Poradna duly
Jana Čurdová
@Gabrielka S. ty krááááso…možná bych takové znameníčka toho tvorečka v břůšku taky už brala
ale zatím mně k troše uklidnění mosí stačit angelsounds ![]()
@michell85 fááákt? a já furt věřila, že s tím pověstným druhým trimestrem všecko zmizí jak mávnutím kouzelného proutku…tak asi prd
nevadí…rozhodně si nezoufám a su ráda, že mimi je v pořádku ![]()
Chromecci ať je to čím dál lepší
ono to jednou musí dobře dopadnout
ty se ještě plánuješ vrátit do práce??
já jsem 16+3 a občas nějaké ťukání mám taky,… ale já si to moc nepřipouštím,.. holky ve středu jdu pro ty výsledky… už jsem z toho pěkně na nervy ![]()
@chromecci
To jsem si prvně myslela taky. Ale vyvedlo mně to z omylu. Teď už jsem s tím počítala, že to není 12tt a konec. Teď jsem byla hospitalizovaná v nemocnici 12+6, čekala jsem na transfuzi jestli bude nutná. Naštěstí nebyla. V prvním těhotenství jsem se do práce nevrátila. Teď bych docela chtěla. Ale lámat přes koleno to nebudu. Ono zase ten klid doma místo zbytečného stresu v práci má taky něco do sebe. Jen jsou naprd ty vycházky, když už mi pak nic moc není. Ale i to bych skousla. Hlavně, aby byl prcek ok. Uvidím ve čtvrtek jak to bude vypadat a jak se bude tvářit doktor.
@marylka no moc ráda bych…ale nadějí už tomu moc nedávám :-/ale pokud mně bude naporučeno zůstat doma, tak zůstanu…nebudu nic pokůšat :_D
žádné na nervy
určo bude všechno v pořádku ![]()
@michell85 no ono možná nekdy je lepší přijmout variantu…sedět doma na řitence…než riskovat to nejcennější co člověk može získat. Ty vycházky sů fakt na prd…ale stejně si včil nijak moc nevyskakuju bo to krvácení je pořád takové často překvapivé…kůůůrnik jako až takovů ztrátu krve jsi měla? aháááá…tak já sice hospitalizovaná byla taky, ale až taká hrůza to nebyla ![]()
Když já si furt říkám, že sa v práci moc nenadřu…tak by sa to dalo zvládnůt…ale nechám to koňovi…:-)
@chromecci
primář říkal, že s mým vynikajícím krevním obrazem si klíďo můžu dovolit ještě půl litru
Což jsem teda nehodlala. Vím, taky jsem nikam nechodila, maximálně obejít blok se psem. Ale stejně to bylo na prd. Té nemocnici předcházelo ležení (ani jsem nic namáhavého před nedělala). Namáhavou práci taky nemám (až na to značně stresující prostředí). Celý den sedím u počítače, maximálně chvilku stojím u kopírky. Ale je fakt, že stres je jeden z faktorů, který tomu těhotenství (i tak dost problémovému) napomáhá. Ani to sezení 9h není žádný šlágr. A nehodlám nic riskovat - je naše vymodlené dítě, kterému předcházely různé peripetie. Takže pro mně bude volba jasná. Jakmile by měl být jen náznak toho, že něco bude škodit - doma na zadku.
@michell85 su úplně stejného názoru. Po tom, co mám, za sebou zamlklý potrat už nebudu riskovat ani prd. Ale jestli na neschopence až do porodu, nebo v práci…je to jedno…hlavně aby nám to dobře dopadlo
No sama jsem se přesvědčila, že stačí malinký stres a hned sa to krvácení ozve. A já sem vždycky byla takový spíš flegmatik…ale po té jedné nešťastné události včil stresuju ze všeckého…:-/
Cérky už nakupujete něco předem? Já už jsem si třeba pořídila aj první balík plenek…asi su pošuk, ale byl v akci, tož sem mu neodolala ![]()
Ahojky také už jsem přemýšlela, že nakoupím plenky..byly v akci..
ale jinak jsem ještě nic nekoupila… Čekáme na pindíka a nebo pipinku…
Holky to krvácení musí být děsný.
Přeji vám ať je vše v pořádku! Ať v klidu můžete vychutnávat těhotenství!
Holky kolik už jste přibraly? My zatím dvě kilča…
V prvním těhu 27 kg..
ve druhém 19 kg..
ve třetím už jen 12 kg a to už šlo..
.. Tak snad to teď nebude taky tak kruté jako při těch dvou.. ![]()
@chromecci
No já mam za sebou jedno problematické těhotenství (krvácení, tvrdnutí břicha, pořád strašili jak nedonosím a nakonec se malá narodila na termín), tříleté snažení o druhátko, kdy jsme sáhli i po nějakých lékařských metodách a loni v květnu mimoděložní těhotenství s akutní operací a odebráním jednoho vejcovodu. Takže už jsem celkem opatrná. Beru to jako zázrak, že se zadařilo (doktoři tvrdili, že bez nich nám to nepůjde).
Zatím nenakupuju. Řekla jsem si, že po 20tt. Spoustu toho mám po dceři. Taky chceme vědět pohlaví. I když je spousta krásných věciček. Plíny nemám v plánu kupovat - chci tentokrát látkovat. Když jsem jsem si spočetla ten balík peněz jaký to za jednorázovky byl… radši budu investovat jednou a pak bude klid, nebudu hlídat akce s plínama atd.
@Verronicca
Pro mně už není krvácení novinka. Už jsem to zažila, ale vždycky to vyděsí. Zase je fakt, že teď už jsem se vždycky celkem v klidu sbalili a jeli na pohotovost. Ale to čekání než na ultrazvuku doktor konečně řekne tu vytouženou větu: „v děloze jeden živý plod s akcí srdeční“ To mi přijde nekonečné pořád stejně. Plus někdy mně teda zarazila četnost a intenzita.. Ale už je to sna za mnou (alespoň pro tohle těhotenství).
Já zatím dle naší váhy nenabrala nic. Ze začátku jsem dokonce trochu zhubla. Tak snad nebudu nepříjěmně překvapena ve čtvrtek - vážím se u doktora. S dcerou jsem nabrala 12kg (limit od doktora jsem měla 18kg) a doufala, že mi po porodu něco zůstane. Nestalo se a šla jsem do stadia „troska“ - 7kg pod váhu před těhotenstvím (takže během půl roku to byl sešup skoro 20kg). Trvalo mi skoro dva roky než jsem se dostala alepsoň na svojí váhu. Tak, že by to tentokrát bylo lepší? ![]()
@Verronicca no ani mně zatím nemluv…už sa těším až sa ho zbavím (teda pokud sa ho zbavím
). Jinak já kynu jak měch
už mám hore k pěti kilom (nevím odkdy to vlastně počítat
)…celkem mně to vyskočilo po tom Utrogestanu a a Duphastonu
…a nevím jak s tím bojovat bo se nijak nepřežírám…ale normálně jsem zvyklá furt sportovat, takže včil jak jsem skončila na neschopence a musím pořád jenom poléhávat, tak rostu snad do všech stran ![]()
Mno já sem 15+0 a přemýšlela sem taky o jménech mě se líbí pro kluka Adámek nebo Alex a pro holčičku Kamilka nebo Emily
![]()
Ahoj holky,
já zatím nic nepořizuji, čekám jak to vše dopadne ![]()
mám zatím cca 4kg plus, a tak nějak to nechávám volně ![]()