Poradna duly
Jana Čurdová
@chromecci vím, že ty to vůbec nemáš jednoduché.. jak velké děti učíš??
hlavně že mrňousek a ty budete ok.
u mě bývá píchání kolem pupíku jak se mi roztahuje kůže a svaly… já neměla žádné břicho, takže je teď napnuté a po dvou předešlých těhu cítím jak se mi rozjíždějí i břišní svaly a to tedy pěkně bolí
- na to mi magnézko moc nepomáhá… naštěstí je to jen občas ![]()
Ahoj děvčata, pokud mi to dovolíte, ráda bych se k vám přidala a podělila se o své tehotenství ![]()
@michell85 no doufám doufánm, že to není žádné dráááma…ale včil už to je lepší, takže předpokládám, že zitra to bude úplně OK
Jinak já su včil v 15.tt a krvácení už asi cca 5 dní taky žádné…špinění též né…enom sa objevil nejaký výtok či co…takže je to furt nepříjemné…protože mňa to jednak straší, že jakmile člověk neco cítí dole v nepořádku už hned panikaří či tam bude krev…no a pak taky…ani ten výtok není žádná hitparáda ![]()
@marylka jééé to je tak paráda, že tyto stránky existujů…člověk sa hnedka zklidní
…já mám prďáky na 2. stupni, takže takové ty pubošky se kterýma si to fakt užívám…mňa tento job baví…akorát jak sa nenadřu rukama, tak věř, že psychicky si občas dávám do těla fest…člověk tak nejak s těma tvorečkama občas sdílí aj ty jejich životní trampoty…
@VendulaM ahojdááá.......vítám ťa
v kolikátém si týdnu? KOlikáté těhu? jak si to užíváš? Žádné komplikace? Termín porodu?…
Tak sem si říkala, že to by na začátek rozkecávacích otázek mohlo stačit
ať ťa hned nepoděsím ![]()
@chromecci
Chápu. V prvním těhotenství jsem bez intimky nevylezla, teď to bude stejné. Výtok mám také, ale takový, který ničemu neškodí (bez barvy, zápachu) ![]()
@chromecci píše:
@marylka jééé to je tak paráda, že tyto stránky existujů…člověk sa hnedka zklidní…já mám prďáky na 2. stupni, takže takové ty pubošky se kterýma si to fakt užívám…mňa tento job baví…akorát jak sa nenadřu rukama, tak věř, že psychicky si občas dávám do těla fest…člověk tak nejak s těma tvorečkama občas sdílí aj ty jejich životní trampoty…
hrozně mě baví, jaký máš pozitivní náhled
oba moji rodičové jsou učitelé
ale mamka už přesluhuje dva roky, takže už s tím chce končit
Já taky bez intimky nevylezu
bohužel vzhledem k tomu, že mám chronický zánět to jinak nejde… ale jsem ráda, že je to tak jak je…
ve 22ti letech mi na cyto řekl lékař že mám karcinom čípku - takový takzvaný in situ, takže jsem podstoupila operaci, podle typizace tam byly viry toho nejhoršího kalibru… další kontrola u onkoložky (která mi odložila následnou léčbu - hrozící chemoterapii a radioterapii) nebyla ok, tak mi řekla, že mám 3 měsíce nato, abych se rozhodla, jestli chci dítě nebo ne
já byla v pátém ročníku na medicíně… no přítel a já jsme věděli, že to chceme zkusit, tak jsme do toho skočili po hlavě
bála jsem se, že do 3 měsíců neotěhotním, ale druhý měsíc jsme čekali naši prvorozenou… onkoložka mě strašila, že přesto nedonosím, že zákrok byl moc velký, ale že uvidím, že dáme tomu šanci,… sice jsem ležela téměř celé těhu, ale Karolínka se nám narodila v termínu, zdravá
Cytologie se výrazně zlepšila vlivem těhu hormonů
ale zůstal chronický zánět. Poté mi říkali gyndr. ze všech stran, že druhé nemáme šanci počít, protože mám četné srůsty a vlivem toho všecho, ať jsme rádi, že máme jedno dítě… no a po 4 letech jsme si odnesli domů z porodnice Verunku… no co Vám budu říkat, teď čekáme třetí, i když lékaři vyhlásili, že jsem neplodná
přes antikoncepci je tady a doufám, že to dopadne…
tím jsme jen chctěla říct, že tělo je záhadné, a že drobečci, ačkoli je musíme chránit, mají neuvěřitelnou sílu a hlavně pokud je cvrček chtěný, dává sílu i nám
![]()
Omlouvám se za román
![]()
@michell85 ahaaa…takže to bývá jako doprovodný jev těhu? Tak to sa s tím budu moset asi smířit
zatím mně nedělá žádné extra problémy, tak snad to bude opravdu jen banalitka ![]()
@marylka jako počkaj…eště su ve věku, kdy su zapáená úča, která nemá děti a děckám ve škole věnuje maximum času ve škole aj po škole…až budu přesluhovat dva roky…ooooo to už budu mět myslím za sebů aj nejmíň deset syndromů vyhoření ![]()
@marylka ty vado…tak tvůj román mňa celkem dostal…asi sa aj přiznám, že sa mně oko zaslzelo…si neuvěřitelná bojovnica a všechny tvé děti taky…počít a porodit dítě je asi fakt v rukou někoho někde nahoře, kdo vidí, jestli k nám ti prďolové patříja nebo ne. Já jsem brala jako strašnů křivdu, když jsem v říjnu mosela podstoupit revizi dělohy po zamlklém potratu…byla sem hnusná na manžela a ani sem si neuvědomovala, že on je z toho v pytli stejně jak já…ale vůbec sem si neuvědomovala, že sem tehdá žila jako bych bejby snad ani nechtěla (těžký skoro denní trénink na spartan race a potom bouřlivé alkoholové zapíjení úspěšného doražení do cíle atd.)…a eště sem vyblakovala, že mám na mimišo čas…no a teď podruhé? Bože já každý den slavím, že bojujeme dál a dál…prdím na to, že kynu jak čuník
ta postava sa zase opraví…;-)
Od tvého příspěvku dneska sem sa rozhodla (a to už fakt definitivně
), že už nebudu dudlat nad tým, že su na neschopence a že jezdím každů chvilku na pohotovost…už opravdově sklapnu a budu sa enom těšit na léto
šak to je fakt dar…a já ho mám víceméně bez nejakých vážných problémů…kdežto tys byla strašená vlastně furt ![]()
@chromecci já tvrdím, že jsi neuvěřitelně pozitivní člověk
![]()
však já jsem nemyslela, že bys byla nějak vyhořelá padesátnice
![]()
Člověk si může fňuknout, dokonce to někdy potřebuje každá z nás, já za sebe - vždy když se mi chce „fňukat“, tak si říkámm, že stejně je každý den dar a to že mám dvě holky je pro mě nejdůležitejší… předtím jsem taky věnovala svůj čas škole, lidem co to potřebovali (dělala jsem na genetice vrozených vzácných vad) a manžel tvrdí, že jsem žila tři životy dohromady
děti daly mému životu řád a klid. ![]()
@marylka snad dá mimiško aj mně nejaký řád
celkem to aj potřebuju. Mě právě kvůli tomu nechce manžel ani pustit do práce, že si nosím práci domů…a jako metodik prevence furt čelím nejakým bolavým dušičkám ![]()
já si občas aj teď fňuknu
třeba předevčírem sem slzela, když sa mňa manža zeptal na co sem vybírala 4tisíce
a já to hned vzala jako útok, že utrácám
chudák nevěděl co se mňů dělat ![]()
tý jo takže k tobě třeba chodily maminy, co jim vyšel třeba blbě ten první velký UTZ? obdivuhodná profese
a asi když ti řekli tvoji diagnoozu, tak to pro tebe moselo byt o to horší, že z medicínského hlediska víš co a jak. Si ale v tom případě hříčka přírody…lékařka a takto v rozporu s lékařskými posudky (nebo předsudky) ![]()