Srpenky 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
326
4.2.16 20:10

Dekuju za podporu cloveku to udela lip na dusicce.Ja u male krvacema z cipku kolem 20tt byma jsem i hospitalizovana ted je to slozitejsi ale hematom nemam a miminko zatim v poradku a doufam ze to i takto zustane…chjo ty nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
4.2.16 20:14

Jo a mate nekdo jeste zkusenost ze by vam nesedel tyden tehu s velikosti plodu i o tyden a vice??? Me dnes dr. zaskocila kdyz mi rekla ze mimi je opet vetsi a mozna to nesedi az o 2tt 8o bude me merit a vse v pondeli na kontrole ale me to jak jsem prijela dom doslo a ted nevim co si mam o tom myslet??Nemuze to byt ukazatel nejakeho postizeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
4.2.16 20:23

@Gabrielka S.
Ja to mela u dcery. Koncem prvniho trimestru byl rozdil 2 tydny, pak se to ustalilo na tyden. Porad mne strasil doktor, ze bude vetsi. Uz na potvrzovacim ultrazvuku byla pry vetsi. Nakonec se narodila normalni krasna zdrava holka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
4.2.16 20:30

@michell85 takze to je jakoby normalni??Ja mela malou o tyden mensi celou dobu a ted ze bych jako mela obra…ja merim 155cm a manzel 180cm nema po kom si rikam.No uvidim co v pondeli ale dostala me dnes. Hlavne kdyz jsem cely dosavadni tehulovani spis blinakala a mela nechutenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
4.2.16 20:35

@Gabrielka S.
Nechutenstvi na to fakt nema vliv :) Obvykly je tyden rozdil. Rekla bych, ze se to srovna.
Ja mam ted rozdil nejakych 5 dni. I celkem pocitam, ze se muze narodit o neco vetsi dite nez dcera.
Ja si myslim, ze u mne ten rozdil byl dany tim, ze jsem ovulaci mela driv nez v pulce cyklu, tedy k oplodneni doslo drive nez uvazovanych 14 dni prvniho dne menstruace. (Stari plodu se bere cca o 14 dni min nez delka tehotenstvi). Doufam, ze to pisu srozumitelne.

Jinak u nas by prave spis bylo podezrele, kdyby dite bylo mensi (geny, jsou geny :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
4.2.16 20:39

@michell85 dekuju moc ja jsem dneska jak Alenka v risi divu…to krvaveni pak toto :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
4.2.16 20:46

@Gabrielka S. :) Jako bych se vratila 4 roky zpatky kdy jsem se s tim setkala prvne. Porad lepsi, kdyz je prcek vetsi nez mensi, tam bych se u rozdilu 2 tydnu fakt strachovala, ze se nevyviji jak ma. Samozrejme ideal asi je, kdyz to sedi. Ale tak, co je dneska idealni? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
4.2.16 22:11

@Gabrielka S. Držím palečky ať je vše v pořádku, hlavně se nestresovat kvůli velikosti, když budou v pondělí přeměřovat určitě k tomu i něco řeknou… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
6.2.16 08:48

Ahoj holky, týden v práci byl náročný… uf.. v pátek jsem měla „aromatického“ pacienta v ordinaci, pak jsem to vůbec nemohla vyvětrat :poblion:
Gabrielko držím palečky, ať se to vše srovná :kytka:

Holky, ultrazvukové měření je dost subjektivní - miminka se v tomto stádiu již dost mrskají, takže je změřit od hlavičky po zadeček není zrovna snadné, takže se rozmezí délky a tedy úprava dne porodu může různě pohybovat :roll: každý doktor to v jednom dni určitě změří jinak… ale ultrazvuk je jediná metoda jak na mrňouska kouknout, aniž bychom jim moc ublížili /to mluvím teď za lékaře :oops: / - i když ani jedna moje holka UZ moc netolerovala, a tohle třetí mrňátko UZ vlny rovněž nemiluje… ono totiž ta sonda, když by jste si ji dali k uchu tak píská a mrňouskové to slyší ;)

Já po CVS - hrozná únava, obavy, že i když PCR bylo ok, tak celkové výsledky nebudou… včera mě ještě znejistil můj dr.. :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
6.2.16 08:51

Většina gyndr. je dost ok stran vypsání neschopenky, jestli padáte únavou, opravdu není možnost jak zvolnit v práci, tak se s lékařem o tom pobavte ;)
ten můj mi nabízí vždy, že když budu chtít, můžu zůstat doma… ale v práci na mě spoléha halda pacientů, a sestry se můžou zbláznit, protože primářka za mě nemá náhradu..

k větším miminkům… opatrně, může to být jedna ze známek těhu cukrovky.. teď se zpřísnili (v ČR) normy na cukr… takže pozor na tzv. jednoduché curky - mlsání hlavně k večeru… spíš jezde kvalitní jídla s dobrým obsahem všeh látek (tuky, polysacharidy, bílkovina) ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
6.2.16 09:36

@marylka
Tak ono je vetší a vetší dítě;) U nás bylo v normě. Ale dle tabulek prostě nikdy neodpovídala a neodpovídá. Vzhledem k tomu, že v obou rodinách nikdo nejde pod 180cm, mi její rozměry přijdou v pohodě. Ale samozřejmě jsem po porodu opět absolvovala test na těhu cukrovku. JAk jinak než s negativním výsledkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
6.2.16 15:38

michell85 :D je to tak, jak říkáš, můj manžel má 203cm, a rodině máme několik vyšších lidí, já sama mám sice jen 175cm, holky byly při narození s normální výškou, ale u starší (Káji) mě strašili že bude mít 55cm a 4,5kg :D
těhu cukrovka není příjemná, ale jde zvládnout, já zatím naštěstí neměla tu čest :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
6.2.16 21:21

@marylka
Tak já 183, manžel 200, prarodice všichni čtyři 180, sourozenci jak moji tak manželovo míň než 180 nemají. Tak po kom by ta holka byla malá? :D Těhu cukrovku taky neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
6.2.16 22:06

Jak vubec vznika takova tehotenska cukrovka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
7.2.16 08:21

Gabrielko těhu cukrovka vzniká tím, že tkáně v těhotenství hůře (pomaleji) přijímají cukr… má to být regulace aby jednoduše řečeno maminka nezbaštila všechen cukr který potřebuje mimi pro růst, ale někdy se stane (hlavně ve vyšším věku těhulky a pokud má pár kg navíc), že ta regulace je porušena natolik, že cukru v krvi zůstává vliven těhu hormonů více než je potřeba a miminko potom roste mnohem rychleji než je zdrávo a rovněž to může být jeden z důvodů častějších vrozených vad u mimi.. proto jsou normy poměrně přísné, a když je cukru v krvi u těhulky více, je nutno dodržovat určité diétní zásady, ev. píchat malé množství inzulinu… je to vždy v souběhu s UZ vyšetřením..
nevím jestli jsem to napsala dost srozumitelně… po porodu se vše rovná do normy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí