Poradna duly
Jana Čurdová
Dekuju za podporu cloveku to udela lip na dusicce.Ja u male krvacema z cipku kolem 20tt byma jsem i hospitalizovana ted je to slozitejsi ale hematom nemam a miminko zatim v poradku a doufam ze to i takto zustane…chjo ty nervy.
Jo a mate nekdo jeste zkusenost ze by vam nesedel tyden tehu s velikosti plodu i o tyden a vice??? Me dnes dr. zaskocila kdyz mi rekla ze mimi je opet vetsi a mozna to nesedi az o 2tt
bude me merit a vse v pondeli na kontrole ale me to jak jsem prijela dom doslo a ted nevim co si mam o tom myslet??Nemuze to byt ukazatel nejakeho postizeni?
@Gabrielka S.
Ja to mela u dcery. Koncem prvniho trimestru byl rozdil 2 tydny, pak se to ustalilo na tyden. Porad mne strasil doktor, ze bude vetsi. Uz na potvrzovacim ultrazvuku byla pry vetsi. Nakonec se narodila normalni krasna zdrava holka ![]()
@michell85 takze to je jakoby normalni??Ja mela malou o tyden mensi celou dobu a ted ze bych jako mela obra…ja merim 155cm a manzel 180cm nema po kom si rikam.No uvidim co v pondeli ale dostala me dnes. Hlavne kdyz jsem cely dosavadni tehulovani spis blinakala a mela nechutenstvi.
@Gabrielka S.
Nechutenstvi na to fakt nema vliv
Obvykly je tyden rozdil. Rekla bych, ze se to srovna.
Ja mam ted rozdil nejakych 5 dni. I celkem pocitam, ze se muze narodit o neco vetsi dite nez dcera.
Ja si myslim, ze u mne ten rozdil byl dany tim, ze jsem ovulaci mela driv nez v pulce cyklu, tedy k oplodneni doslo drive nez uvazovanych 14 dni prvniho dne menstruace. (Stari plodu se bere cca o 14 dni min nez delka tehotenstvi). Doufam, ze to pisu srozumitelne.
Jinak u nas by prave spis bylo podezrele, kdyby dite bylo mensi (geny, jsou geny
)
@michell85 dekuju moc ja jsem dneska jak Alenka v risi divu…to krvaveni pak toto ![]()
@Gabrielka S.
Jako bych se vratila 4 roky zpatky kdy jsem se s tim setkala prvne. Porad lepsi, kdyz je prcek vetsi nez mensi, tam bych se u rozdilu 2 tydnu fakt strachovala, ze se nevyviji jak ma. Samozrejme ideal asi je, kdyz to sedi. Ale tak, co je dneska idealni? ![]()
@Gabrielka S. Držím palečky ať je vše v pořádku, hlavně se nestresovat kvůli velikosti, když budou v pondělí přeměřovat určitě k tomu i něco řeknou… ![]()
Ahoj holky, týden v práci byl náročný… uf.. v pátek jsem měla „aromatického“ pacienta v ordinaci, pak jsem to vůbec nemohla vyvětrat ![]()
Gabrielko držím palečky, ať se to vše srovná ![]()
Holky, ultrazvukové měření je dost subjektivní - miminka se v tomto stádiu již dost mrskají, takže je změřit od hlavičky po zadeček není zrovna snadné, takže se rozmezí délky a tedy úprava dne porodu může různě pohybovat
každý doktor to v jednom dni určitě změří jinak… ale ultrazvuk je jediná metoda jak na mrňouska kouknout, aniž bychom jim moc ublížili /to mluvím teď za lékaře
/ - i když ani jedna moje holka UZ moc netolerovala, a tohle třetí mrňátko UZ vlny rovněž nemiluje… ono totiž ta sonda, když by jste si ji dali k uchu tak píská a mrňouskové to slyší ![]()
Já po CVS - hrozná únava, obavy, že i když PCR bylo ok, tak celkové výsledky nebudou… včera mě ještě znejistil můj dr..
![]()
Většina gyndr. je dost ok stran vypsání neschopenky, jestli padáte únavou, opravdu není možnost jak zvolnit v práci, tak se s lékařem o tom pobavte ![]()
ten můj mi nabízí vždy, že když budu chtít, můžu zůstat doma… ale v práci na mě spoléha halda pacientů, a sestry se můžou zbláznit, protože primářka za mě nemá náhradu..
k větším miminkům… opatrně, může to být jedna ze známek těhu cukrovky.. teď se zpřísnili (v ČR) normy na cukr… takže pozor na tzv. jednoduché curky - mlsání hlavně k večeru… spíš jezde kvalitní jídla s dobrým obsahem všeh látek (tuky, polysacharidy, bílkovina)
![]()
@marylka
Tak ono je vetší a vetší dítě;) U nás bylo v normě. Ale dle tabulek prostě nikdy neodpovídala a neodpovídá. Vzhledem k tomu, že v obou rodinách nikdo nejde pod 180cm, mi její rozměry přijdou v pohodě. Ale samozřejmě jsem po porodu opět absolvovala test na těhu cukrovku. JAk jinak než s negativním výsledkem.
michell85
je to tak, jak říkáš, můj manžel má 203cm, a rodině máme několik vyšších lidí, já sama mám sice jen 175cm, holky byly při narození s normální výškou, ale u starší (Káji) mě strašili že bude mít 55cm a 4,5kg ![]()
těhu cukrovka není příjemná, ale jde zvládnout, já zatím naštěstí neměla tu čest ![]()
@marylka
Tak já 183, manžel 200, prarodice všichni čtyři 180, sourozenci jak moji tak manželovo míň než 180 nemají. Tak po kom by ta holka byla malá?
Těhu cukrovku taky neznám.
Gabrielko těhu cukrovka vzniká tím, že tkáně v těhotenství hůře (pomaleji) přijímají cukr… má to být regulace aby jednoduše řečeno maminka nezbaštila všechen cukr který potřebuje mimi pro růst, ale někdy se stane (hlavně ve vyšším věku těhulky a pokud má pár kg navíc), že ta regulace je porušena natolik, že cukru v krvi zůstává vliven těhu hormonů více než je potřeba a miminko potom roste mnohem rychleji než je zdrávo a rovněž to může být jeden z důvodů častějších vrozených vad u mimi.. proto jsou normy poměrně přísné, a když je cukru v krvi u těhulky více, je nutno dodržovat určité diétní zásady, ev. píchat malé množství inzulinu… je to vždy v souběhu s UZ vyšetřením..
nevím jestli jsem to napsala dost srozumitelně… po porodu se vše rovná do normy ![]()