Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj Pavli, vůbec se neomlouvej!!!! myslím že tohle je z dalších věcí které, bohužel, patří k životu ![]()
já si přečetla pár diskuzí na monitory a názory se různí - někdo chce, někdo ho má a prý se i hodil a někdo to v pohodě zvládá bez něj!
u mě v okolí ho nikdo nemá, osobně nikoho neznám - ale je to prostě pro ten pocit jistoty… ale kdybych u 1.byla v pohodě tak ho u 2. taky asi nepořizuju, jde jen o to že jsem teď ze všeho vyplesklá, a budu ještě víc ![]()
akorát vidíš, já myslela že to pomůže i při tom syndromu, akorát jsem myslela že je to syndrom náhlého selhání dechu - ale nevím to jistě ![]()
každopádně ta maminka co se jí to stalo, ten monitor prý měla zrovna vypnutý ![]()
tak a teď něco veselejšího! tak která si něco pěkného koupila? ![]()
… že bych něco nafotila a pochlubila se s věcičkami z tesca
![]()
Ibbu určitě nafoť věcičky cos pořídila pro mimíska ![]()
já ještě nemám nic, takže se nemůžu pochlubit ![]()
ahoj Monďo
holky, řekněte - košilky jsou třeba nebo stačí jen bodíčka místo toho?
mě se totiž košilky moc nelíbí kvůli tomu zavazování na zádíčkách - neumím si představit, jak bych to zvládala když budu ráda když mimíse maličkýho vůbec držím ![]()
jo a co se týče tříkolek - fakt jsem se do nich zamilovala - a asi by to chtělo vybírat podle korbičky - zajít si do velkýho obchodu aby ti řekli rozměry …
my se koukali na Cortina a manža mi říká - „je to ňáký malý ne?“ - a přijde prodavač a povídá - „Cortina má jednu z největších korbiček na trhu“
![]()
Ibbu - taky bych košilky nerada používala… bodíčka mi příjdou lepší..
Koukala jsem na rozměry korbiček na netu, no je pravda že Cortina má opravdu jednu z největších ![]()
My se chceme jet v březnu podívat na veletrh do Brna a uvidíme, třeba nás něco zaujme…
Ono najít úplně ideální kočár asi nejde, na každým je něco… Já bych hlavně nafukovací kolečka…Kamarádka mi říkala hlavně ať je koupací, jenže to 3kolka není žádná…no uvidíme co nakonec vybereme…Zatím času dost ![]()
No nic jdu dát vařit gulášek…
hmm, gulášek, taky bych si dala ![]()
jj,nejlepší je se kouknout kde je jich hodně na jednom místě a nechat si k tomu něco říct ![]()
jinak já myslím že je výhoda když si mimi nezvyká na houpání - pak to aspoň nevyžaduje i mimi kočár (ale to je můj názor laika
)
holky zatím páááá
Ibbu já myslím, že košilky jsou zbytečné. Jsou sice na tom seznámku, ale určitě stačí bodýčka. A když tak jsou košilky s normálním zapínáním vepředu. Na tom seznamu jsou i dupajdy a kabátky různých materiálů, to si myslím, že je taky jedno jaké budete mít. Spíš bych řekla, že se v tom srpnu a ještě i září budou hodit z maka, pokud bude teplo.
Monďo já si tady lámala hlavu co to znamená KOUPACÍ kočárek
a on je to asi houpací co ![]()
A souhlasím s Ibbu, je lepší mimčo na houpání nezvykat. Ale houpání bylo taky jedno z kritérií mého výběru.
jééé já jsem si nevšimla že jsem to napsala blbě
… jo jo myslela jsem houpací ![]()
Ahojky holky.
Vy jste toho zas napsali.
Teda musím říct že od doby co jsem rodila( 26.února to bude přesně 12 let) se toho hodně změnilo. Tenkrát mi bylo pár dní 19 let a byla jsem mladá a nezkušená. Ted si to těhotenství užívám ale připadám si jak prvorodička.
![]()
Co se týká věcí tak mám kamarádku která má 2 měsíční mimi a věci mi skovává.
Na kočárek zatím jen koukám ale vůbec nevím jaký si vybrat.
Košilka si myslím že není třeba že stačí bodíčko.
Ibbu chci se zeptat jak to vypadá u vás s tím obchodem s kočárkama je tam nějaký výběr ?
Nazdárek holky, tak doufám, že se hezky uzdravujete a bude brzo líp:)
JInak díky za odkazy, myslím Ibbu, že? Taky se občas inspiruju, tady v Intersparu mají teď akci na samé mimivěci, skutečně to jsou docela značné slevy, tak vyrazím na kukačku. Nevím, jestli jsou ty akce pro všechny pobočky stejné, ale mrkněte na www.interspar.cz a tam na ten jejich leták. Panímáma má tištěný, prý je tam toho víc.
Taky už jsem si vyčíhla těhukalhoty, mají ten pás přes bříško nízky, dají se pak nosit i normálně, což je výhoda, protože nejsou nejlevnjěší, ale do práce nějaké slušnější kalhoty potřebuju. Zatím si tedy vystačím se svýma věcma, jen jedny užší džíny už na sebe fakt rvát nebudu ![]()
Tak zatím hezký den!
Pajk, nevím, kde dělám chybu, posílám Ti SZ už potřetí a furt nic.. tak tady:
OlivovaM@seznam.cz
Ahoj děvčata,
vidím že tady řešíte monitory dechu.
Tak že my určitě pořizovat nebudeme, ani u Tinky jsme ho neměli a to z jednoho prostého důvodu, ptala jsem se kardiologa v Praze Motole, když nás propouštěli domů po první operaci, zda máme pořizovat minitor dechu, ten řekl že je to naprosto zbytečná věc, že stejně náhlemu umrti ditěte nezabrání. Tak že my jsme ho nepořizovali a to byla Tinka rizikové dítě se srdeční vadou, ale když mi kardiolog řekl že zbytečnost, tak jsem mu teda věřila.
Košilky, no já teda u Tinky neměla ty klasické zavazovací, ale kupovala jsem takové ty propínací vpředu, které jsem stejně pak používala spíš jako kabátky.
ahojky, to já vás budu zahrnovat odkazama průběžně ![]()
jinak MArky, v Humpolci do Pampalín už by mě nikdo nedostal - ale to je kvůli tomu, že pánovi se líbilo něco jinýho než mě (ta moje Cortina
) a cpal mi svůj názor - a ještě k tomu mylnej …
ale jinak kočárů tam mají dost, jen hrozně málo místa (tak třeba na kukačku jo ale kouknout i někam jinam) … no jestli můžu doporučit a Jihlava pro tebe není až tak moc z ruky, zkus to raději tam
http://www.lovelybaby.cz/ - je to hned na náměstí
nebo http://www.veronika7.cz/ - tady prý mají nejlevnější kočáry na Vysočině
jinak díky za názory - je fajn si všechno probrat i z jinýho pohledu
a co se týče monitoru - některý maminy psaly že jim děti „zapomínaly“ dýchat (tak to není jen v případě toho syndromu) … ale já už jsme rozhodnutá
![]()
Ano on je ten monitor dobrý právě když dítě hluboce usne a na chvíli přestane dýchat, nebo se nedejbože začne dusit. Ale to je pak dobré taky znát první pomoc že ![]()
Ibbu nedej se zviklat a jdi do něj
jinak nás pak budeš proklínat
aspoň budeš klidná.
Koukáte na Ordinaci? Mě už to moc nebere ale nedávno jsem viděla díl, jak ten malý Kim v noci přestal dýchat a Páleníková mu pak v ordinaci dala Nany s tím, že je to pro případ syndromu náhlého úmrtí, aspoň jsem tomu ta porozumněla
Vždyť mu už musí být tak min. 4 roky
Pajk ano na ten díl ordinace jsem se zrovna koukala, a podle mě tam prostě neměli co stršit za scénu, tak tam dali takovou malou reklamu na monitor dechu. Navíc syndrom náhlého umrtí se týká miminek, ne tak velkých dětí.
čau holky,
tak koukám, že už vybíráte kočárky a různý věci na mimča.
Nám kočárek zůstává po Nikol, ale ani nevíte jak bych chtěla novej, ale o tom nechce manžel ani slyšet, na druhou stranu je zase fakt, že jsme v tom imrvére vozili NIkis jen ten první půlrok, pak začlo jaro a já si na cestování MHD pořídila lehkej skladnej golfáč a s tím vlastně odjezdila léto, takže novej kočár je asi zbytečnej.
Košilky bych taky nepořízovala ![]()
Add monitor dechu - nám ho nabídli známí na půjčení, tak jsme neodmítli a byla jsem klidnější.