Poradna duly
Jana Čurdová
@marylka @Gabrielka S. Na gynde jsem to jeste prave nerikala, ze delam 12tky, ale zitra ji asi zavolam, protze uz to moc nezvaladm a jsem ve stresu, coz neni pro miminko dobry ![]()
Jinak holky k dobrym vysledkum moc gratuluji!!! ![]()
@Terik88 ja mam taky obcas dvanáctky. Zatim to jde. Unavena jsem kdyz delam i kdyz nedelam. V pondeli jsem v praci dokonce zvracela…pokud Ti to fakt nevyhovuje zkus se pobavit s doktorem…ja si furt rikam, ze doma si to uziju jeste dost a nevolnosti me snad za chvilu prejsou, kdyz dneska zacinam ten druhy trimestr ![]()
@Šári DE Diky, urcite bude vse OK
a vsem ostatnim gratulace k dobrym vysledkum!
A jake mate porodni plany? Jdete nekdo do prirozeneho porodu? ![]()
Plány ani nevím, jestli se tu dělaj do nemocnice, pro mě je důležitý, aby tam bylo neonatologický centrum. Takže mám na výběr ze dvou nemocnic. U malýho jsem plán neměla, říkala jsem si budou vědět co dělaj…(ČR), byla jsem dva dny před už v nemocnici na rizikovým a bylo to šílený. Ráno mi pro jistotu prdly vodu, i když jsem byla už na 7-8 cm otevřená (každý říkal něco jinýho) a od tý doby se to stoplo…Akorát větší bolesti a bylo to na… pak začli oxytocin, nějaký oblbováky mezi, nakonec to byl akutní císař ve 3 odpoledne a malýho při tom řízli do tváře. Takže teď je moje přání, ničím nezasahovat, dokud to nebude opravdu nutný.
Asi mám zase větší pravděpodobnost císaře, ale dr. říkal, že jizva ok, že nevidí důvot na plánovanýho, za což jsem strašně ráda a tudíž jediný nad čím přemýšlím je epidurál. Kdyby se něco zase po, abych nemusela mít celkovou narkózu. Protože ten můžou napíchnout jen do té doby než je ženská na 4 otevřená, aspoň tak mi to řekli, takže jsem se probudila až večer a to bylo nakonec úplně to nejhorší pro mojí psychiku. Má s tím někdo zkušenosti? u normálního porodu?
Ahoj, mohla bych se přidat? Dnes jsem dle PM 13+0., TP 10.8. Čekám druhé a teď těhotenství snáším nějak špatně - nebo o něco hůř než první. Jsem na rizikovém s přísným klidovým režimem. Stejně jako u dcery každou chvíli krvácím. Vyzkoušela jsem si kvůli tomu i pobyt v nemocnici. Na screeningu vše ok, mimčo roste jak má, je zase o něco vetší (dcera zrovna tak). Všem přeju, aby těhotenství bylo bez komplikací v klidu a mohly jsme se těšit na zdravá mimina.
@Šári DE jak rizli do tvare? A ma jizvicku? Ja jsem se s nicim takovym jeste nesetkala.No jinak me napichovala „velmi prijemna“ doktorka na 4krat a kdyz uz jsem plakala bolesti protoze vzdy to slo do. kosti tak me rekla ze jsem na to tlusta a nemuze se trefit. Nechala jsem se uspat celkove potom no a vzbudili me hned po rekli at si sama prelezu pak znova na luzko na pokoji to uz jsem zase plakala bolesti a kaslala z intubace…no hruza. Svagrova se pekne dospala po s. c. a taky se ji to hojilo lip.
@Gabrielka S.
ježiš to je šílený, jak tě mohli hned probudit, já jsem pak musela být 24 hodin na JIP a malý u mě nebyl, jen večer a ráno mi ho přinesli ukázat, protože mám známou sestřičku na dětským, jinak možná ani to ne…:-( no má jizvu, měl ji přes celou tvářičku, když se narodil, neumím si představit, že by to bylo řeba oko, je to riziko císaře a od té doby, co se nám to stalo, vím o mnoho dalších dětech, co byli řízlí, ale třeba někde na hlavičce, ne vždy v obličeji… teď už je to světlý a poměrově menší, ale je tam, ani mu to nezašili, dali mu tam nějaké tkáňové lepidlo, tak si ještě asi 2× strhnul strup, tak je taková i docela širší.
@Šári DE to je mi lito, ale jeste ze teda nema to oko nebo tak.No tak s nama se moc ne…li.Ja mela teda malou na jipu takze nic ale holky kojily uz par hodin po porodu a hned jak to slo nejpozdeji treti den mely ditko u sebe.No ja se sourala po chodbach vse me bolelo, smich plac kasel no proste vse a mela jsem pocit ze kdyz se narovnam prdne mi jizva. Nejhorsi bylo ale vstavani z postele to tak bolelo.No u me je cisar jistej zase takze se jen snazim nasbirat informace a zkusit predejit par vecem z minule.Od te doby co mi napichla tu kost mam nehorazne bolesti zad takze budu muset znova na celkovy. Bojim se ze bych ty zada uz nerozchodila.No a jak se k tomu porodnice stavela ze malej ma jizvu?
Ahoj maminky, tak dnes jsem byla na krvi, vysledky za tyden
dle UZ 10 plus 4. Termin vychazi na 27. 8. Dalsi UZ 15. 2. Prukazku jeste nemam, az 16. 2. Ted to bude dlouhe cekani. Jinak pracuji na poste. Znate take nekoho, kdo v tehu pracoval na poste? ![]()
Jinak v patek me ceka zubar, ale nebojim se. (je to muj spoluzak z gymplu) Jdu jak na hygienu, tak na prohlidku. ![]()
@Gabrielka S. no nemicnice, právě, že je to riziko a tím to haslo… měla jsem to úplně stejný jako ty po císaři, bolelo to, nemohla jsem se narovnat asi je to hodně ovlivňovaný i individuálním prahem bolesti, proto spíš doufám, že to tentokrát půjde normálně…
Malýho jsem u sebe měla hned druhý den odpoledne, ale jen protože jsem byla na nadstandardu a pořád tam byl někdo se mnou (brácha, mamča, přítel..), přítel tam pak spal se mnou, teda až tu druhou noc, takže tu první mi malýho nosili jen na kojení.
Ahoj holky, můžu se přidat? Jsem 12 týden, očekávaný porod 8.8
Chtěla jsem se zeptat, byl z vás někdo na UTZ na genetiku v Českých Budějovicích ve 13 týdnu? Řekli Vám pohlaví? ![]()
Ahoj holky
tak jsem zacla krvacet a boli me brisko.Mam prisnej klidovej rezim a v pondeli kontrola. Bojim se tak si jdu pro podporu.
@Gabrielka S.
Uplne te chapu. Ja takhle stravila nekolikrat nekonecnych par chvil na pohotovosti. Tento vikend v nemocnici s cekanim na rozhodnuti, zda mi budou davat transfuzi. Krvaceni jsem si zazila i v prvni tehu. U obojiho byl prcek celou dobu v klidu. Cele tehotenstvi jsem bojovala s ruzne velkym hematomem, placentou zasahujici k vnitrni brance. Placenta se umoudrila a nechala se povytahnout, takze jsem mohla i rodit normalne. Ted je to ten samy problem, trochu vystupnovany. Neboj, vsechno bude urcite ok ![]()