Srpen 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3845
15.9.07 13:27

tak v tomhle sme na tom podobně…Richard se na noc odstěhoval do pokojíčku k Nikolce páč ta si spinká jak andílek a na kojo se vzbudí jen jednou max. 2× za noc, nají se a je zase tuháč…horší je to s Ríšou, kterej se mi v noci furt budí…ani ted o víkednu na něj nereaguje (táta)…prostě si chrní…už sem si zvykla… :?

jo a Luďa nechodí do práce???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
15.9.07 13:37

On má do konce září neschopenku, aby mohl dodělat tu fasádu, víš :lol: Má dobrýho doktora :lol:
A odkud teda přesně jsi? Ti chlapi by fakt zasloužili za ušiska :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
15.9.07 13:42

Ahoj holky,
jen v rychlosti, za chvilku běžím kojit.

Potřebovala bych poradit, jak na prdíky. Nelinka několikrát za den chytne hrozný hysterák a řve jako protržená, kope nožičkama a nezabírá vůbec, ani konejšení, ani dudlík. To budou asi ty začarované prdíky, že jo? :cry:

Poradíte nějaké fígle, jak je zmírnit? Já se snažím tlačit jí nožičky k bříšku a hodně houpat a konejšit. Někdy zabírá strčit jí malíček do pusy, to se uklidní tak nějak rychleji. Kapičky ještě nemůžeme, prý jsou až od měsíce. Existuje snad nějaká mastička na bříško. Nevíte, jak se jmenuje? Budu moc ráda za radu od zkušených maminek. Jinak z mého jídelníčku by to mít neměla, protože skoro vůbec nic nejím :lol: Teď mě tak napadlo, můžu salátovou okurku? Docela mi ta zelenina začíná chybět.

Jinak už se mi nepodaří malou uspat po každém kojení, některé už má bděcí a vyžaduje pozornost :D

Holky, kojíte všechny dle potřeby mimísků, když si sami řeknou nebo je budíte. Nás v porodnici nutili budit každé 3 hodiny. Přes den už nemusím, celkem se budí sama, ale některé noci má, že se vzbudí jen jednou. Jinak jí hrozně hezky, tak bych neměla strach, že by málo přibírala. V úterý jdeme po týdnu do kojenecké poradny, tak jsem zvědavá, kolik přibrala.

A ještě jeden dotaz, jak dlouho jste používaly první plenky? My máme stále novorozenecké jedničky od Huggies a pořád mi připadají ty dvojky dost dlouhé. Teda, řeknu vám, že to pěkně leze do peněz, dělají totiž balení po 28 ks, tak jsou o hodně dražší než ty 80 ks dvojky.

A poslední info. V porodnici nás strašili, že malá bude mít asi špatné kyčle. Včera jsme byly na první kontrole a zatím je všechno v pořádku, tak jsem moc ráda. Další kontrola nás čeká za 5 týdnů, tak snad se těm dečkám a všemu vyhneme.

Moc nestíhám dočítat, brzy napravím. Všechny vás moc zdravím a pohlaďte mimísky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
15.9.07 13:57

Klaudi,
my jsme jeničky ani nepoužívali, ale máš pravdu, že Huggiesky dvojky jsou velký, pročůrá je i teď a to má už 5kg. Používáme Tesco plínky dvojky, ty jsou super.
Krém na prdíky ti poradí Liduška, psala myslím Větrník? Já dávám jen kapky a cvičím s nožičkama. Ještě holky říkaly nahřátou plínku na bříško, ale to jsem nezkoušela. Na kojení už nebudím, dávám jak si sama řekne, takže přes noc je to i po 6ti hodinách, přes den tak po třech. Nelinka je sice o hodně mladší, ale pokud ti hezky přibírá, tak bych ji zbytečně nebudila.

Za chvíli jdu kojit a pak na vycházku, ve vedlejším městě, kde mám celou rodinu, je slavnost při příležitosti 100 let od povýšení na město, jsou tam různé akce, tak jdeme mrknout. Luděk s námi samozřejmě nejde, páč zase dělá na baráku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
15.9.07 14:02

Jo holky a asi se vracím do dětských let, páč pěkně ulítávám na krupičné kaši, dělám si ji obden :lol: Dneska jsem ji měla na oběd :lol: :lol: :lol:
Už se mi budí pídě, pá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.9.07 15:03

jen v rychlosti.ta masticka se jmenuje pupik.jdeme ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
15.9.07 16:24

ufff…sem si ted mákla, zbírala sem padaný jabka na zahradě a je toho všeho všudy 3 pytle…pěkně mě z toho bolí záda, takže mezi zbíráním, kojením a umýváním nádobí nakukuju…

Klaudul Sab simplex je sice až od 3 týdnů, ale prckům (nedonošeným) to cpaly už v porodnici, mě Dr. řekla, že pokud je to k nevydržení, tak 5 kapek dát můžu ted dávám 10 a jen na noc a v noci (budí se mi většinou jen jednou)…pokud ti Nelinka přibírá, tak su za jedno s Patsy…nebudit v noci…ona by se na to naučila a pak by se nebudila hladem ale tím, že je tak naučená…ta nahřátá plínka (žehličkou) je na prdíky taky dobrá…Nikči třeba hodně pomáhá poloha do klubíčka a při tom jí trošku poplácávám po zadečku, to se uklidní…mastička na bříško je opravdu PUPIK, Větrníček je čaj od 1. týdne…Niky stačí tak 15-20 ml/denně a pomáhá to asi jako ty kapky…možná o malinko mín…

my používaly asi 2 týdny po tom co nás propustily z porodky inkubátorový plínky 1-3kg…pak sem najela na Huggies 3-6 kg, byly jí celkem velký, ale hodně sem je utahovala a šlo to…ted jedu v darovaných pampersech 3-6 kg…sou jí skoro malý…myslím tím, že už má ty gumičky okolo nožiček hodně vytlačený do stehýnek… :? …asi začnu kupovat 4-9 kg…

gratuluju k dobré kontrole na kyčle…

Patsy su z Rohozce…je to severozápadně od Brna…a užijte si slavnosti…i když bez táty…aspon budete mít hezkej domeček…jéééé jak já bych ráda vyhnala R. aby spravoval a opravoval…jen kdyby na to byly prachy…

jdu kojit a pak to nádobí… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
15.9.07 16:25

jo a Patsy k té kaši…když jí dělám malýmu k večeři tak si taky dám…tak jednou do týdne…nejsi sama… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
15.9.07 17:16

Ahoj.

Tak se hlásíme, že žijeme :lol:

Nestíhala jsem ani číst. Návštěvy zaberou hodně času a taky se Šimonkem přituhlo na hysteráčcích hlavně v noci a i ve dne. Tak jsme zase my přitvrdili na věnování se mu a vymýšlení programu, takže času fakt moc nemám. Snažíme se využít posledního heukého počasí k pobytu venkua na výletech. Ale celkově stíhám dobře. Jen jsme víc rozlítaný, no. Vlastně ani zatím nevidím mezi tím, když jsme měli jedno dítě a teď dvě 8O

Apolenka je moc hodná. Skoro vůbec nepláče. Ani když jí Dr. strká špachtli do pusinky nebo vyšetřuje…jen když už ji já moc zdržuju od kojení než třeba něco dodělám se Šimonkem :D

Na první poradně jsme byli ve 23 dnech a měla 5420g 8O a hlavičku 40cm 8O , ale na délku vyrostla jen o 1cm, tedy 56cm.

Kojím dle jejího přání. Tzn. přes den po 1-3hod. a v noci po3-4 hod. Teď má asi 2 dny asi růstový spurt či co, tak chce přes den po hodince.

Jednorázovky používám jen do poradny atak, ale jinak jsme na látce a já si to nemůžu vynachválit. Ona je holt čistotné děvče a jak tam něco udělá, tak chce přebalit. A je jí jedno jestli je to v látce nebo v jednorázovce, takže přebaluju tak 12-20 za den.Proto jsem ráda za tu látku, když si představím, jaký by to byl kupec papírovek a těch peněz. A taky ještě mám radost, že má v látce zadeček jako brosvičku. Ale když dám jednorázovku, tak se oprudí :evil:

LIDUŠKO- SRAZÍK 12.10 by šel. V centru Brna je dětská kavárna s hernou, tak by to šlo i tam, jestli by jsme braly i starší děti…a na ten víkend bych jela, jen se chci zeptat, jak tam vaří, jestli je možnost si vybrat atd. Páč kdyby mi servírovali maso, tak by to pro mně nebylo to pravé :lol:

Jinak dočteno mám poslední 2stránky, takže nic.

DALMI- nevím, jestli už jsi psala porod, ale jestli jo, tak nevíš, která asi tak stránka ? Jsem na něj zvědavá.....

Pádím kojit.

Papa.
CIBULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
15.9.07 18:26

Liduško, a kolik teď Nikolka vlastně váží? Asi taky začnu používat ty Huggiesky 3-6 kg, ty malé pěkně lezou do peněz, nechápu, proč nedělají větší balení. Mám teď ještě 2 balení 2-5 kg, tak pak to vyzkouším. Měla jsem doma jeden vzorek Pampersek a musím říct, že Huggiesky mi vyhovují o dost víc.

Já taky při prdíkách klubíčkuju. Zkusím i tu nahřátou plínku a pořídím Pupík, snad to zabere. Kapičky zatím nechám do zásoby, zas tak šílený to ještě není. A jak cvičíte s nožičkama? Skrčit a k bříšku?

S tím buzením v noci to zatím neřeším, uvidím, kolik nám teď za týden přibrala, pak to případně upravím. Ale raději bych taky nebudila.

Mňam, krupicovou kaši bych si dala taky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
16.9.07 10:15

ahojky,

Cibul, to je super, že ses ozvala…k tomu srazíku…jak se kavárna jmenuje a kde je…

už jednou sem ti tady chválila popis porodu…takže jen abys věděla, že sem ho četla…

k Vysočině…můžeš si objednat vegetariánskou stravu dopředu, jinak na výběr z více jídel tam není…

Klaudulko já su taky pro Huggiesky…Pampersky nám hodně protíkají a škrtí Niku okolo nožiček… :?

Niky váží něco okolo 4,20kg…

za chvilku jedeme na oběd k babi, tak snad nakouknu až večer jak se vrátíme…zatím čau…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.9.07 11:50

Ahojda,
Inna má už určitě přes 5kg, začíná ji to už taky trošku škrit, ale zbývá nám ještě 1 a 1/2 balení Tesco dvojek, přece je nevyhodím :lol: :oops: Potom tam je jedno balení Huggies dvojek a pak koupíme Tesco trojky asi.

Dneska byla noc docela náročná, budila se na kójo po třech hodinách a od pěti do sedmi plakala, asi kvůli bříšku. Naštěstí jsme pak všichni spali až do půl 10.

Luďa jel nakoupit a teď dělá těsto na pizzu.
A co se týče VV, jsem ráda, že vypadla Lucka :D

Liduško, hezký den u babičky :D O tom víkendu na Vysočině budu uvažovat :wink:

Nějak mi nejde přihlásit se :roll: Patsy

• Citovat
  • Upravit
2222
16.9.07 12:27

Ahojky,
ani jsem nedočítala, dneska jsme dojeli od našich.
Holky, chci se zeptat. Za jak dlouho nejdřív se dostaví menzes?? Já byla od minulého týdne už bez špinění, ale teď od pátku jsem zase začala krvácet. Je to jako při menzes, krev jasná a tak akorát. Já měla měsíčky vždycky jen aby se neřeklo, tak mě to teď trochu zaskočilo. Myslíte, že je možné, je už jsem to dostala???? Já počítala, že když kojím tak je tak ze 2-3 měsíce mít nebudu. Prosím poraďte.

Napíšu zase později, jen jsem se potřebovala zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
16.9.07 12:37

Luci, tobě teď někdy končí 6ti nedělí ne? Můžou to být klidně ještě pozůstatky očistků. MS nemusíš dostat klidně po celou dobu kojení. Jinak nevím. Já jsem včera trochu krvácela po sexíku, taky nevím proč, možná mě nějak blbě šťouchl :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
16.9.07 12:51

Patsy, 6ti nedělka mi končí tento týden. To já si taky myslela že to jsou očistky, ale ty mi skončily po 3 týdnech, 4 týden asi 2 dny špinění a pak nic. Vesele jsem si lítala už v tangách a po špinění ani náznak. Ale asi po týdnu jsem zase začala krvácet, ale už čerstvou krví. Tak jsem z toho zmatená. Kdyby to byly očistky, měly by být teď už tmavé,ne? No, mám to už 2 dny, tak uvidím. Příští pondělí jdu ke GynDr., tak uvidím, co mi řekne. Snad to do té doby přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí