Poradna duly
Jana Čurdová
@adlem ahojdááá
vítáme tě
to máme termín skoro stejně
já mám 25.8…ale v břůšku enom jednoho trpaslíka (teda břůško vypadá aj na dva, ale měl by tam být fakt jen jeden
)
Nazdárek tak nakonec mi ultrazvuk nedělali
takže co je to nevím
ale podle výsledků mě budou posílat na ultrazvuk nevíte o co se jedná jestli to je na genet nebo na ten 3D nebo screening? ![]()
@adlem vitej, vitej
Dvojcatka…to bude dvojnasobna práce i radost co? ![]()
@veronikaminarikova mě teď dělali triple test a toho 21.3 máme druhý screening…A u tebe jako, že výsledky dopadly špatně? Nebo ještě nevíš?
Jinak nám UTZ dělá při každé návštěvě… Já chodila každých 14 dní… Měla jsem větší hematom…ale ten se vstřebal a teď budeme chodit po třech týdnech… ![]()
@Alouette Jo jo, jsem zvědavá, jak se s tím poperu. Doma už totiž dvě dítka máme. ![]()
@adlem ahoj
můžu se zeptat, už máš doma nějakou radost, nebo toto jsou první přírůstky ![]()
@veronikaminarikova každý gynDr. to dělá jinak, standartně má těhulka minimálně 1 ultrazvuk - jako screening - ve 20týdnu, zpousta lékařů posílá ještě na screening v prvním trimestu - kde dělají ultrazvuk - ale ten je placený.
Podle možností tvého lékaře - já v první těhu taky chodila do gennetu, byly to běžné kontroly.
@adlem aha tak teď koukám, že jsem se předtím překoukla.. že už doma máš dvě dítka
když jsme zjistili že čekáme třetí (taky mám doma dvě cácorky), tak jsem strašila manžela, že to třeba budou dvojčátka, chudák, až se opotil
![]()
@marylka Ten můj, když se dozvěděl, že nyní nečekám jedno mimčo nýbrž dvě, byl podle výrazu zralý na panáka.
No nedivím se mu, taky jsem měla sto chutí si jednoho nebo dva dát. ![]()
Jak jsou vaše holky staré? ![]()
@adlem, to chápu, já si oddechla, že tam je jen jedno, s manželem máme spolu 3 děti, a vždy, když se nás někdo ptal, zda ještě plánujeme, tak jsme odpovídali, že ještě dvojčata (ve skutečnosti si to představit moc neumím)
Termín mám taky 21., ale počítám spíš později než dřív (což u dvojčat asi bude), jsem zvědavá, zda to bude lev či pana a holka či kluk, asi si hodím korunou
Teď si připadám však opravdu zvláštně, v leže se na mě bříško krásně různě boulí, děloha sahá až těsně pod pupík, ale stále necítím vůbec nic, už se nemůžu dočkat, snad příští týden už ucítím (doufám, že placenta není vepředu jako u druhorozené, fungovala jako výborný tlumič a já si pohybů po celé těhotenství vůbec neužila..)
@adlem starší bude v létě 9let a mladší slavila teď v únoru 4 roky, takže máme úžasné schůdky po 4,5 roce ![]()
@eryby
tomu věřím, že pokud bych měla doma 3, asi bych měla obavy, zda to další bude dvojmo
… já mám termín na začátku měsíce - dle PM 5.8., takže už nějaké ty kopanečky cítím, šťouchá hlavně do levého třísla
ale jinak je to super pocit
@chromecci k tomu Brumlovi, super bylo i to, že nemusíš ukončit objednávku hned napoprvé, lze si ty věcičky jako závazně objednat, a poté (doplňují vždy v pondělí a ve čtvrtek) si můžeš ještě minimálně 2× počíhat na hezké kousky… a objednávku ukončit cca do 15dní.
Ještě si živě pamatuji, jak jsem číhala na body a teplátky, a mizelo mi to pod rukama, je dobré si opravdu vyčíhat ty pondělky a čtvrtky po osmé hodině. Jinak často mají i slevy - ne zrovna malé, občas tam teď nakoukni, pak budeš mít jistou představu ![]()
@eryby Já jsem u obou předchozích dětí cítila pohyby docela pozdě, tak jsem zvědavá, jak to bude teď.
@marylka Tak to to mátě hezky načasované!
I moji rodiče si to dovedli hezky naplánovat, mezi mnou a mými 2 sourozenci je rozdíl sedm let. Já jsem jejich „talent“ ovšem nepochytila. Synovi je 5 a dceři 10 měsíců. ![]()
@marylka to jehezké, snad se dočkám brzy, i když do třísla by to zrovna být nemuselo
Koukám, že @adlem ty taky necítíš, i když tam máš dvě a ono asi není divu, koukám, že si asi moc neodpočineš, ty jo, tak to je tedy nadělení…Tak to vlastně vzal manžel úplně v pohodě ![]()