Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky, mám dotaz. Třeba budete vědět ![]()
Peněžitá pomoc v mateřství se vypočítává z posledních 12-ti měsíců před nástupem na mateřskou (součet hrubé mzdy za tyto měsíce). Když je v těhotenství žena na nemocenské, např. 6 měsíců, zahrnují se tyto měsíce do výpočtu, nebo se PPM počítá z 12-ti posledních měsíců, kdy pracovala?
Ahoj, zatím hodně nesměle se přidávám, ale zůstanu ještě v anonymitě, než se to potvrdí. Na testu dnes ráno duch, MS nikde. Mám doma už jednu 13měsíční princeznu. Doufám, že to vyjde a zůstanu tu s vámi. Termín by vycházel na 15.8. Inko E.
@Jarpet to ti nepovim, ja jsem na tyhle věci antitalent ![]()
Anonymní E. držím palce ![]()
Nevadí, budu dneska volat na mzdovku a všechno zjišťovat ![]()
Je totiž dost možné, že tu nemocenskou ještě zvážím. Kamarádka mi říkala, že se mateřská počítá z 12-ti posledních odpracovaných měsíců, takže se tam nemocenská nezapočítavá. A kdybych šla od ledna do práce bez směnnosti (kterou teď mám) a nešla na nemocenskou, tak se mi základ sníží asi o 2.500,– Kč měsíčně a to pak bude menší částka, ze které se bude vypočítávat mateřská.
Kdybych šla na nemocenskou, tak se mi tím pádem nesníží nic a dostanu ještě od odborů proplacených 70 dnů. Sice až při nástupu na mateřskou, ale dostanu a pak na konci roku mi ještě proplatí celou dovolenou, protože si ji nevyberu. A mateřská mi bude vypočítána z vyšší částky, takže bude vyšší..
@Jarpet píše:
Holky, mám dotaz. Třeba budete vědětPeněžitá pomoc v mateřství se vypočítává z posledních 12-ti měsíců před nástupem na mateřskou (součet hrubé mzdy za tyto měsíce). Když je v těhotenství žena na nemocenské, např. 6 měsíců, zahrnují se tyto měsíce do výpočtu, nebo se PPM počítá z 12-ti posledních měsíců, kdy pracovala?
Nemocenská se do toho výpočtu nezahrnuje, ale nevím, jak se pak počítají ty měsíce
Inko E.
Ahoj holky,
vy jste se nějak rozjely, musím vás během dne dočíst…
@Jarpet do výpočtu mateřské se neschopenka nezapočítává.
@hrusticky taky jsi 4+5? nebo podobně? Paráda, taky gratuluju ![]()
Jinak já ok, žaludek chvilkama na vodě, ale pořád se držím
Jenom včera večer jsem měla strašnou zimnici a teplotu v podpaží 37°C…máte to taky některá? Nemám žádný příznak nemoci (noc, kašel, krk atd.)…ale ta zvýšená teplota a zimnice mě trochu znervózňuje…
Jinak jsem si dělala poslední testík, co mám doma a je tam pěkná dálnice, tak snad bude vše OK…
Vkládám testíky
Děkuji ![]()
Jinak zvýšená teplota by měla být normální
…pokud samozřejmě nemáš další příznaky nemoci - kašel, rýma, bolest v krku atd.
Jinak mě je každý večer strašná zima. Přes den chodím doma v tričku s krátkým rukávem a večer už mám mikinu a na sobě ještě deku a stejně je mi kosa. Nevím, čím to je, mám to až teď od otěhotnění ![]()
@Anonymní píše:
Nemocenská se do toho výpočtu nezahrnuje, ale nevím, jak se pak počítají ty měsíceInko E.
Díky ![]()
@Jarpet já právě přes den taky nic, chodím v tričku a pak večer šílená zimnice
(příznak nemoci žádný), tak snad je to opravdu v pořádku a nejsem v tom sama ![]()
@borkas mě je každej večer děsná zima a ne a ne se zahřát, ale teplotu jsem neměřila. Já to přisuzuju svýmu tkalu ![]()
@lucienne já to mám test ze včerejška, to jsem byla 4+4, to jsi dneska ty? Tak to nám sedí perfektně
![]()
@borkas jojo myslim že jo
po kontrole si taky udelam metřík.
premyslim že bych sla na kontrolu už 20.12. - 6+4 - to už by mohlo byt srdicko ne? ![]()
Já jsem si toho všimla minulý týden a mám to tak každý večer
Já myslím, že je to tím, že tělo je večer už unavené, i když my se tak třeba úplně necítíme, tak tělo jo.
Mívala jsem to vždycky na nočních, ale doma, ještě takhle „brzo“ kolem 21 hod. mi to začalo až teď.
@Jarpet je fakt, že včera jsem měla náročnější den a k tomu nám přivezli novou sedačku, tak jsem si při rozbalování docela mákla..tak unáva byla určitě…
@lucienne já mám právě strach jít těsně před Vánocemi, protože 6+4 tt srdíčko být vidět může, ale taky nemusí a pokud vidět nebude, tak budu šíleně na nervy celé vánoční svátky, tak já na srdíčko půjdu až po svátcích…te´d jdu 10.12. na potvrzení těhotenství, tak uvidíme jen váček, ale pro uklidnění mi to stačí (že není mimoděložní apod.)
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat