Poradna duly
Jana Čurdová
@Gabrielka S., proč myslíš, že Rozárka je taková pomsta? Já o něm totiž docela uvažuji, protože jestli to bude holka, počítám, že by vypadala stejně, jako ty dvě Rozárky, co už doma jsou, u nichž jsem se s ohledem na svou (vyřešenou) logopedickou vadou z dětství, chtěla vyhnout R ve jménu ( já své jméno s R nenáviděla), ovšem vyskytl se logopedický boj s o dost více písmenky u všech dětí, takže mi už přijde bezpředmětné se nějakému písmenku vyhýbat, se mi zdá, že tak ty vady řeči naopak přivolávám, protože vadu předem očekávám…
@Gabrielka S. mozna zkusit najit nejakeho lekare, ktery se na tu tvou vadu specializuje? na netu… a poprosit aspon konzultaci…
@eryby no nevim…kdyz jsme se driv bavili spoustu lidi reklo „jako ta sova jo“ nebo jak ji budes rikat Roza jak koza roza? Je fakt ze jmeno se blbe sklonuje a nevim jestli bych ho dala ale vim ze me se libi.Tak asi tak..
@Gabrielka S. ty jsi psala, ze mas vadu delohy
…
a jeste ke jmenu muzete ji klidne rikat Rous nebo tak, vzdy je to take na tom, jak to clovek vyslovi a to jmeno je opravdu mooc hezky.
@Šári DE ajooo no me to dnes asi nesepina
no doktori sami nevi co s tim.Je to videt jen vzacne prej a kazdej ma na to svuj nazor…beru ty nazory co mi prijdou logicky vesvetlitelny a zbytek vypoustim.Byla jsem u tolika dr. A nakonec mi na to prisel starej doktor na interne pri prijmu s cystou…nebyt ho nevim to do dnes. A pak se na me chodily divat na opici vsichni vc. Mediku. Zazitek k nezaplaceni
tim jsem vycerpala svych pet minut slavy
asi na to neni ani odbornik myslim.
@Gabrielka S.
Na to kašli, jak by na ní volali. Mně se zase strašně líbí jméno Josefína - Pepina. Takže samozřejmně připodobnění k prasátku Pepině je na snadě. Ale je mi to fuk. Na každé jméno se nade něco. Ještě jsme to neřešili doma skoro vůbec.
@Gabrielka S. aha:-/ ale mozna bys nekoho na netu nasla, kdo se tim trosku vice zabyval, ale v CR je ta pravdepodobnost asi malo no, vzhledem k poctu obyvatel a vzacnosti te vady
@michell85 tak takhle chtel muj tatka, abych se jmenovala ja a to bych trpela, z toho jmena u holky deti udelaj fakt vsemozny veci, jmeno jako takovy je hezky Josefina, ale to je osobni strach z toho jmena:-) mozna by to tak ani nebylo
@Šári DE
Mně se zase líbí, že je to jméno hodně tvárné. Nejsem odkázána jen na jeden tvar. I proto máme Annu (sice velmi časté jméno), ale zase se dají jednotlivé Anny od sebe odlišit. Andulka, Áňa, Anička, Andulína, Anča apod. Proto i teď chceme něco, co se dá různě měnit. Ono asi celý život nebude chtít být dcera jen Andulka (tak jí nejčastěji říkáme my) nebo Anička. Jak bude starší tak předpokládám, že postupně přejde do základního tvaru svého jména. No necháme to vyhnít ![]()
@veronikaminarikova rozdil az 2 tydnu je normalni:-) nikdo nevi, kdy presne jsi mela ovulaci v cyklu… horsi je, kdyz jsou ruzne casti tela o vice dni „ruzne stare“, ale ani tak to nic znamenat nemusi:-) bud v klidku:-) ja mela malyho celou dobu o cca 8 dni starsiho, nakonec se narodil presne na termin a byl na prvni dost porizek… a ted to odpovida na den podle mesicku a ultrazvuku… a ja jsem tak rada, snad to bude ta holcicka a bude mensi
![]()
Me doktori strasili jak mam velky dite ze to neodpovida i vic jak o 14dni… no a ve finale prd na screeningu mi to upravila na 12+4 a termin zpet na 26.8. Jak mi to vychazelo dle mych vypoctu a je vymalovano jsem zpet ve 13tt
Ahoj holky ![]()
koukám že řešíte jména
je i dost českých stránek, kde je význam jmen ( http://krestni-jmena.cz/vyznam/ ) a jiné ![]()
u nás vybíráme jméno, které zní stejně česky, slovensky i polsky
u Karolínky a Veroniky se nám to povedlo ![]()
já jsem po práci tak mrtvá, že sotva večer koukám
ale zatím stále nemám za sebe náhradu, tak chodím.. břicho tvrdne a tentokrát magnesium nějak špatně snáším… mám po něm průjmy… uff
@merunaw píše:
Zdravím potřebuji radu termín mám 15.8. je lepší apolinář nebo krč? První jsem rodila v podolí ale tam jsem se bohužel nedostala. Děkuji za radu
první dcerku jsem rodila v Krči (2007), prostory nic moc, byla společná sprcha (jedna koupelna - dvě sprchy) na celé oddělení, tak to bylo náročenější, ale jídlo, i sestry a celkově personál super. Naučili mě tam malou kojit - dva dny jsem neměla mléko, tak jsem mila mírně nervózní, pak jsem odkojila v začátku i pár „odložených“ dětí
je to tam klidnější
u Apolináře - trochu lepší prostory, ale je to velká fabrika, chodila jsem tam na UZ - teď i na CVS, znám to trochu z medicíny (trochu z té druhé strany - jako lékař
), je to tak trochu fabrika na děti (s prominutím) - zažila jsem porodní sál, když najednou rodilo 3-5 žen - porodní sál rozdělen jen zatahovacími dveřmi na kóje, takže o soukromí se občas může člověku jen zdát, ale je tam špičková péče, i personál velmi vstřícný, blízko neonatologické centrum…
hrozně závisí od toho co preferuješ ![]()