Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
tak včera Inna asi podruhé v životě nehysterčila při koupání. Jen ze začátku a potom se nějak záhadně zklidnila. Bylo vytopeno na 25st. a voda 35st., tak to zkusím zopáknout a uvidím, jestli to bylo tím nebo jen náhoda.
Vařím pstruhy a hranolky, Innul spí a Luděk leze po lešení a něco chystá. Akorát nevím, kam dneska půjdu na procházku…
Dalmi, super fokty
Hlavně ta, jak nepase koníčky
Jen mli není jasný, jak se sám překulíl na záda? Inna včera předvedla pasení i babičkám ![]()
Liduško, Luďa mi koupil dva balíky Cien plínek, dala jsem jednu na zkoušku a vypadá to fakt dobře
Takže mooooooc děkuju za radu
![]()
ahojky…
tak k hlasování, diskuzi bych nechala odemčenou, páč k nám nakukují a občas přispějí i naše známý a tak.....to by potom nemohly…třeba Lenak, EnkaL, atd…vím že mě tady šmíruje jedna kamoška a díky tomu šmírování sem od ní odkoupila rychle šátek, páč si tady přečetla že ho potřebuju…(zdravím Maruš…
)..mmch já jí v její diskuzi taky šmíruju, víme o sobě… ![]()
nechala bych zamčít jen tu galerku…a to jen z důvodu úchylů.....o nic víc mi nejde!!!! …Dalmi házíme to teda na tebe…zařídíš to???
Dalmi Maty je vážně fešák…ted mi jedna mamina z Jarňulí poradila jak na to pasení, když to těm našim prcínkům nejde, tak to zkusím a napíšu ti návod jak na to, jejímu prckovi to prej pomohlo zázračně…
nafoukneš ten gymnastickej míč, položíš tam Matyho na bříško, ručičky mu natáhneš dopředu a trošičku začneš jakoby kutálet, naklánět dopředu ten balon tak, aby to Matyho nutilo zvedat hlavičku.....prej tak 3× denně a účinek je prej zaručenej…tak uvidíme…jestli do toho půjdeš, tak mi dej vědět…jdu ho nafukovat… ![]()
Patsy já ti ted radila BABYTIME z PENNY, CIEN je z Lídlu, to sem tady psala ještě jako těhule, ale do Lídlu už sem se dlouho nedostala, tak sem na Cien úplně zapoměla, ale sou taky dobrý…tak jen ať fungujou jak mají… ![]()
Dalmi, na jedné diskusi jsem našla tohle, to bude váš případ:
Štěpánek taky ještě nesleduje moc napřímo, ale za to máme novou zábavu. Umí se převracet z polohy na bříšku na záda, jenže to chce dělat pořád a zpátky to neumí, takže on se vždycky otočí na záda a já ho otočím zpátky na bříško (třeba půl hodiny v kuse). Hrozně se mu to líbí, ale když ho neotočím zpátky na břicho, tak se vzteká ![]()
A odpověď:
Nerada vám kazím radost,ale tohle není otáčení,tohle je žuchnutí.Dětem se to většinou líbí,ale je potřeba je v tom nepodporovat,případně jim v tom zabránit…
První otočení vůlí má být ze zádíček na bříško,tady ho převážila těžká hlavička a přišel na to,že je to „psina“,jenže pak se nenaučí ten obrat správně,tedy zapojením svalů,které k tomu teprve dozrají kolem 5tého měsíc (hodně +-) a bude mu to v životě chybět,můžou být potíže s páteří,chůzí,koordinací rukou…
Ne,není to vážný problém,ale je něco,co jde udělat pro správný vývoj…tak proč to neudělat,že jo…
Ahojky,
malý zrovna usnul, tak tu nakukuju a doufám, že stihnu i něco napsat.
Od pátku jsme byli u našich, mamča měla narozky. A taky jsme koupili nový kočárek, Viky v tom starém nechtěl být, protože se nehoupal
Naštěstí se rodinka složila a na nový kočárek nám většinu dali
Teď už v něm spinká jak andílek, tak snad mu to vydrží.
Dalmi, Matyášek je nádherný, přijde mi, že je to celý Zdenda a to jsem ho viděla jen z fotek. Z toho že nepase koníčky si nic nedělej. Se mu nechce no
, on to za chvilku všechno dožene, neboj.
Lenul, Miška je taky moc krásná. Krásně jí rostou vlásky, taková vlasatá přece nebyla, ne? Nebo se mi to jen zdá?? A má moc krásný hračky ![]()
Patsy, tak okukovat hezké zedníky se ti zachtělo, co??
No, já bych taky okukovala, takže schvaluju ![]()
Ke koupání ..... Viky koupání miluje. Teď jsme přešli z vaničky do velké vany a to je teprv žůžo. Malý se směje a kope ručkama i nohama. Má z toho celkem srandu, jak si cáká vodu na pusu
S utíráním je to potom horší
Tak doufám, že se to Innušce taky časem zalíbí. Je sranda je pozorovat, jak si to užívají.
Liduško,, tak šátkování se líbilo? Nám taky moc vyhovuje ten úvaz jak psala Evikul. Malý tam vždycky vytvrdne během 5 minut. Ale ještě jsem s ním nebyla venku, zatím chodím jen doma. Jsem zvědavá jak dlouho vydrží až budu lítat povenku.
Jo, a se sexíkem já problém nemám, já si ho užívám víc než před těhu. Spletla sis mě s Lenulindou, ta psala, že to zatím není ono.
Já už nějak nevím, co tu kdo psal, takže ode mě asi všo.
Jo a ještě k tomu uzamykání. Já bych byla i celkem pro. Je fakt, že někdy se tu probírají věci, které bych nechtěla, aby se někdo známý dozvěděl. Sem tam tady nakujukou kamarádky a už mě tady poznal i jeden kámoš co se nudil. Čučela jsem pak jak péro z gauče, že věděl co vědet neměl.
Galerku bych zamkla určo, člověk fakt nikdy neví, kterej úchylák tam čumí.
ahojky
dekujeme za komplimenty a rady.
lidusko hned to dneska vyzkousim. ![]()
patsy to je presne nas pripad
jeste ze se otaci jen kdyz je na brisku
![]()
luci co tedy mate za kocarek?
jinak k tomu zamykani.taky tu pisu hodnekrat dost veci co bych nechtela aby se nekdo dozvedel a tet diky tomu ze mam i matyaskuv metrik,tak me kazdej pozna kdo me zna
,tak bych to taky zamknula.
hlavne to co tu pisu o chyni by byl peknej pruser ![]()
takze ja taky hlasuju pro zamceni a vstup bych dovolila vsem znamim a kamoskam a hostum ,proste vsem koho tu zname a mame radi.
co vy na to??chtelo by to aby jsme se ale na tom domluvily vsechny
![]()
Luci, taky mě zajímá kočárek. ![]()
Lliduško, chtěla bych vidět tvoje Perego-myslím, žes nám kočár taky nefotila. Tak pro mě, please. ![]()
Zkoušeli jsme včera pasení na míči-super! Je ale fakt, že na rovný podložce už nám jdou taky obstojně.
Evi, Ládík má super vykulený výraz
Je rozkošnej.
Jasně, vždyť můžeme Liduško a Evi těm vaším kamarádkám povolit vstup. Jsem pro celkové uzamčení.
Inna už se v noci začíná budit zase po 4 - 5 hodinách - naštěstí.
Holky, jak to děláte, když potřebujete od mimi na chvíli odběhnout? My třeba máme dvoupatrovej barák a prádelnu mám v přízemí. Takže když potřebuju jít pověsti prádlo, nechám Innu tak 10 minut samotnou v patře (jen když spí) a jdu si to udělat.
ahojky…
tak si to tady zamčete, mě je to vlastně šumák…když se dá povolit, koho tu chci a koho ne…
Evi Ládik je ohromnej…ale když vám to pasení jde i na rovné podložce, tak míč neměl žádnej efekt…nebo měl???…kočárek hned jak dopíšu valím nafotit…
já zjistila, že …vlastně nezjistila, ale vzpoměla si…no vzpoměla si tím, že jsem zjistila, že mě vlastně ten balon Ríša píchnul, takže musím koupit jinej…zítra pro něj vyšlu taťuldu, dneska už byl moc zaúkolovanej, takže do zítra se to nezblázní!!!!
Patsy co ty plínky??? obstály Inuščinu zkoušku???…to že necháš Innul 10 minut bez dozoru, z toho si dělej kuloví, páč já kolikrát musím leťet přes celou zahradu pro Ríšu a ten smraďoch se se mnou kolikrát naschvál chce honit, jo a většinou zdrhá nahej a bosej.....darebák…má z toho hroznou čurinu, naštěstí já su rychlejší.....tož tak…Niky taky kolikrát zůstane na 10 min. bez dozoru a to kolikrát ani nespí…
no Luci, jakej máš teda ted kočárek??? a sorráč, že sem si tě spletla s Lenulkou…Niky v šátku venku vydrží spát klidně 2 hodky i víc…včera sem s ní byla v lese, teda spíš jen tak na okraji a našla 4 hříbky, milion muchomůrek (téda nikdy mi nepřipadaly tak krásný jak včera, čím to je???)…Ríša se mi bloknul hned za barákem, že bez táty nejde a táta zpravoval dveře, tak sem mu ho šupla a s Niky v šátku sem si udělala chvílu pro sebe…jen mě cestou potkala moje babka a zděsila se, že niku tahám jak kotě, a že sem to určitě vyčetla na internetě a že ju mám hned dát do kočárku…pchce…akorát mě vytočila a já se celou dobu v lese musela ujišťovat, že s šátkem rozhodně nedělám blbost a že jí rozhodně páteř neničím… ![]()
musím jít uložit umpalumpu a pak jdu fotit ten kočár…
tak tady je kočárek, dole na dece se vozí malej nebo jako v tomto případě Sindy…
a cestou od kočárku sem to vzala přes obývák, takhle krásně mi zrovna spinká Nikolka