Poradna duly
Jana Čurdová
Moniko tak záleží jak daleko by jsi na tu svatbu jela, pokud je to někde za hranicemi a není to domů daleko tak proč ne.
No a v nejhorším by se prcek narodil tam, vždyť je to přeci jedno kde se narodí, ne? ![]()
Ahojky ![]()
Moni - přesně jak píše Katy, záleží jak daleko bys jela a taky jak se budeš cítit ![]()
U nás je dneska taky pod mrakem a celkem dost se ochladilo, tak jen doufám, že u Prahy nebude pršet, kolem třetí vyrážíme na ten ranč, kde zítra bude klubová výstava, tak jestli se vzpomenete, tak zítra na nás myslete
(hlavně ať výjde počasí)
No nic , jdu pomalu balit, vy si užijte pěkný víkend a zítra až se vrátíme na vás mrknu
![]()
Monda, tak si to tam užijete, a snad počasi vydrží.
Jinak sever Moravy hlásí slunečno, 18 stupňů no prostě nádhera.
![]()
ahoj maminy ![]()
Katko , nejste náhodou na té Moravě protekční?
![]()
u nád pod mrakem, občas přeháňka … ale co, aspoň porostou ředkvičky, viď Rosi
![]()
já už jsem sbalená zase an skok k našim a snad se tam zas připojím a juknu na vás ![]()
Moni - já kdybych se cítila tak bych jela - a rodit můžeš tam - ty budeš ráda za malého Slováka a manža nakonec taky že už to má za sebou ![]()
Monďo - užijte si to tam! a počasí snad vyjde - co pod mrakem, hlavně ať neprší ![]()
Ibbu nevím nevím zda jsme protekční, ale třeba min. týden bylo všude krásně slunečno a jen severní Morava bylo zataženo a zima, tak že asi tak. Jeden týden krásně u vás, jeden u nás.
![]()
čau holky,
jižní Morava taky hlásí slunečno a 19 stupňů
A jinak sice nepršelo, ale ředkvičky nám už lezou ![]()
Holky, jak tak čtu, tak se na ten cukr těším čím dál míň a že bych se na něho před tím těšila, tak to ani náhodou, já tajně doufám, že na to doktorka zapomene…
Jsem se včera nakonec objednala na ten 3d UTZ, tím, že jsem tak dlouho váhala, tak jdu až za 14 dní a to už budu 25tt, ale to mě vůbec nevadí ![]()
Katy, teda, chuděrka Buffy, s ní se to vleče, tak doufám, že to bude co nejdřív v pořádku.
Jo a máte krásnej kočár!!!
…u nás stále pod mrakem, docela se oteplilo, takže už netopím, ale déšť níkde… A to jsem provokativně pověsila ven prádlo ![]()
…teda, to je samá svatba… U nás vůbec nic… ![]()
Moni, pokud se budeš cítit, jeď, přeci se bratranec neožení bez Tebe!!!! Jestli to tedy není někde daleko od civilizace, abys měla případně po ruce porodnici ![]()
krásný večer ![]()
Katko , máš pravdu, ono to tak je - jednou hezky u nás, podruhé u vás ![]()
Rosi - co prádlo, nezmoklo? ![]()
Stofi, ten 25 tt je v poho, myslím … hlavně aby mimísek spolupracoval ![]()
holky, já se začínám trochu obávat toho mého vysokého tlaku
teď jsem četla že to způsobuje snížený průchod krve pupečníkem tak se bojím aby mimi bylo v pořádku ![]()
ach jo, já bych toho mého dr. asi nejradši zadupala do země ![]()
tak se omlouvám za výlevy ale nějak mi to nedalo ![]()
krásný večer ![]()
Katko , máš pravdu, ono to tak je - jednou hezky u nás, podruhé u vás ![]()
Rosi - co prádlo, nezmoklo? ![]()
Stofi, ten 25 tt je v poho, myslím … hlavně aby mimísek spolupracoval ![]()
holky, já se začínám trochu obávat toho mého vysokého tlaku
teď jsem četla že to způsobuje snížený průchod krve pupečníkem tak se bojím aby mimi bylo v pořádku ![]()
ach jo, já bych toho mého dr. asi nejradši zadupala do země ![]()
tak se omlouvám za výlevy ale nějak mi to nedalo ![]()
Dobré ránko!!!!!
Ibbu, prádlo nezmoklo a to jsem ho nechala viset přes noc. Asi budu muset dneska zalévat ![]()
Kámoška taky měla vysoký tlak, cca od 6. měsíce byla doma, měla jen odpočívat, ale ona je strašně akční, takže malovala, uklízela, prala,..... Mimčo mělo trochu potíže, špatně rostlo, ale to prý proto, že jí hůř fungovala placenta. Nakonec se narodilo přesně v termínu, sice drobeček, ale vše bylo v pořádku…
A ty jdeš na KO až za 5 týdnů? to je strašně moc!!! Já myslela, že se chodí maximálně po 4 týdnech, i to mně příjde jako šílená doba…
Neboj se, vše bude určitě ok!!!!
Rosanko,
no už podruhé mě pozval po 5 týdnech a teď už by měl začínat dr. zvát po 3 týdnech (asi teda od toho 6/7 měsíce) … nevím
co holky, co už jste to jednou absolvovaly? jak často u vás?
nejhorší je že on se dr. vůbec nevyjadřuje, too je stejný jak s tím cukrem … tam taky asi nejdu … ne že bych se vyžívala v návštěvách u dr., ale tak mě vždycky dost šrotuje v hlavě aby bylo všechno OK
a tlak mám vysoký od začátku těhu (před těhu ale normál tlak) - tak to asi bere jako normu ![]()
a s cukrem nevím teda - po 25 prý je to povinný, a u mě jsou k tomu i tělesný dispozice - nadváha, otoky nohou …
no hlavně aby byla Helenka v pořádku, a zůstala v bříšku co nejdýl ![]()
Dobré ránko,
Ibbu no možná by jsi se měla toho doktora více vyptat, jako jestli máš vyšší tlak tak by s tím měl něco dělat. ![]()
Jinak já když čekala Tinku, tak jsem chodila na Ko od začátku co 3 týdny a pak co 2 týdny, no a chodit co 1 týden už jsem nestihla, bo jsem porodila. U mě kontroly byly od začátiku časté, ale to tím, že to bylo rizikové těhotenství, byla jsem po IVF. Teď teda chodím od začátku co 4 týdny.
No a teď jsem našla na netu, že na kontroly by se mělo chodit takto.
Svého gynekologa byste měla navštívit dva až tři týdny po vynechání menstruace. Pokud se těhotenství potvrdí, budete dále sledována na pravidelných kontrolách v poradně pro těhotné. Do poradny budete chodit:
do 23.týdne každé 4 týdny,
24.-32.týden každé 3 týdny,
33.-36.týden každé 2 týdny,
37.-40.týden každý týden.
Jo jinak Ibbu zkus třeba zavolat sestřičce na gyndu a na ten cukr test se zeptej, jako já myslím, že by jsi jít měla, přeci jen se ten test nedělá jen tak ze srandy. Navíc já když teď byla na Ko., tak mi sestra říkala, že mě poslat musí, že se prostě ten test dělat musí, tak by mě zajímalo jak si to tvůj dr. obhájí, že tě neposílá. Test se má dělat od 24. tt do 28.tt.
Katko, s těma návštěva si to teda pamatuju dobře, taky jsem to někde četla …
no jsem připravená se ho zeptat jak je to s tím mým tlakem …
a té sestře taky zavolám, pro klid duše ![]()
ale jak jsem už psala - jen se mě zeptal zda někdo v rodině cukrovku má, a když jsem mu řekla že jenom babi - a ta má stařeckou - tak prý dobrý … a nic další už neřekl ![]()
ale já se trochu obávám hlavně kvůli tomu jak vypadám (nadváze), sladký moc nejím, ani před těhu ani teď, sušenky a čokoláda mi nic neříkají … ale stejně, co já vím co se ve mě děje … je toj iný stav že ![]()
jsem na to zvědavá - a čím dál tím víc se utvrzuju v tom že asi po porodu přejdu k jinýmu dr. - tohle mi teda dost nevyhovuje! ![]()
a to zezačátku do toho 12.tt se choval taky dost „divně“ - hlášky typu „zatím to vypadá dobře, ale nejsem Sibylla tak uvidíme“ ![]()
byla jsem z toho vždycky celá přejetá ![]()