Poradna duly
Jana Čurdová
Holky mám dotaz, jakou teplotu vody dáváte dětem při koupání? Mám na teploměru do vody zvýrazněný hodnoty 35 - 40st., dávám jí spíš teplejší, těch 39, 40st.
ahojky.pisu od mami
byli jsme na u doktorky a malej je o.k,akorat pribral 3× vic nez mel
no prece ho ale nebudu šidit na jidle.
Pani doktorka z nej byla uplne hotova.rikala ze je opravdu strasne krasnej a celej tatka.
ptala jsem se ji na to jak je strasne hodnej a rikala ze na tu nerologii nas stejne posle ve 3 mesicich a ze je proste hodnej proto ze je spokojenej a ja taky,takze je to prej v poradku.
no trochu me to uklidnilo.
v utery jdem na kycle,tak snad to bude o.k.
dneska ma malej nakou blbou naladu.asi tim ze jsme nebyli venku a dokonce i zaplakal,ale spis vzdycky vykrikne a ceka az ho pochovam(uz je trochu rozmazlenej)
inusko prejeme ti vse nej nej nej!!:-)
inusko a nikco jste krasny holky.taky hodim vecer fotecky,kdyz prijdeme v rozumnou dobu domu:-))
ja pouzivam pamprs a nekdy se procura a nekdy ne,tak nevim.
vsem preji krasny den dalmatinka a maty
patsy 39-40 ![]()
neni to moc???
ja davam 37.rikali nam v porodnici ze je to akorat.
holky a mam otazecky:_))
jak davate spat mimca?ja porad na bok
zavinovacku a nebo spaci pytel?ja to stridam,ale prijde mi ze ze zavinovacky uz vyrostl
a kdy se miminkum zmeni barva oci?
dalmatinka
Můj poslední příspěvek prosím ignorujte, jsem zřejmě už naprosto dementní
Až teď , když jsem se podívala pořádně, jsem si všimla, že na tom teploměru je zvýraněný 32 - 37st., takže tzn., že jí dávám vodu 34 - 37st. Omlouvám se Dalmatince, že musela na takovou hovadinu reagovat ![]()
Dalmi, Inna už ze zavinovačky taky skoro vyrostla. Spí na zádech přikrytá dekou nebo peřinkou.
Byla tu ta kamarádka s roční holčičkou, je to pěkný šídlo, pořád něco vyvádí, to se máme za rok na co těši
A hlavně! Přivezla mi po její holčičce na půjčení 2 zimní kombinézy, jednu podzimní, jedny lacláčky, zimní bundičku a capáčky
To jsem vůbec nečekala.
patsy ja jsem se divila ze by bylo vyznaceno tolik:-))taky jsem si rikala ze pak inuska nema brecet kdyz ji varis:-)),ale taky jsem si nebyla jista:-))
.))))))
ja se bojim ho nechavat na zadech,proto ze se vzdycky preji a trochu zvraci.
patsy kamoska je hodna:-)
ja si snad budu muset zajit k doktoru a nebo naordinovat neco k povzbuzeni.ja bych porad spala a nikdy nejsem vyspala.myslim ze to je nedostatkem zeleza.nekdo tu delal v lekarne,ale tet nevim kdo:-((
nebyla jsi to ty evi???
nevis zda si muzu sama naordinovat zelezo a jestli je na to vubec dobry zelezo?jako myslim na unavu.ja mam snad spaci nemoc.malej celej den nespi a ja malem asi trikrat usnula pri kojeni a jednou i malem ve stoje kdyz jsem ho chovala.uz si pripadam jak magor.na chvilku jsem si lehla a privazala jsem si na nohu voditko a druhej konec jsem privazala ke kosiku ahoupala jsem snim tou nohou a spala jsem.zdycky me to ale vzbudila jak jsem prestala houpat,jak mi spadla noha,tak jsem spala asi hodinu.pritom v noci a dopolko jsem spala asi 9 hodin.
jsem asi fakt nemocna a uz me to docela stve.
dalmatinka
a zdendu napadlo jestli nepoletime pristi vikend do parize,ale ja nevim jestli neni malej jeste moc malej na litani .
jeli by jste??
v parizi jsem jeste nebyla,tak me to laka,ale bojim se s malim lete a hlavne pak nekde porad courat a teplo uz moc taky neni,tak nevim
Dalmi, s tím spaním fakt nevím, já na to že spím 7 hodin, což mi nikdy jindy v životě nestačilo, mám přes den většinou energie dost. To kolikrát nachodím s kočárem i 3km.
Já osobně bych Paříž rohodně odložila aspoň o půl roku, ale to záleží na povaze, jestli se na to cítíš.
Dalmi, může to být třeba chudokrevností (málo železa), nebo taky ne…Je ale fakt, že železem nic nezkazíš. Akorát většina železa způsobuje zácpu a hůř se snáší na žaludek. Každopádně by ale asi bylo lepší udělat krevní obraz-tam množství železa uvidí.
A s tou Paříží bych já taky počkala, zvlášť jestli jsi tak unavená a spavá. Jak byste courali po Paříži-vždycky rychle mezi kójem? Já si to moc představit nedovedu. I když to je lákavá nabídka-Paříž miluju, byla jsem tam dvakrát a snad ne naposledy. ![]()
Patsy, Innuška je krásná po mamce.
I ten výstřich máte stejně sexy. ![]()
ahojky…tak my už taky šátkujeme…jupííí…
dneska vyrážíme na výstavu ptáků, králíků atd., kůli malýmu a dědovi (je chovatel) a pak bysme chtěly kolotoče, snad už nebude pršet, zatím to vypadá nadějně, už přestalo…
jen si zatím pořádně nedokážu představit, že vylezu z auta, uvážu malou do šátku, pak zase nalezu do auta, šátek budu muset rozvázat, pak zase u kolotočů, uvázat, rozvázat.....no bude to asi boj, ale už se nemůžu dočkat…jo a úvaz „kolíbka“ se malé absolutně nelíbí…mě ostatně taky ne, tak doufám že nic nezkazíme, když bude celí odpoledne uvázaná v „klokance“.....
Dalmi, barva očí se klidně může změnit až v roce…znám případ, kdy holčička měla do roku nádherný modrý oči a v roce se jí zbarvily do hněda.....fakt nekecám…taky sem tomu nechtěla věřit, ale je to zdokumentovaný na fotkách, je to případ z naší rodiny, jinak Ríšovi se ustálila barva očí někdy ve 4 měsících…
k teplotě vody, já mám napsaný v deníčku, že mě naši koupaly v 41-42°C…drsný co…ale horkou vodu mám ráda doteď…vodu pro moje děcka neměřím teploměrem, páč ho Ríša zrušil a ještě sme nestačily koupit novej, takže zkouším na předloktí, nesmí ani studit, ani pálit…zatím mi to funguje…takže teploměr už asi ani pořizovat nebudu…
Nikču dávám spávat na noc do deky a přikrýt peřinkou, zavinky už mi příjdou taky malý…a to není žádnej obřík…
Lenul, nemáš co dělat??? přijed k nám, mám tady haldu nádobí a prádla na žehlení…
.....
Evi nejspíš budete muset do fronty, už se nám hlásilo pár ženichů…
…
.....
za ty látkovky máš pochvalu…a obdiv…já na to fakt nejsu, i když mi moje ekologický myšlení chvilku vrtalo do svědomí…pohodlnost vyhrála…
Patsy Innuška je úžasná, má šíleně krásný, velký kukadla…z fotek si myslím že po tobě…
teda ale pase krásně…Niky tak akorát zvedá trochu hlavičku…takhle krásně na loktíky se jí to ještě nepovedlo…navíc, jak už sem psala, nemá ráda když je na bříšku…
křičí, jdu za ní…páááá
Lliduško, já uvazuju kříž s kapsou venku-protože ho na sobě nejdřív uvážeš a pak strčíš mimi a můžeš ho pak vyndat, nechat šátek na sobě zavázaný a znovu do něj atd.
Navíc mi ten druhej kříž s kapsou uvnitř současně s mimčem nešel tak dobře(a v klidu) uvázat.
http://www.medley.cz/krizskapsou.htm
Ahojky,
opět absolutně nestíhám. Malý je nějaký nachlazený, má rýmečku, tak pořád pláče. A tak chovám a chovám, ať mu je aspoň trošku líp. Koupila jsem taky šátek. Je super, už jsme doma zkoušeli a malému se v něm zatím líbí. Tak jsem zvědavá, až budem venku.
Jinak jsme po kontrole po šestinedělí. Malý krásně roste. Už má 5.85, koníčky pase krásně a už by se chtěl i stavět na nožky.Dr. úplně hleděla. Ješttě nám zbývají kyčle, ale Dr. tam měl dovču, tak jdeme až za 14 dní.
Jinak já u GynDr. taky v pořádku. Napsal mi antinu Cerazzete, tak už vesele sexíkujem. Zatím teda s kondomem (docela opruz), ale stejně je to super. Myslím, že i lepší než před těhu
![]()
Patsy, Innuška je krásná a moc šikovná. Koníčky jí taky jdou. A rozplývám se nad jejíma krásnýma očičkama, tak nádherný veliký jsem už dlouho neviděla. Ty má určo po tobě. Jste obě moc veliké kočky.
Liduško, Nikolka je taky fešanda. Vyrostla strašně rychle, na těch prvních fotečkách taková prďolka a teď už je z ní velká slečna. šíleně to utíká, ani se mi nechce věřit. Užij si dnešek, snad to s tím šátkováním dobře dopadne.
Sedmi, je mi líto, žes měla takové problémy. Ale snad už to máš za sebou. Ondrášek je moc hezkej a má krásnou huňatou mikinku ![]()
Evikul, klobouk dolů, že u látkovek zatím držíš. Já mám dost i s jednorázovkama. Teď mě tak napadlo. S tím šátkem mi přišly zdarma i kalhotky na jednorázovky. Jmenují se PouPond. Prej mají stát kolem 500,–, no nevím, nevypadají. Já je nevyužiju, a nemám je ani komu dát. Nechceš je? Já ti je klidně pošlu, mám je na nic. Tak se když tak ozvi.
Jo, a Ládíček je moc hezký, vypadá spokojeně.
Dalmi, já bych taky tu Paříž nechala na později. Ta ti neuteče. Ale záleží na tobě, to je jasný.
No, já už nevím kdo co psal. Mrzí mě, že jsem tady tak málo, ale fakt nějak nestíhám, to je pořád něco. Ale pravidelně čtu, takže přehled aspoň trošku mám. Jak budu mít chvilku, zase se ozvu. Mějte se krásně a pozdravujte svoje sluníčka. Pa Luca a Viky