Poradna duly
Jana Čurdová
holky,ještě jednou moc a moc děkuju za podporu
… když mluvíte o věcech pro mimíska, já zatím nic nekupuju, mám dva kufry věcí po sestře, tak až bude o něco dýl, tak to proberu a uvidím co se bude dokupovat, jen se musím přiznat, že hrozně ráda háčkuju, tak už jsem si udělala bačkůrky, čepičku a rukavičky
zatím dvoje
bílo-růžové a zeleno-bílé ![]()
A jak to máte holky s kočárkem, vím že je ještě brzy, ale stejně nad tím člověk už přemýšlí…já mám po malým ještě sporťák x lander, tak uvažuju že koupím jen korbičku abych nemusela nic složitě vymýšlet. Na Péťu jsem měla trojkombinaci dorjan spring cool, ale jak malej začal sedět tak už v něm nechtěl být, tak jsem ho pak prodala..a jaký kočárek plánujete vy? ![]()
Ahojky holky. Už se nás tu schází pěkná hromada
a já vás nestíhám dočítat, tedy hlavně Máťa mi to nedovolí.
Jinak jsem byla konečně dneska na kontrole. Mimi je 2,83cm a bylo krásně hned vidět. Dokonce i
pěkně tlouklo a je v pořádku. Po té nemoci jsem se bála. Jsem přesně 10týden.
Alihno já si budu kupovat nový kočár. Po prvním jsme prodali a mám vyhlídnutý Firkon Verano. Jsem z něj úplně unešená a nic jiného všechny mé požadavky zatím nesplňuje.
Ahoj ![]()
Alihno, taky mám x-landera XA, a taky uvažuju o korbičce, jen nevím, je asi dost malá (úzká). Na Dama jsem měla Tako, šíleně těžké a nemotorné, ale kola super
Xlandříka jsem pak milovala ![]()
boru, jsi šikula ![]()
LEM, krásná fotka ![]()
Tak jsem dnes byla u sveho gyndare na utz, prdolka je 9tt a ma 2,4 mm, srdičko jsem nevidela,ale maji nejaky stary utz,je to rozdil od toho co maji Caru.
Ja už taky koukala na kočarky, libi se mi Dorjan sport nabo Firkon Verato, maji velike korbičky a to my se srpnatkama budeme potrebovat
Přesně taky koukám i na Dorjan Danny Sport a Firkon verano. ale ten první mi připadá malý a i takový nestabilní. Sice jsem neviděla verano jako sporťák ale Danny mi přijde malý.
Holky, já mám X-Lander XA a určitě nebudu kupovat jinej. S tímhle jsem maximálně spokojená. A že má menší korbičku? To snad dneska už každej kočár, ne? Stejně počítám, že nejpozději v půl roce půjdem do sporťáku (fusak od Emitexu je dokonalej).
Maty v korbičce vydržel do 5ti měsíců, z toho minimálně měsíc, pokud nespal, prořval. Takže jsem chodila po městě jako tyranská matka
Ty pohledy okolí jsou fakt jedlý. Zvykla jsem si na to, což oceňuju teď, když se mi Maty vzteky svíjí v každý druhý kalužině/závěji ![]()
Ahojky holky pár dní a už nestíhám reagovat.
Borůvko mamky je mi líto,ale držím palečky aby vše dobře dopadlo,věřmi že vím čím procházíš
Důležité je věřit.
Katule já jsem 8 + 3 tt a už jsem se tedy přihlásila do dvojčátek 2010 i když mám také strach tak si pořád s manželem říkáme že vše dobře dopadne byly jsme se podívat i na kočárky neboj vše dobře dopadne.Teď nás doktor na posledy púochválil tak máme zase lepší náladu.
Mi zatím nic nekupujeme a nemám po kom moc dědit a čekáme až se dozvíme jestli jsou to kluci a nebo holky a nebo páreček
![]()
Holky jinak krásné fotečky moooc.
Jinak jsem taky potom pro zamčení místnosti kvůli těm všem údajům a tak…
Tak mám stejný pocit s těma boudičkama a malýho jsem taky asi v 7 měsících vystrčila do sporťáku a byl spokojený, fusak od emitexu mám taky je výborný
a navíc teploučký. Takže nový kočár určo kupovat nebudu, mít dva je dost nepohodlný. ![]()
Ahoj holky, tak hlásím, že kontrola dopadla dobře
. Paní doktorka i sestřička se smály, jsme totiž už jejich třetí letošní dvojčátka
Prckové se tam šmrdolili oba dva, za ten týden hrozně vyrostli a bylo už vidět i náznaky ručiček a nožiček- prostě úúúžasné
no, však to znáte
Papírově jsme sice 8tt+4, ale podle UTZ jsou už oba 9+4tt, což ale nic neznamená, příště to může být zase jinak. Jinak paní doktorka mě moc neuklidnila, když říkala, že dvojčátka jsou pro člověka jako organismus nepřirozená a tudíž riziko, že se něco přihodí je dost veliké
Doporučila mi okamžitě neschopenku (to ale ještě nevěděla, že ji mám už z CARu, kde ji dávají automaticky- pokud si to teda člověk asi nevymůže jinak). Průkazku jsem zatím nedostala, ale mám ji slíbenou na příště
, což je příští středu, kdy mám přijít na krev (PAPP test), termín na NT zatím 10.2.
Jinak jak píšete o kočárcích, tak z toho já začínám mít trochu strach. Zatím jen hledám na netu, ale ono je pro dvojky o dost menší výběr a když vezmu, že budou srpnový, tak bych viděla zimu raději celou v korbičcce..což se s těmi rozměry, které dnes vyrábí fakt asi nedá
Korbičky „za sebou“ se mi moc nezdají
Co na tom, že má kočárek na šířku celkem jen 80 cm a vejde se do výtahu (což řešit nemusím), když je 30 cm široký
(myslím pak tu jednu půlku). To by mě zajímalo, proč na tohle taky už nevymysleli nějaký normy. Vždyť šoupnout mimi ve 4 měsících do sporťáku je fakt šílenství..navíc, když je to třeba v listopadu
Ale nad tím asi nikdo moc nepřemýšlí
Ale ono je ještě hodně brzy, tak budu jen tak pokukovat a později se uvidí ![]()
PetuloV, tak to máme „doma“ hodně podobné
Prostě myslíme pozitivně a doufáme, ono je to i pro mimísky lepší cítit, že je mamka v pohodě a netrápí se. Na to je času dost vždycky. Tak jsem ráda, že Tě tu mám, Dlouhatanka nám tu diskuzi zatím trochu bojkotuje
Ale snad se zase ozve ![]()
Zdravím moc všechny, díky za podporu a opatrujte se!! ![]()
Jejda, to jsem se teda rozepsala
Omlouvám se… ![]()
Katule187, divila by ses, ale existujou normy, jak má být velká korbička.
Když jsme před 3 rokama kupovali kočárek, prodavač mě šokoval ujištěním, že ty větší korbičky se podle norem vlastně už ani prodávat nesmijou ![]()
Nevím, jak je to teď, ale zdá se mi, že cílem výrobců kočárků není pohodlí dítěte, ale snaha maminky vystřídat pro jedno dítě co nejvíc kočárků ![]()
Holky, tak u nás se bylo v korbičce do 8 měsíců a to Kačka nebyla žádný drobek. Vůbec se mi z korbičky nechtělo:-(…máme Jané. Oni pak v té korbičce stejně prckové už nechtějí být a chtějí objevovat svět, takže se do sporťáku budete ještě těšit;-). Nám šlo nazvednout dno pod hlavičkou, takže viděla ven i z korbičky. A fusak od Emitexu je fakt boží ten jsme užili opravdu hodně;-), jak do korbičky, tak pak do sporťáku a několikrát i do auto sedačky;-).
Lem,gratuluji ke kontrole…
!!! Fotečka je super!!!
Renatiko,moc gratuluju a super, že je vše tak jak má být. A dr. srdíčko viděl? Nebo prostě na UZ nic nebylo vidět? Příště si to o to víc užiješ;-).
Katule,i Tobě vlastně dvojitá gratulace k
…to je tak nádherné. A hlavně se nestresuj…vždy se může něco pokazit. Ale já s etaky furt bojím.
Ywett, a ty plánuješ koupit třeba „skejt“ ke kočárku pro většího? Já si tak říkám jestli ve 3 letech už nebude na něj velká…no na to je ještě brzy, ale tak mě to napadlo, když se tu píše o kočárkách.
Luci3, maminky tady v okolí pro tříletý děti skejtíky běžně mají, ale ještě jsem to neřešila. Je mi jasný, že nebudu moct lítat takový vzdálenosti jak s Matym, když byl pidi. Spíš to vidím na přesun na hřiště, do obchodu a zpátky. No a pak bude zima, a to bude skejtík na velký kulový. Ještě to zkusím probrat se sousedkama, co ho mají a dám ti vědět.
Ywett,díky moc…to budeš hodná, když pak napíšeš, ale času je opravdu ještě hodně;-).A půjde malej za rok do školky?