Kopie Srpen 2013

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1016
5.12.12 17:55

Holky, mám dotaz. Třeba budete vědět ;)

Peněžitá pomoc v mateřství se vypočítává z posledních 12-ti měsíců před nástupem na mateřskou (součet hrubé mzdy za tyto měsíce). Když je v těhotenství žena na nemocenské, např. 6 měsíců, zahrnují se tyto měsíce do výpočtu, nebo se PPM počítá z 12-ti posledních měsíců, kdy pracovala?

• načítám...
2099
5.12.12 20:37

@borkas ahojky tak to jsme na tom stejně :-) Gratulace

• načítám...
Anonymní
6.12.12 08:36

Ahoj, zatím hodně nesměle se přidávám, ale zůstanu ještě v anonymitě, než se to potvrdí. Na testu dnes ráno duch, MS nikde. Mám doma už jednu 13měsíční princeznu. Doufám, že to vyjde a zůstanu tu s vámi. Termín by vycházel na 15.8. Inko E.

• Upravit
16136
6.12.12 08:50

@Jarpet to ti nepovim, ja jsem na tyhle věci antitalent :roll:
Anonymní E. držím palce :)

• načítám...
1016
6.12.12 09:06

@lucienne

Nevadí, budu dneska volat na mzdovku a všechno zjišťovat ;)

Je totiž dost možné, že tu nemocenskou ještě zvážím. Kamarádka mi říkala, že se mateřská počítá z 12-ti posledních odpracovaných měsíců, takže se tam nemocenská nezapočítavá. A kdybych šla od ledna do práce bez směnnosti (kterou teď mám) a nešla na nemocenskou, tak se mi základ sníží asi o 2.500,– Kč měsíčně a to pak bude menší částka, ze které se bude vypočítávat mateřská.
Kdybych šla na nemocenskou, tak se mi tím pádem nesníží nic a dostanu ještě od odborů proplacených 70 dnů. Sice až při nástupu na mateřskou, ale dostanu a pak na konci roku mi ještě proplatí celou dovolenou, protože si ji nevyberu. A mateřská mi bude vypočítána z vyšší částky, takže bude vyšší..

• načítám...
Anonymní
6.12.12 09:06
@Jarpet píše:
Holky, mám dotaz. Třeba budete vědět ;)Peněžitá pomoc v mateřství se vypočítává z posledních 12-ti měsíců před nástupem na mateřskou (součet hrubé mzdy za tyto měsíce). Když je v těhotenství žena na nemocenské, např. 6 měsíců, zahrnují se tyto měsíce do výpočtu, nebo se PPM počítá z 12-ti posledních měsíců, kdy pracovala?

Nemocenská se do toho výpočtu nezahrnuje, ale nevím, jak se pak počítají ty měsíce :nevim: Inko E.

• Upravit
5832
6.12.12 09:08

Ahoj holky,
vy jste se nějak rozjely, musím vás během dne dočíst…

@Jarpet do výpočtu mateřské se neschopenka nezapočítává.

@hrusticky taky jsi 4+5? nebo podobně? Paráda, taky gratuluju :palec:

Jinak já ok, žaludek chvilkama na vodě, ale pořád se držím :lol: Jenom včera večer jsem měla strašnou zimnici a teplotu v podpaží 37°C…máte to taky některá? Nemám žádný příznak nemoci (noc, kašel, krk atd.)…ale ta zvýšená teplota a zimnice mě trochu znervózňuje…

Jinak jsem si dělala poslední testík, co mám doma a je tam pěkná dálnice, tak snad bude vše OK…
Vkládám testíky

• načítám...
1016
6.12.12 09:11

@borkas

Děkuji :kytka:

Jinak zvýšená teplota by měla být normální ;)…pokud samozřejmě nemáš další příznaky nemoci - kašel, rýma, bolest v krku atd.
Jinak mě je každý večer strašná zima. Přes den chodím doma v tričku s krátkým rukávem a večer už mám mikinu a na sobě ještě deku a stejně je mi kosa. Nevím, čím to je, mám to až teď od otěhotnění :nevim:

@Anonymní píše:
Nemocenská se do toho výpočtu nezahrnuje, ale nevím, jak se pak počítají ty měsíce :nevim: Inko E.

Díky ;)

• načítám...
5832
6.12.12 09:25

@Jarpet já právě přes den taky nic, chodím v tričku a pak večer šílená zimnice :roll: (příznak nemoci žádný), tak snad je to opravdu v pořádku a nejsem v tom sama :mrgreen:

• načítám...
90
6.12.12 09:33

@borkas mě je každej večer děsná zima a ne a ne se zahřát, ale teplotu jsem neměřila. Já to přisuzuju svýmu tkalu :?

• načítám...
16136
6.12.12 09:34

@borkas ja mam carku ze dneska stejne peknou jako ty :potlesk:

• načítám...
5832
6.12.12 09:38

@lucienne já to mám test ze včerejška, to jsem byla 4+4, to jsi dneska ty? Tak to nám sedí perfektně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
16136
6.12.12 09:42

@borkas jojo myslim že jo :) po kontrole si taky udelam metřík. :) premyslim že bych sla na kontrolu už 20.12. - 6+4 - to už by mohlo byt srdicko ne? :)

• načítám...
1016
6.12.12 09:43

@borkas

Já jsem si toho všimla minulý týden a mám to tak každý večer ;) Já myslím, že je to tím, že tělo je večer už unavené, i když my se tak třeba úplně necítíme, tak tělo jo.
Mívala jsem to vždycky na nočních, ale doma, ještě takhle „brzo“ kolem 21 hod. mi to začalo až teď.

• načítám...
5832
6.12.12 09:52

@Jarpet je fakt, že včera jsem měla náročnější den a k tomu nám přivezli novou sedačku, tak jsem si při rozbalování docela mákla..tak unáva byla určitě…

@lucienne já mám právě strach jít těsně před Vánocemi, protože 6+4 tt srdíčko být vidět může, ale taky nemusí a pokud vidět nebude, tak budu šíleně na nervy celé vánoční svátky, tak já na srdíčko půjdu až po svátcích…te´d jdu 10.12. na potvrzení těhotenství, tak uvidíme jen váček, ale pro uklidnění mi to stačí (že není mimoděložní apod.)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+