Poradna duly
Jana Čurdová
Stran jazyka - já jsem napůl slovenka, napůl polka
a v ČR bydlím 15 let, pomalu mluvím lépe česky než slovenky, doma se táta kvůli tomu zlobí
že jsem se zaprodala… (on figuruje jako cizinec 38let - stále je znát, že je z Polska
)
@marylka díky za radu, to me nenapadlo hned detskeho urologa ![]()
@marylka mě se hrozně líbí, když Slováci mluví česky, zní to tak měkkce:-) a myslím, že je fajn, když se snažíš mluvit správně česky:-)
@Šári DE a nejde mu vysvětlit už ať si to dělá sám? že prostě každý den ve vaně to musí chvilku zkoušet, ale ať si to přetahuje sám tak, aby ho to moc nebolelo…
a co to je to epi cosi? ![]()
@Šári DE nam to taky moc nejde0a loni mel maly dokonce zanet ![]()
jde mu to jen trochu
@KKatka23 no dělali jsme to po vaně, ale ani tak to lepší nebylo, zkoušel to i sám, ale jde to i mě blbě chytit, má takovýho malýho piňďu… ![]()
epi-no balónek, je to lékařský balónek, co si zavádíš a postupně ho nafukuješ, má se začít v 7. měsíci a nakonec by se měl člověk dostat na velikost hlavičky. Trénuje se vytlačování, posiluje ta svalovina a protahuje, nemá se to dělat přes bolest a má to předejít zranění a nástřihu.
@deflin no u nas taky jen trošičku, jen špička, ale ani do půlky žaludu…
a kolik je malýmu, co na to dr.?
@Šári DE aha…to je jakože aniball, ne? jj, vím, že to některý maminky používaly, ale co vím z diskuzí, tak je to tak pade na pade - některý neměly nástřih a některý i přesto měly…já teda jsem takovej ten typ, že nechci nic vědět ani řešit - nějak to dítě teď už vylézt musí, takže na aniball dlabu…jediný co, tak hodlám brát od toho 36- týdne nebo odkdy se to bere ta homeopatika…ale to je teda jen taková zkouška, protože v květňatech to dvě holky braly - obě prvorodičky, obě měly úspěšný a neskutečně rychlý přirozený porod…jedna za necelý dvě hodiny a jedna nějak za čtyři hodiny od prvních bolestí…tak jsem si říkala, že to zkusím…počítám s tím, že to byla jen náhoda, ale kdyby náhodou to mělo urychlit, tak to prubnu
taky budu vyvolávat všema možnýma babskýma radama hned od 38. týdne
to zas kvůli té jizvě…moc chci rodit přirozeně a bojím se, že jestli neporodím do termínu, tak mi domluvěj zase císař… ![]()
@Šári DE bude mu 7
k doktorce nechodime, kdyz je zdravy, ale spis jsem na to zapomnela ![]()
@KKatka23 ja zas od vsech cetla, jen ze to pomohlo, ale ze se muji dojit na tech 10 cm, pokud se to nestihne, tak smula…
@deflin no napisu ti, co nam na to v pondeli rekne, ale ten tatka mi kamosky, prave rikal cim driv tim lip, jak marylka…
@Šári DE Teda, já se toho pindi taky hrozím, manžel mě uklidňuje, že stejně koupe on, tak že si nějak poradí…
Ty holčičky jsou na údržbu nějak jednodušší…
Držím pěsti, ať to nějak pořešíte, hlavně aby byl malý v pohodě!
Já měla v prvním těhotenství Aniball, zkoušela jsem zavádět všehovšudy 5× a měla z toho akorát trauma.
Navíc díky těm mykózám (i když jsem byla přeléčená), jsem měla nějak narušenou kůži a při posledním cvičení se mi někde udělala trhlinka, krev jsem zastavila až ve vaně vlažnou sprchou, brr, zážitek děsný. Porod bych měla zřejmě pohodový, nebýt doktora, který spěchal, protože se chtěl vyspat, šitá jsem byla asi dost (nikdo mi ani neřekl, kolik stehů a kde), ale přiznám se, že nástřih, šití i hojení byla pro mě celkem sranda oproti jiným zážitkům.
Jo, jinak mně na tom Aniballu přišlo právě vtipné, že se nemělo jít přes bolest, přitom já ale bezbolestně nedokázala zavést a vytlačit ani vyfouknutý balónek. Ono je to asi jako se vším - někomu sedne, jinému ne. ![]()
@Šári DE ja ho nechci trapit, ma to hodne uzke… ale dnes to zkusime
@deflin to znam.. Me se do toho pak taky nechce, mozna bys s tim mela taky zajit k dr…? Rovnou urolog, aby se to pak nemuselo resit nejak radikalneji.. Ta nemoc zuzeni se jmenuje phimosa, ja uz koukala na ten zakrok, no uvidime, co nam povi…
@Leli83 píše:
@Šári DE Teda, já se toho pindi taky hrozím, manžel mě uklidňuje, že stejně koupe on, tak že si nějak poradí…Ty holčičky jsou na údržbu nějak jednodušší…
Držím pěsti, ať to nějak pořešíte, hlavně aby byl malý v pohodě!Já měla v prvním těhotenství Aniball, zkoušela jsem zavádět všehovšudy 5× a měla z toho akorát trauma.
Navíc díky těm mykózám (i když jsem byla přeléčená), jsem měla nějak narušenou kůži a při posledním cvičení se mi někde udělala trhlinka, krev jsem zastavila až ve vaně vlažnou sprchou, brr, zážitek děsný. Porod bych měla zřejmě pohodový, nebýt doktora, který spěchal, protože se chtěl vyspat, šitá jsem byla asi dost (nikdo mi ani neřekl, kolik stehů a kde), ale přiznám se, že nástřih, šití i hojení byla pro mě celkem sranda oproti jiným zážitkům.
Diky za zkusenost ![]()