Poradna duly
Jana Čurdová
Jeeeejej.Ja u male na cukrovce ani nebyla. Gyndarka co jsem mela mi rekla ze je to zbytecny vzhledem k tomu ze mala je mensi nez by mela byt a ja pribitam max 1,5kg za mesic.Ale ted me moje nynejsi gynelolozka rika ze mimi je vetsi nez na 12tt a taky se mi deji takovy veci jakoze treba vcera jsem mela na obed domaci svestkovy knedliky s maslem a cukrem a pak me bylo celej den tak zle…preslo to az v noci. A uz se mi to stalo parkrat po sladkym jidle. Pritom u male nikdy nic naopak jsem na sladkym prezivala. ![]()
Ahojda, chcete-li se jeste nekdo pridat do skupiny na fb, tak spechejte. Tak za 2 dny udelam ze soukrome skupiny tajnou a uz nas nikdo nenajde
https://m.facebook.com/…734874257896?…
Ahoj holky, tak jsem dnes zvládla zubaře, takže mám zlomený zub opravený
zvládla jsem to i se dvěmi cácorkami nezbedami
hurá
![]()
Gabrielko je možné že ti po sladkém jídle není dobře, zkus to trochu omezit, hlavně aby jsi měla dostatek polysacharidů - škrobovin - to zasytí, ze sladkých je dobré si ponechat hlavně ovoce, třeba se to zklidní a za pár týdnů se to vrátí do normálu ![]()
něco mi uniklo?? běží souběžně skupina na fb?
děkuji za vyjasnění, jak to je… zatím jsem skupinový pokec nedočítala, jak chodím do práce, není nato tolik času.. ![]()
@marylka jj, mame uz dyl zalozeny fb, pro mamky, co radsi pisou tam. Pokec tady sice obcas prolitnu, ale neucastnim se ho. Prijde mi to tu neprehledny. Uz nas je na fb pomerne dost, tak tu skupinu za chvili schovam uplne..
A kdyby se chtel nekdo pridat jeste, tak mi bude muset napsat tady do SZ.
@marylka gratuluji k zubaři
my jsme dnes také byli, ale u mě nic nebylo, takže jsem se ani nebála tam jít:-)
Ale mám na tebe jinou prosbičku, je hodně důležité jít v těhotenství na kontrolu k obvodní? Respektive, co dělají za vyšetření, která jsou nezbytná? V Německuo tom zatím nepadlo ani slovo, musela bych si to vyběhat tady v ČR…
díky moc:-)
Šári tady jen zběžně praktický vyšetří, měl by udělat EKG.. já si ho raději udělám sama ![]()
a u holek, které se s něčím léčí.. například alergie, nebo astma by to tam do průkazky měl napsat (hlavně prodělané těžké nemoci které jsou dlouhodobě sledované - které vyžadují nějakou léčbu + nějaké závažnější - hlavně břišní - operace. )
takže pokud jsi zdravá, s ničím se neléčíš, není prohlídka u PL nutná ![]()
Tak holky. Kontrola probehla v celku klidne.Sice stale krvaci ale pry nevadi, ze mimi je v poradku a placenta taky. Jinak dnes na me zamaval a udelal aspon dva tak velky premety
to jsem u male nezazila.Tak bud spala a nebi vystrila prcku
zila jen v noci kolem 4ranni zacala diskoteka.Moc se mi to libilo a po vsech tech nevolnostech a trapenim to byl skvelej zazitek. Jinak se to srovnalo prej a mimi odpovida 13tt takze super.Jen teda jsem za mesic pribrala 2;5kg a to je sila. Predtim jsem zhodila 1,5kg a ted toto. Bohuzel mi nevolnosti ustupuji kolem pulnoci a ja jim a jim i sladky
holky mate nejaky typy co jist aby me nebylo soufl a pritom nevazila metrak…u male jsem jedla vse a vzdy ale ted bych se rada vic ohlidala
Gabrielko to je supr, že kontrola proběhla dobře ![]()
s tím jídlem
nevím, já taky jím co mi přijde na chuť, šoufl mi je pořád, poslední dny - včera jsem se snažila malé ušít karnevalový kostým - mají téma šašek - je to horší,
večer mě dost bolelo břicho ![]()
když mám poruce „chroustám“ takové ty suché chlebíčky, ale řeknu ti, že stran obsahu cukrů - polysacharidů - žádná sláva… jedla bych na tvém místě to co ti chutná
a 2,5kg není tak moc… kolik máš celkem + nad normu… kolik jsi přibrala s malinkou??
já mám teď +1,5kg - a to je úspech, protože spíše v těhu hubnu, jak mi není dobře, a u obou jsem měla celkově tak 9kg… ale u každé těhulky je to jiné
@marylka no u male jsem zacinala na 77,5kg a koncila jsem na 92kg. Takze 16kg cca.Ted zacatek 67kg a ted 70kg.Ja mam celkove od mala tendence pribirat a kdyz se nehlidam je to katastrofa. Dostala jsem se cvicenim a stravou na 57kg ale za pul roku jsem postupne nabrala na 65kg a pak otehotnela
no a uz nechci mit metrak, jsem prcek a vypada pak jak velryba a je humus. Jenze ja mam nejvic hlad v noci ![]()
Gabrielko to znám, každou noc bojuji s tím, jestli jíst, nebo nejíst… zatím nejím, protože jsem to zkusila jen jednou a nemohla jsem celou noc spát, jak mi nebylo dobře
ale hlad mám.. pomáhá mi pravidelné jídlo po 3hodinách a naposledy cíleně něco sním v 21,0hodin.. většinou něco mléčné (kornflaky či smetanový jogurt) a zatím ťuk ťuk, docela to jde
@marylka dik ja to zkusim. Vcera v noci jsem dala jen banan…no ze zacatku mi bylo divne, ale zaspala jsem to a dobry.Ja to mam tak ze me normalne probudi kruceni v brise a kdyz se nenajim tak se mi chce pak rano hned zvracet ![]()
Gabrielko.. mi ten odkaz normálně fungoval, zkus to najít ve vyhledávači jako pokec816.. když tak ještě napiš werrrcee soukromou zprávu ![]()
k té nevolnosti, celkem se doporučuje mít na stolku nějaký džus + suchou sušenku
to pomáhá, i když ta kila..
ale snad je to jen dočasné ![]()
@marylka jako na fb zadat pokec 816? A to jsou jako vsichni odsud tam? Nebo jak to mam chapat.Ja se priznam ze jsem asi debza ale nechapu proc se skupina stehuje na fb…