Poradna duly
Jana Čurdová
@marylka ahojky
děkuju moc za slova útěchy. no upřímně už su z toho všeho tak špatná až mám pocit že nedělám nic jiného než SA furt enom stresuju. A pak o sem si vždycky myslela že su od přírody pozitivně naladěný člověk…ale té trpasličce v břůšku to teda zatím moc nedokazuju ![]()
@chromecci uvidíš, to bude ok
![]()
koukala jsem, že je to častější u holčiček, v těcho týdnech těhu, co jsme, je norma cca 9mm (některé údaje jsou do 11mm)
… koukala jsem co se děje, když se to dr. nezdá.. tak doporučují sledování co 3-4 týdny, aby viděli, jak hlavička a mozek roste, takže mrňousku uvidíš na UZ ![]()
a pokud by nebylo něco úplně jak má být, tak po porodu si ještě objednají cvrčíka k provedení vyšetření magnetickou rezonancí, ale malé odchylky jsou opravdu jen dočasné - a často se to srovná růstem ![]()
netrap se! mrňouska bude ok! Pevně v to věřím!
@gatsby1 holky a proč se nemůže v těhu koupat? já to beru jako samozřejmost, že lezu do rybníka…přece se nebudu v devátým měsíci smažit ve čtyřiceti stupních…
jsem nevěděla, že nemůžu
@marylka takže to spíš nic není
tak to je pozitivní
ještě že tě tady máme fakt ![]()
@marylka a myslíš, že vadí přírodní koupání? máme tady normální takovej obyčejnej rybník…vždy jsem se v něm koupala, ale těhu ne…ani mě nenapadlo, že bych nemohla…vždyť v tom těhotenství je tam všechno dole tak uzavřený, aby právě se dovnitř nic nedostalo, ne?
no jestli Eva půjde poprvé do rybníka a já tam nebudu moct s ní, tak to teda obrečím…
![]()
@marylka ty si fakt boží baba
a už su zase o 90% víc v klidu. Od rána mám od manžela zakázané sledovat všemožné kraviny související s tůto asymetrií a prý jestli to poruším tak odpojuje zitra internet a zapojí ho až dojede dom a bude si mňa moct zkontrolovat
takže su ráda že možu aspoň tady a eště si počíst vlastně pozitivní prognózy ![]()
@rennys1 změna nebude
je to od toho pristiho cervna na 4 roky:-) budeme v pronajatem baraku v blizkosti od rochmond park, ted uz se straaasne moc tesim, letenky nejsou vubec drahe, takze nasi za nami budou jezditcasto a mi urco taky ![]()
@chromecci neboj, urco to bude dobry
![]()
@KKatka23 kvuli infekcimby se nemelo koupat, ja se teda toho docela bojim, ale i proto, ze jsem dost trpela na kvasinkove infekce…
ale v bazenu uz jsme taky byli, tam jsem se tolik nebala, ptz je to slany termal, takze predpokladam, ze v soli tolik bakterii neni…
do rybnika bych se asi bala i kvuli sinicim… zeptala bych se asi dr… Preci jen tam nevis, jaka je kvalita vody.
@chromecci píše:
@marylka ty si fakt boží babaa už su zase o 90% víc v klidu. Od rána mám od manžela zakázané sledovat všemožné kraviny související s tůto asymetrií a prý jestli to poruším tak odpojuje zitra internet a zapojí ho až dojede dom a bude si mňa moct zkontrolovat
takže su ráda že možu aspoň tady a eště si
@KKatka23 píše:
@gatsby1 holky a proč se nemůže v těhu koupat? já to beru jako samozřejmost, že lezu do rybníka…přece se nebudu v devátým měsíci smažit ve čtyřiceti stupních…jsem nevěděla, že nemůžu
@marylka takže to spíš nic není
tak to je pozitivní
ještě že tě tady máme fakt
koupat by se fakt nemělo. Znam holku co mela z koupání zánět plodovych obalu, předčasný porod a nedopadlo to dobre…
Když uz, tak tam kde se voda kontroluje ale urcite ne v rybníku
Taky bych se obyc. rybniku bala..A to koupaliste jeste promyslim, treba si ty tankiny poridim a vzdy jen skocim pod sprchu ![]()
Já mám v plánu se koupat doma v bazénu - žádnou chemii do něj nedáváme, ale máme filtraci a když už je voda zkažená, tak se vypouští.
Je videt, ze je upne jina doba
taky uz bych se ted baa vlezz nekde do vody a ja vam za sebe reknu, ze i do bazenu treba v kouhoutkach… kdzy si vzpomenu, jak jsem vzdycky smrdela odtamtud
mame na zahrade bazen, tak uz se tesim, az bude hezky a budu vedet, co tam lijeme ![]()
kdyz jse rodila pvniho syna, tal jse v Děhylově u Ostravy plavala tden pred porodem pres cely Děhylov a zpět a to je štěrkovna pískona a voda byla jak zrcdlo, ted ani nevim, jestli tam jeste lidi chodí ![]()
tad v Brně vím, že nepujdu nikam a že to proste leto s vydrzim… tak yjsem slysela docela drsne skazky o tom, co se nekterym holkam stalo a pri me smule, bych urcite byla dalsi… a zae tolik po tom netouzim ![]()
ale jinak kazdeho věc, jen rikam, jak to ude u nas ![]()
@KKatka23 nelezla bych nikam, kam bych nepustila malé dítě
jestli je voda v rybníku pohodová, nekvete, tak bych se toho nebála… pokud se tam žačnou rojit sinice tak bych do toho jistě nelezla.
Obecně k vodě, koupání a plavání prospívá
zlepšuje se dechová technika, nedoporučuje se termální voda, rovněž tam kde je hodně chemie… u přírodních koupališť je potřeba sledovat kvalitu vody ![]()
domácí bazén by měl být ok
Z nečisté vody hrozí riziko přenosu infekce na miminko právě přes plodové obaly.. ale rovněž riziko močových infekcí pro maminku - to potom dráždí dělohu a je riziko předčasného porodu
@chromecci jsem s Tvojím manželem zajedno… zkušenosti a informace od ostatních lidí můžou být k užitku, ale mnohokrát spíše člověka stresují ![]()
netrap se, říká se, že sprnové děti jsou sluníčka, uvidíš že to bude ok ![]()
Holky co vy a únava… ráno mám stále hodně energie a po obědě jsem jak zvadlá kytka
do večera daleko… už koukám po postely… nejraději bych padla… manžel to nevidí rád
…