Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky holky tak jak se máte ? a co prťata ?
Jinak my naušnice naštěstí
řešit nemusíme takže v tomhle Vám neporadím ![]()
Ahoj, ráda se k vám přidám na občasné povídání ![]()
Naše Sašenka se narodila 25.8. Naušničky máme v plánu ještě do vánoc, taky po očkování. Na to jdeme 6.12., tak nějak potom plánujem nastřelení a Dr. říkala, že až se zahojí dírka, můžou se vyměnit za ty klasické ![]()
Taky uvažuju spíš o nastřelení, přijde mi, že je to rychlejší a pro mimi míň bolestivé, než klasický píchání jak bylo za nás. V pondělí jdeme k dr. tak se na to musím poptat.
Prý to nastřelení bývá i bez komplikací. Já jsem jen nevěděla, jak bych to pak měnila za ty normální, tak se mi dr. nabídla, že když budu chtít, tak to pak i přendá ![]()
Holky chodíte v tomhle počasí s miminkama ven?
Ahojky.Chodím,ale na chvíli.Taky proto že máme všichni troch rýmu. ![]()
Ahojky také se rada přidam. Mam synečka Dominička narozeneho 29.8.2011 ![]()
Jinak holciny koukam že prispevky jsou tady starsi,ale na strankach moje tehotenství, mame skupinu srpnatka 2011 a zakladali jsme ji jiz na zacatku tehu,takže funguje vic jak rok a jsou tam fajn maminy a delame i sraziky, tak kdyby jste se chteli pridat, jinak uzavrenou skupinu jsme si udelali i na fb pro rychlejsi komunikaci:-) kdyby jste se chtely pridat eady vas uvidime:-) Mejte se maminky srpnatek 2011
Ahojky.Já už v nějakých srpnátkách byla,ale moje absence mě asi ze skupiny vyloučila vzhledem k tomu že mám děti 3 tak není na psaní moc času takže to se mnou vidím bídně.POkud by ale moje malá návštěvnost nevadila tak se ráda přidám.:-)Jinak se musím pochlubit naší milou holčičkou.Dneska spinkala 14 hodin v kuse.Což já osobně považuju za malý zázrak protože náš druhorozený byl velmi nespavé dítě. ![]()
Ahoj, můžu se přidat? Mám taky malinkatý, teda teď už skoro pětiměsíční
srpňátko, chlapečka. A jak se vám daří s děckama? Máte teď třeba nějakou oblíbenou hrátku? My na sebe teď zrovna mlaskáme …
Ahoj, určitě se můžeš přidat, i když sem už moc holek nechodí.
Budu ráda, když se diskuze zase rozjede ![]()
Já mám holčičku a zrovna si uvědomuju, jak to strašně letí, že jí za měsíc bude půl roku
Sašenka teď v posledních dnech objevila kouzlo pasení hříbátek a strašně jí to baví. Když byla malinká, moc jí to nešlo a cvičíme Vojtovku, o to víc je z toho teď nadšená
.
Odkud jsi? a jak se malý jmenuje?
Ahoj, tak to jsem s tvojí malou jmenovkyně
a malej se jmenuje Mikulášek. Jsme z Českého Brodu. Tak to má Sašenka teď zase nový pohled na svět ![]()
Mikešek se začal točit na bříško a zase na zádíčka, tak mě teď může v posteli utlačovat ještě mnohem víc
Jak Sašenka spinká? Já si Mikuláška nejdřív pěkně naučila na postýlku… ale teď tak poslední měsíc, možná dva ho už mám v posteli každou noc. Potvůrka, zjistil v kolik chodíme spát a pak začne bekat, já ho k nám vezmu a pak už spí. Si říkám, že tak za měsíc ho to budu muset začít odnaučovat … ale nevím, nevím, jak to půjde.
No ze začátku si ji taťka nechával večer v obýváku a já šla spát první, to bylo tak první měsíc. Pak přišli oba do ložnice kolem půlnoci. Pak jsme ji začli dávat normálka po koupání a nakrmení hned do ložnice do své postýlky a usne si tam sama. Asi před měsícem jsem to tak začla dělat i ve dne a jde to. Akorát někdy spí 20-30 minut a někdy třeba 2 hodiny, nikdy neodhadnu co ji napadne ![]()
V noci spí docela hezky, budí se kolem 5-6 ráno, nakojím a pak pokračuje asi tak do těch 8. Ono je to hrozně lákavé si takovýho mazlíčka vzít k sobě do postele, my ji bereme někdy taky, ale až ráno. Mám ještě jednu holčinu - té je 12 a tak se tam pak mačkáme všichni ![]()
Ještě kojíš? A kdy bude Mikuláškovi 5 měsíců?
Šikulka
No právě, mazlíček do postele … a manžel ještě je celej pryč z toho, jak je s náma Mikulášek rád a že ho přece nenecháme plakat … a to jsem měla takový výchovný předsevzetí ![]()
Kojím, ale pomalu začínám přemýšlet nad příkrmy, Mikešek teď váží7800g a mám pocit, že mu možná pomalu přestává mlíko stačit. Asi mu brzo dám ochutnat alespoň nějaký ovoce nebo tak, ať si zvyká. Co vy?
Mikeškovi bude 5 měsíců 23.ledna.
Tak my zatím taky plně kojíme, naštěstí. S doktorkou jsem mluvila, že až jí to nebude stačit, mám začít třeba navečer rýžovou kaší, pak by asi v půl roce došlo na zeleninu a teprve později ovoce. Tak uvidíme, jsem fakt ráda za to kojení, protože co tady holky píšou, tak někdo s tím má hrozné potíže.
To jídlo budu muset ještě pořešit, protože přítel má celiakii a je na bezlepkové dietě. Teď nám nikdo není schopen říct, jak to bude s malou, takže uvidíme časem.
Jinak na poslední kontrole měla Sašenka 6 370 g, ale to už je tak 14 dní. Když si ji vezmu doma do náruče a jdeme na váhu, tak to vypadá na těch 6,5 i s plínou
takže žádný zázrak.
Na příští kontrole už taky budem měnit naušnice, teď měla ty nastřelené, aby se jí hezky a bez problémů udělala dírka a tak budem nasazovat ty klasické od babičky. To bude krasavice ![]()
A Mikulášek je tvoje první mimi asi viď? Kolik ti je, jestli není blbé se ptát… ![]()