Poradna duly
Jana Čurdová
@hankakayaker ahoj myslis 12tt ne? Ja jen ze mam termin 22.8.a dnes jsem 11+0 takze zacinam 12tt…Jinak te tu vitam ![]()
@hankakayaker ahoj, mám úplně stejný TP, ale začínat budeš zítra 12tt ![]()
Ciao holky, taky bych se chtela pridat TP mam 3.8, je to nase prvni mimco
ziji v Norsku, nemam tady nikoho z okoli, kdo by taky cekal, tak jsem si rikala, ze bude fajn si pokecat takhle virtualne ![]()
@Gabrielka S. ahoj
@Sranda mala ahoj
, jsme na tom úplně stejně, akorát v Německu:-)
Ahoj; opravdu zacinam 11tt. Tp podle ultrazvuku 23.8. Podle vypoctu 29.8.
@Šári DE super, jsem tu ze vsech koutu
jak probiha vysetreni pred porodem v Nemecku? myslim tim prvni ultrazvuk atd. zajimalo by me co nabizi oproti Norsku
@Sranda mala asi relativne stejne, jako v CR, delal ultrazvuk, meril, koukal na srdecni ozvy, pisou si anamnezu i prvniho tehotenstvi, kdyz bylo, to se vlastne u nas normalne nedela, mam daleko vetsi prukazku, kde jsou je prave napsane i prvni tehotenstvi. a samozrejme mi brali krev
hodne se tu resi zardenky, musela jsem prinyst ockovak a tim, ze tam mam jen jeden zapis, delali kontrolu na protilatky. Jinak standardne 3 ultrazvuky, tripple si clovek musi platit sam i na konci vysetreni na streptokoky. Jinak jdu ted 15.2. coz by normalne ultrazvuk nebyl, ale muzu si zaplatit takovy balicek za 100 Euro, že bude delat ultrazvuk vzdycky. Coz je teda jediny, co si budu doplacet, protoze na triple, streptokoky a srdicko do nemocnice pujdu v CR, to se tady taky myslim nedela…
Teda tady je to jeste trosku jiny, kdyz jses privatne nebo statne pojistena, ale ja jsem jeste porad pojistena v CR, protoze tu studuju a neni mi 25. Jinak navic tu mam narok na vlastni porodni asistentku neco takovyho, ale tim ze mam dost prace se skolou toh ani nevyuziju, po porodu, pak chodí domu vážit miminko a tak… Ale ja jsem treba u prvniho ani nevyuzivala sestry, pro me je to prirozena vec a nepotrebuju, aby mi do toho nekdo cizi krafal ![]()
U malyho jsme uplne v pohode i po akutnim cisari kojili a byl strasne hodny miminko, nemeli jsme zadny extra pevny rezim, ale podle jeho potreb a jsem presvedcena, ze o tom to bylo ![]()
no tak ted to byl teda roman:-) a co u tebe, je to jine?
Myslim si, ze v CR, co se vysetreni tyce je velmi vysoky standard… a ja mam teda v CR super doktora, ktery dela pokazdy ultrazvuk jen tak a i s foteckou… k obvodni tu taky myslim jit nemusim, ale tam si mozna zajdu az budu u nasich… jen k zubari musim jit i tady:-)
@Šári DE Tak tady je to trosku jine, dela se jen jeden veliky ultrazvuk a to 18-20 tyden v nemocnici, kde se rozhodnete rodit. Me to teda nedalo abych vedela ze je vse v poradku a zaplatila jsem si jeden v 11tydnu
pak od 20tydnu kazda dostane prirazenou porodni asistentku, ke ktere se oak dochazi kazdy mesic s moci a na kontrolu mimca -jako poslech a pocitam ze pozdeji i nejaky ultrazvuk nebo neco, snad
k domtorovi se jde jen na krev, na zjisteni protilatek a zjisteni krevni skupiny a pak az v 26 tydnu na kontrolu. Jo a jeste si si musim ted skocit na mrsa test k doktorovi nez pujdu na velky uktrazvuk, to jdeme 4.3 uz se tesim, jsem zvedava jestli to bude girl or boy ![]()
Takze asi tak. Urcite je pece v CR lepsi co se tyka testu a ultrazvuku, tady triple test treba vubec nedelaji, snazi se tu nepodporovat potraty.
@Sranda mala teda to je docela sila…
tak hlavne aby bylo vse ok, teda me i kdyby vysel down, tak to v Nemecku neni duvod k potratu, ale pry se to i tak da, ale musi byt nejake posouzeni psychiatra…
tak hlavne aby u vas bylo vsechno v poradku ![]()
Holky screening uspesne za nama a vse v poradku. Miminko roste ukazkove…A pravdepodbne to bude kluk.
Ahoj holky, mam dotaz, pracujete nektera 12-ti hodinnove smeny? A jak to zvladat? Ja to tak mam a celkem i velky stes a do toho prudic nadrizeny a docela to nedavam a jsem strasne unavena, tak sem chtela vedet, jak jste na to ostatni s praci?:) jinak zitra volam na vysledky z genetiky screeningu, tak drzte palecky
Ahoj holky, k dobrým výsledkům testů gratuluji ![]()
Terik88 já pracuji na 8,5hod - běžný pracovní den, fixní doba od 7,0hodiny do 15,30 a mám toho plné kecky… ráno budím holky do školky, školy… odpo úkoly, koupání, večeře, uspání holek… takže v osm večer sotva lezu…
co GynDr. na 12hodinové směny??
Oddychuj!
@Terik88 ty a nechces to probrat na gynde? Ja kdyz jsem cekala dcerku tak jsem delala servirku takze 14ti hodinovy smeny kratkej dlouhej a muzu rict ze jsem to nezvladla, nakonec jsem skoncila u papirovani a inventur.