Poradna duly
Jana Čurdová
Holky chtela jsem se zeptat, ve stredu jedu na genetiku do budejek a nejak nevim co mam priteli rict, co tam mi budou delat, popr. jestli mi budou delat ultrazvuk a bude moct u toho byt nebo tak…
Vendulo měla by to být kombinace odběrů + ultrazvuku, pokud jsi už odběry absolvovala dříve, tak budou mít výsledky + doplní ultrazvuk.
Máš přímo konzultaci na genetice? To býva cíleno na zjištění vad v rodině - když jsem pracovala na genetice, dělali jsme poradenství cíleně pro konkrétní vady, pro páry, provedly se odběry krve a hledali jsme konkrétní chyby v chromozomech. Kvůli čemo to máš mít na genetice? (jestli se můžu zeptat).
První těhu jsem měla screening v Gennetu v Praze - to byly klasické odběry krve a ultrazvuk.
Přítel určitě může jet s tebou (možná by to bylo i lepší, pokud budete mít konzultaci u genetika).
@marylka no me teda genetika vysla na gynde v pohode. Ale doktorka zacla reci typu, tam to budete mit 100% dite je vyvinutejsi, takze se tam muze ukazat cokoli atd. A co jsem procitala letacek co jsem dostala tak tam je konzultace a ultrazvuk v tu stredu ze provadeji
Jj jsem.Ono to vlastne vyslo tak nejak samo vsechno. koncem srpna jsem skoncila na sale skrz cystu omotanou na 4krat kolem leveho vejcovodu a tak jsem o nej i prisla a nasli mi VVV delohy.no rekli mi se mame zkouset snazit a nemyslet na to a tak jsme tri mesice po zakroku zkusili a ono to vyslo tak ted jen aby to dopadlo dobre
tak jsem byla doma po operaci a presla na rizikovy
Vendulo někdy mají obvodní lékaři - mimo centrum - více klidu, když pošlou ženu někam do centra, pro jistotu
Mě to můj lékař taky nabízel, první dcerka má vrozenou vadu srdíčka. Ať ti to dobře dopadne!
![]()
Gabrielko to je super, že se to povedlo, já měla demoklov meč nad hlavou před první holkou - diagnoza karcinom čípku
po operaci, hrozila mi chemoterapie, kompletní hysterektomie,… tak mi dali šanci půlroku na otěhotnění, s manželem (vtedy ještě přítelem) jsme se do toho vrhli, já byla v pátém ročníku na medicíně, takže naši byli nadšení
ale povedlo se, Karolínka byla na světě a hormóny mi pomohly, takže pak už jsem žádný zárkok nepotřebovala
poté mi říkali, že už nikdy (pro srůsty a vady co mám) těhotná nebudu, a teď i přes antikoncepci čekám třetí dítě ![]()
A pak má člověk věřit lékařům
(jako bych sama nebyla lékařkou
)
No to je teda taky neco teda, priroda si to proste udela po svym kdyz prijde na vec.
Holky z uplne jinyho soudku. Celou dobu mi je zle ze sotva lezu vse smrdi porad pocit na zvraceni a tak a najednou druhy den v celku nic…mam z toho blbej pocit ze se mimi neco stalo
jsem asi paranoidni, no proste blbka i v 27 letech ze?
@marylka Pracovala jsem v takové menší nemocnici na kraji Krkonoš, na Int.odd., ale vůbec netuším, jestli se mě bude chtít vracet, zrovna interna je blázinec, jak se patří. Teď jsem naštěstí na mateřský u prvního těhu jsem dělala asi do 7 měsíce, ale znova bych to neudělala. Jinak jsem nepracovala dlouho, studovala jsem Mgr., pak chvilku práce a pak jsem hned otěhotněla. Ale nejraději bych se věnovala mé specializaci, onkologii.
Gabrielko kdy jdeš na kontrolu? Pokud se ti nebude něco zdát, zavolej si k dr. Někdy je lepší být 2× paranoidní, než přijít 1× pozdě (to říkali vždy mě).
Cathrine a máš šanci se k onko vrátit? To je obor, do kterého se moc lidi nehrnou, takže šanci bys měla mít. Já smekám, tohle bych nemohla. Mě stačí moje diabetologie, pro své pacienty jsem něco jako praktický lékař, vždy jsi přijdou 3-4× ročně popovídat, ale žádné extra zázraky po mě nechtějí
spíš jen poradím co jíst, co ne. ![]()
@marylka No ona tady, kde máme postaveno onkologie není, ani jiné podobné zařízení. Teď kvůli rodině budu do budoucna hledat něco bez nočních, ale kdyby tu onkola byla nebo hospic, tak bych do toho šla hned
Ono pracovních míst po škole bylo hodně, kam jsem mohla jít, volali mi i jestli nechci učit, ale prostě vše je daleko a když se člověk zamiluje, tak jde k chlapovi ![]()
@marylka no jo to asi jo.Jen kdyby to nedopadlo tak s tim stejnak asi dr. nic nezmuze. V 11tt je to podle me hlavne v rukou prirody.
Gabrielko snad bude vše ok
Já dnes mířím na ultrazvuk - prvotrimestrální screening, v noci jsem skoro nespala, mám z toho zvláštní pocit. Tak uvdidím.
@marylka drzim palce.Ja jdu az 8.2. A 16.2. Jsem objednana na Veveri na Prenatal. Drzim palecky napis pak jak jsi dopadla.
Ahoj holky, tak mam za sebou prvotrimestralni screening a utz v poradku, mame 6,6cm
pristi tyden volam na vysledky krve, tak doufam, ze budou take v poradku
akorat jsem nedostala fotecku, tak na kontrole 16.2. Si o ni musim rict ![]()