 15 minut a moc mi tam pomáhala.v 8 jsem dostala epidural a cítila jsem se užasně.bolesti úplně přestali a dokonce jsem i laškovala
.v 10 jsem se ale začla hodně otvírat a tak mi zavedli kapacku abych cítila kontrakce.zase začli ty strašný bolesti s v 11 se slo rodit uz naostro.tlacila jsem jako blázen a vše slo jak má.najednou se to ale zastavilo a já cítila kontrakce pořád a nevědela jsem kdy tlačit.To už byl pan doktor nákej spocenej a začal někam telefonovat.prišli další dva doktori a jedna pani doktorka a další tri porodní asistentky.to už jsem věděla ze je zle.začali mi skakat po brise a ja uz jsem nemohla.bylo 12 hodin a ja jsem uz mela pocit ze každou chvilkou umru.doktori si porad neco špitali a maminka už taky byla cela spocená.doktoři na mě křičeli ze už musí malej rychle ven a tak jsem se snažila co to šlo,ale i když jsem byla otevřena na 9,tak malej se nehnul ani o milimetr
Tlačila jsem pořad jako blázen a dva doktoři po mě skákali a pořád nic.tak mi řekli at se postavím a ze to mam zkusit ve stoje.pani doktorka si lehla po de mne a žertovala že dostane mimčem po hlavě.mě to zrovna v tu chvili ani nerozesmálo.Tak jsem to zkoušela ve stoje a najednou jsem cítila jak se mi podlamuji kolena.Slyšela jsem doktory ze strašný dálky jak na mě křičí že už malej musí ven a v tu chvíli jsem už omdlela.probudila jsem se opět na porodním stole s kyslikem na puse a mlátily mě mokrou plenou po obličeji.zase me nutily at vstanu a tlačim ve stoje ze už vidi vlásky a cela situace se opakovala.zase jsem omdlela,ale to už mě stačily chytit.cela situace se opakovala asi 3×.moc si z těhle dvouch hodin nepamatuju:-((pak jsem slysela jak se doktoři baví co se mnou.všichni už toho měli asi taky dost.říkali ze už to musíme odrodit ze cisar uz nepripada v uvahu ze malej je moc dole.porad jsem ztrácela vědomi a slyšela jsem dokotry jak říkají ze už jsem mimo ze to nezvládnu a ze musí rychle něco udělat ze už je fakt zle.upadala jsem už do bezvědomí a už jsem nic necítila.bolest byla celkově stale ale kontrakce už jsem nerozeznala.
bylo za 5 minut 14.00 a vyhodily maminku z porodního sálu.slyšela jsem jak brečí a prosí je at nas zachrani(vse jsem slyšela ze strašný dálky) a pak uz si jen pamatuju divnej tlak a maličkýho vytáhli ven kleštěma.V tom jsem se uz probírala,ale neslysela jsem žádnej pláč a začla jsem strasne křičet proč nepláče.na vteřinu jsem zahlédla jak nesou pryč fialove tělíčko a ani už jsem nebyla schopna něco říct jen jsem čekala jestli neusliším pláč.najednou to hrobové ticho proříznul pořádnej pláč a ja si oddychla.v tom přišla i maminka a brečela.pan doktor si otíral pot z čela a začal mě šít.ostatní lékaři mi gratulovali a říkali že jsem všechny zaměstnala a že další porod už mi normální cestou nedoporučujou.Paní doktorka mi přinesla Matyáška a dala mi ho na prsa.vubec se nepřisál a ja ho hladila a říkala mu ty moje lásko.Byl to ten nejkrásnějsí okamžik v mém v životě a fakt to stálo za to.byl sice hodně potlučenej ale tak krásnej.pak ho odnesli do inkubátoru a mě začli šít.šily mě hodinu a pul,ale nic jsem necítila,jen velkou ulevu že už je to za námi.
tak takle se narodila naše láska ![]()
Ježiši Dalmi, to je děs, udělalo se mi úplně špatně
Díky bohu, že jste to oba přežili ve zdraví. Proč ti vůbec neudělali rovnou císaře, když jsi měla zlomenou pánev? Taky to podle toho vypadalo že? ![]()
Zpětně mi řekli že udělali chybu tim že mi meli císaře udělat už kvuli té naštíplé panvy a taky že jsem uzká. pak když už jsem držela maličkyho v narucí,tak už mi to bylo vše jedno,jenom jsem byla stastna ze ho vytahli ještě včas.když si na to vzpomenu tak tu řvu jak želva.po porodu me trapily noční můry a prez den me chytali strasny stavy kdy jsem jen brecela a klepala jsem se kdyz jsem si na to vzpomela,ale vzdy když jsem se koukla na naší lasku tak vse bolet přestalo.
I kdyz to byl nejhorší zážitek v mém životě,tak to byl zároven ten nejkrásnejší okamzik kterej mi dal to nejcenejsi co mam ![]()
Uf, teda Dalmi, je fakt nádhera, že vám všechno dobře dopadlo! Já napůl omdlela u porodu taky,ale za chvilku to bylo i bez kyslíku dobrý. A hlavně jsem tlačila párkrát a bylo to.
Tak aspoň se pro příště nemusíš porodu bát, protože SC bys měla mít jistej. ![]()