Srpen 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2222
19.9.07 09:38

Ahojky,
Dalmi, ten tvůj porod byl teda taky maso. vím přesně jak ti bylo, až na to omdlívání jsem na tom byla skoro stejně, taky mi museli dávat kyslík a malý musel rychle ven. Když vyšel, tak byl taky fialový a nekřičel. Čekala jsem na to, jak na smilování boží. Ale pak to bylo to nejkrásnější co jsem v životě zažila. Hlavně že jsou už ty naše zlatíčka v pořádku. Jsou u mámy a jsou spokojení, co víc si přát. Chuděro, ale to chování od té sestry je teda strašné, já bych si asi i stěžovala.

Evi, Ladík je šikulka, že tak hezky přibývá. Já taky nechci aby Viktorek tak rychle vyrostl. Je to teď takové roztomiloučké stvořeníčko, nejraději bych ho samou láskou snědla. Pořád ho pusinkuju a muchlám, musí si myslet, že má střelenou mámu :lol: :lol:

Sedmi, to je dobře, že jsi se rozkojila už víc. Mě už se to taky jakož takož upravilo, UM dávám už jen vyjímečně večer a jen trošku, to když mi malý vysisá obě prsa a pořád má ještě hlad. Co to tvoje krvácení? Už ti to ustalo? Mě už to asi ustává, dneska už zase jen špiním, tak jsem zvědavá. Mohlo by to už konečně přestat. Tááák se těším na sexík a o Víťovi už a ni nemluvím.

Klaudulko, to mě mrzí, že ti Nelinka nepřibírá. Jak do dopadlo s vážením dneska? Pokud zase nic moc, tak si z toho zkus nic nedělat. Já jsem taky měla potíže s kojem a začala jsem dokrmovat. Byla jsem z toho taky na nic, cítila jsem se jako neschopná. Ale upravilo se to a malému teď dávám UM jen sem tam večer. Uvidíš, to se poddá. Zkus přikládat co nejčastěji a hodně pít, mě to pomohlo.

Mišpul, Tobík je fešák a moooc šikovný.

Liduš, gratuluji 500. stránce. Já pořád nechápu jak to děláš, že i když máš 2 děti, seš tady pořád. Já mám jedno a nestíhám ani uklidit, natož courat po netu. A dodatečně přeji vše nejlepší k svátečku, jsem strašná, že jsem zapoměla :oops: :oops: :(

Lenul, držím palečky,ať se brzo vykurýruješ.Snad to nebude ten zánět prsu, to bych ti nepřála, je to maras.

No, my měli teď 2 dny naprosto příšerné. Viktorek celý den nespal, jenom pořád plakal, bolelo ho bříško. Já už začínala být šílená, nic jsem nestíhala, byla jsem nevyspalá,doma bordel … no na mašlu. Dneska už to vypadá líp, sice opět nespí, ale aspoň nepláče. A dokonce se na mě ráno tak krásně USMÍVAL!!! :D :D Bylo to už určitě vědomě, protože to trvalo asi 5 minut, co jsem na něj dělala ksichtíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
19.9.07 10:47

ahojte..

vcera jsme byli s Misou v nemocnici :(..u piti se zacla dusit..to uz se parktrat stalo ale vzdycky pomohlo ji zvednou trosku poplacat a bylo to dobry..ale vcera nic nepomahalo :( vzdycky se jen rychle trikrat nadechla a zase ji to vyskocilo..a furt dokolecke..chudinka byla uplne vydesena a jajeste vic…kdyz to trvalo tak 5 minut tak jsem ji zabbalila do deky a utikali jsme na stredisko..bydlime hned vedle..ale venku ji to nastesti uz preslo..doktorka ji poslechla arikala ze to na plicich vypada dobbre aleze nas radsi posle do detske..tak jsme tak jeli a tam ji taky doktorka na interne prohlizela a rikala ze to asi bude dobry ze se jim to obcas stava..ale ze mame radsi dneska jeste prijet na rentgen plic aby se kouklii jestli tam nema nejakou vodu..kdyztak by jsme tam museli zustat…

bylo to hrozny :cry: :cry: :cry: bylo me ji desne lito jak tak vydesene koukala a nemohla se poradne nadechnnout :(

achjo to jsou dva dny uplne pip…mam furt tu teplotu..a jak jsem utikala s malou v naruci tak to muj mocak nejak nezvladnul :oops: takze peknej trapas..ale v tu chvili me to bylo dost jedno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
19.9.07 11:46

ahojky…no teda, tady si člověk moc náladu nezvedne…

Dalmi už chápu proč se ti do sepisování té hrůzy nechtělo, ale Maty je moooc krásnej a ani není poznat že šel kleštěma.....už vás čeká jen to hezký… :wink:

Lenul teda ty máš fakt nějaký blbý dny…snad už sis to vybrala a bude dobře.....ještě že máte Dr. hned vedle…to já bych musela 10km autem…z toho trapasu si nic nedělej…sem si ted vzpoměla jak mi dělaly v těhu ten cukr test a já jim to tam vyhodila tak sem si u toho zvracení taky učůrla…taky trapas…zvracící a počůrací.....
hlavně aby byla Miška v pohodě.....taky sem slyšela že se to občas děckám stává…

Luci když sem měla jen Ríšu, taky mi celej den prořval a já nic neudělala…natož abych zevlovala na netu…ted su asi o dost zkušenější, mám všechno hned hotový aniž bych to nějak extra odflákla…prostě sem se naučila fungovat po 4 hodinách spánku v noci, uklízet, vařit, atd. rychle a když děcka spijou tak se nehoním a sednu k PC…jedinej relax za den…a když ještě malýho vezmě Richard někam ven nebo si spolu jen hrají, tak mám zase leháro, páč malinká je moc hodná a přinejhorším se chce jen chovat…z ní budu mít brzo bicepsy jak superman… :lol:

Mispul, myslím že se vůbec nemusíš bát brát malýho mezi lidi…pokud to není nějaká přecpaná šálina kašlajícíma důchodcema tak je to ok…třeba do supermarketu už sem Niku vzala…naštěstí tam nebylo tolik lidí…to chce si vychytat, kdy nechoděj nakupovat důchodci a rozhodně nenakupovat v pátek odpoledne když sou obchody narvaný…když náhodou jedeme v pátek odpolko tak nechávám malou u babi, většinou sme do 2 hodin zpátky…to se teda stalo jen jednou…
jo a na procházku, když jdeme chvilku kolem silnice nebo tak, než sejdem na polňačku tak řídím jednou rukou kočár, druhou rukou držím Ríšu za ručičku a v té ruce, kterou řídím kočár ještě svírám vodítko od psa…naštěstí je malá…žádnej dobrman… :wink:

Patsy takže se Inuška nakonec začala usmívat jak Nika…taky chvilku před 8. týdnem…je to šikulka…jooo, nakupování hadříků je super…jen ta velikost…musím si už nechat snést z půdy ten rotoped… :roll: …s očíčkem nevím…snad by to nemělo nic být…

Evíku mě taky připadaly starší miminka hrozně neroztomilý…ale časem zjistíš, že tvoje dítě je to nejroztomilejší i ve 3 letech…ale miminko je hold miminko…proto sem si pořídila ještě Nikču… 8)

jo a ještě jedno pro pobavení, ale já sem se teda v tu chvílu nebavila.....vy mi to nebudete věřit, ale Richard měl zase nehodu…tentokrát za to ale opravdu nemohl…vlítla mu do cesty srnka…přímo v zatáčce, jel z kopečka takže asi tak 80ti km rychlostí…srnka to nepřežila, auto má v řiti spojler (mmch nevím co to je, ale jezdí to i bez toho… :lol: ) a trochu pomuchlanou značku a držák na značku…tohle auto má na havárky prostě pech…snad už to byla poslední…štěstí bylo že R. v protisměru nejelo žádný auto, páč jak brzdil, tak nemohl točit volantem aby nedostal smyk, tudíž vlítnul do protisměru až do rigolu…no fakt to bylo štěstí…děda mu pak jen nadával,jaktože tam tu srnu nechal, že mohla bejt dobrá svíčková nebo gulášek… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
19.9.07 13:17

Lenul, to je hrozný, jakou máš smůlu. Já bych taky umírala strachy, ještě že to tak dobře dopadlo. Se máte, že máte středisko hned vedle, kdyby něco zaskočíš tam za 5 minut. Snad se vám teď ta smůla bude už vyhýbat. A z trapasu si fakt nic nedělej. Letěla jsi s malou k Dr. ,to se chápe.

Liduš, no já teda nemám slov. Vy máte asi to auto prokletý, nebo co. No hlavně že jezdí a nikomu kromě srnky se nic nestalo. Ty musíš mít nervy ze železa, vždycky jak Richard vyjede,co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
19.9.07 14:14

Ahoj holky,

tak jsme na kontrole zase nebyly úspěšné. Od včerejška i po snažení pravidelného kojení z obou prsů po dobu 40 minut nepřibrala ani ň :cry: Jsem z toho už vážně na prášky, vůbec nevím, co se najednou stalo. Vždyť malá tak krásně přibírala a sála a pořád saje.

Takže jsme v lékárně koupily umělé mléko a začínám po kojení dokrmovat. Připadám si jako největší neschopa. Já vím, že za to nejspíš nemůžu, ale nějak mi to nejde se s tím vyrovnat. Pořád bych chtěla věřit, že se to poddá.

Mám vyzkoušet nějaký čaj pro kojící maminky? Máte s tím někdo zkušenost, že to pomáhá?

Luci, od kdy a proč jsi malého dokrmovala? Kojila jsi stále? Začalo se Ti víc tvořit mléko?

Já nemám pocit, že bych měla málo mléka. Nevím, jestli nemám špatnou techniku kojení. Četla jsem na laktační lize, že i když dítě saje, ale špatně, tak se nedostane k zadnímu mléku. Ach jo, uvažuju, že tam tak za 2 dny zavolám, jestli se na mě nepřijedou podívat, jak kojím.

Omlouvám se za negativní příspěvek, ale jsem z toho vážně na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
19.9.07 14:50

Klaudul, to je mi líto, že to zase nedopadlo. Když to nejde, tak na tu Laktační ligu zkus zavolat,, tam ti určitě pomůžou. Možná že je to fakt tím, že má Nelinka špatnou polohu. Jen to nedávej za vinu sobě. Nemůžeš za to, že malá špatně přibírá.
Já jsem začala dokrmovat, když jsem byla na antibiotikách. Malý z prášků začal být nějaký nervozní, úplně ho to rozhodilo. Začal jíst po hodině, já ho neměla pak z čeho krmit, protože jsem mlíko už neměla. Řval hlady, tak jsem sáhla po UM. Nevím, možná jsem udělala špatně, možná že by se to spravilo samo. Ale já už nemohla.Taky jsem se cítila neschopná. Po vysazení ATB se to nějak spravilo, i když sem tam dokrmuju večer. Mlíka mám ale víc, jak pořád pije co 2 hoďky. Piju celý den čaje pro kojící matky, ale jestli to má nějaký vliv, to nevím. Myslím,,že je jedno co piješ, hlavně pij hodně. A ten čaj zkus, je docela dobrý. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
19.9.07 14:54

A něco pro pobavení :D Takhle na mě dneska třeští oči :D :D :wink: 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.9.07 15:03

ahojky.holky mrzi me jaky mate trapeni :cry: :cry: :cry:

klaudulko nic si z toho nedelej.ja taky vyrostla na flasce a jaka jsem pekna.matersky mleko jsem ochutnala akorad v porodnici a nikdy jsem nebyla nak extra nemocna :wink:

holky jak to ze chodite do poradny tak casto?ja chodim po trech tydnech :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.9.07 15:04

luci dobra fotka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.9.07 15:05

http://www.gify.nou.cz/…bory/256.gif Maminky

sedma-Robik 4 roky
gabule-Stepan 2 roky a 5 mesicu
Lliduska-Ríšánek 2roky
cibulka-Šimonek

http://www.gify.nou.cz/…bory/139.gif Čestní hosté

lenak-adamek a čertiček v brisku
kat-ka-matysek,filipek,natálka v brisku
drobek //
Enka L-Staníček(29.8.2006) a mimisek v brisku

http://www.gify.nou.cz/…bory/133.gif style=„color: blue;“>7×(Matyášek,Tobiášek,Ládíček,2× Ondrášek, Viktorek, Mahirek)
http://www.gify.nou.cz/…bory/134.gif style=„color: orange;“>6×(Nikolka,Michaelka,Nelinka,Inna, Eliška, Apolenka)

http://sirmi.ic.cz/deti/38.gif Miminka

Liduska(1984/Brno/ryba/S)TP6.8 776 803 882

Nikolka-12.7v 8:10 2050gramu a 42cm

Patsy( 27.6.1984/Tetčice u Brna/rak)TP 30.7

Inna-27.7v 9:35 3150gramu a 49cm

sedma(blíženec/31.05 1978/Hodonin) TP11.8 Ondřej-9.8 v 9hodin 3.35kg a 49cm

Lucošek( 25.31982/beran/u jičína/)TP4.8 Viktor - 9.8. v 19:10 4050g a 52cm 

Mispulin(20.1.1978/kozoroh/praha/V)TP13.8 Tobiášek - 13.8. v 11:05 4050g a 55 cm

Peťulka(19.8.1985/lev/liberec/S)TP9.8 Eliška - 12.8. v 5:40 ????g a ??cm

Radulka (r.75/vodnář/Praha/V)TP7.8 Ondřej - 14.8. v 17:53 3465g a 51cm

Dalmatinka(26.1.1983/Plzeň/Vodnář/S)TP6.8608 378 011 Matyášek - 15.8. v 14h 3400g a 49cm

Lenulinda(15.6.1984/Brno/S)TP23.8 Michaelka - 16.8. v 12:20 3250g a 50cm

andiska(28.11.1981/Brighton/V)TP6.8447789 742 801 Mahirek - 18.8. v 6:24 3910g a 50cm

cibulka(1977/lev/brno)TP 15.8 Apolenka - 21.8. v 12:00 4550g a 55cm

Evikule(25.2.1982/ryba/Usti nad Orlici/V)TP24.8 608 97 03 57 Ládíček - 25.8. v 14:43 3200g a 49cm

Klaudule(1979/byk/Praha/)TP23.8 Nelinka - 2.9. v 18:06 3160g a 48cm

uz k nam nechodi :cry: (JankaR,swead,Lucia1,iza,konstans, Lenysek)[/barva][barva=darkred]
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.9.07 15:07

a ja mam tet taky naky problemy z kojenim.taky uz jsem vcera premyslela ze dam UM :oops: :oops: malej mel porad hlad a kdyz jsem ho dala k prsu tak hned usnul a nic nesnedl a za chvilku se hlady vzbudil :roll: .nevim jak to ze nekdy mam mlika tolik ze blinka a nekdy mu to proste nestaci.nevim jak je to stim slabim mlekem,slysela jsem ze to je povera,ale me prijde ze nekdy ho mam opravdu slaboucky ze mu to nestaci a nebo ho proste nemam.
nekdy vypije 120 a nekdy jen 20ml :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
19.9.07 16:44

Dalmi, do poradny chodíme zatím jednou za 14 dní. A jak víš,kolik toho Matyášek vypije-to ho vážíš? Já vůbec nemám představu, kolik Ládík vylohní.

Leni, to musela být hrůza. A ty počůraný kalhotky jsou teď už spíš pro pobavení, hlavně že všechno dobře dopadlo!!! :wink:

Lliduško, řidičské zkušenosti a útrapy manžela jsou skoro na poslání do Bakalářů nebo někam. :lol: :lol: :lol:

Klaudulko, já piju taky během dne čaj pro kojící matky (obyč.porcovaný, jsou i drahý granulovaný, ale myslím, že to je na stejno). Tak ho zkus a na tu laktační ligu bych ROZHODNĚ zavolala. Třeba to zachráníte a vrátíte se naplno ke kóju. Ale jak říká Dalmi, UM není žádný neštěstí. :wink: Navíc dnes je mnohem kvalitnější než to, na čem jsme skoro všechny vyrostly. :! :wink: Hlavně ať Nelinka příbírá…jak, to je fuk. 8) Tak nebuď smutná.

Luci, dobrá fotka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
19.9.07 17:09

Luci ta fotka nemá chybu…ten je úžasnej.....úplně mi zvedl náladu a to jí nemám zrovna nejlepší… :lol:

Klaudul to je mi líto…držím pěsti ať aspon začne Nel přibírat…je jedno jak!!!! tohle si říkej, když to nepůjde jinak.....

Dalmi nemyslím si že je nějak špatně že Maty někdy vypije 120 a někdy jen 20.....to záleží na apetitu, prostě jen po té 20 bude chtít jíst dřív…z toho bych si hlavu rozhodně nedělala…

Evi bakaláře a jiné rači ne…sem se zmínila v obchodě, z obchodu se to nějakým způsobem doneslo k němu a ted se se mnou nebaví, že to všude musím roztubovat…a to ještě neví že to všechno píšu tady…možná tuší.....no prostě je nakrknutej…tak já už o něm rači nebudu psát ani čárečku…ješita… :? pobavila mě věta „…Ládík VYLOHNÍ“… :lol:

Luci je fakt že vždycky trnu strachy že tady zazvoní poliši s tragickou novinkou…ale budu si to muset nepřipouštět nebo se z toho jednou sesypu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
19.9.07 18:20

Holky vy chodíte tak často do poradny? My byli na 6ti nedělní a příště máme přijít až ve 3 měsících.

Lucko, ta fotka Viktorka je fakt BOŽÍ :! :lol: :lol: :lol:

Taky by mě zajímalo, kolik toho Inna vypije, ale to bych musela mít doma digi váhu.

Liduško, nezbývá než doufat, že se Ríšovi nic nestane, taková smůla, to se vidí málokdy. A s tou srnkou udělal chybu - měli byste měsíc co jíst :lol:

Klaudulko, držím palce, aby se to ještě spravilo a hlavně se drž!

Leni, hlavně že to dobře dopadlo.

My byli dneska na velké procházce i s Luděm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
20.9.07 10:18

Ahóóój!
Tady nikdo není? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit