Srpňátka 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1386
20.1.12 15:59

Tak to bude mít pěkný, naušničky :-) Neplánuješ pak dát někam fotku, jak to malý sluší? A jak snášela nastřelení? Nebolelo ji to pak nebo něco?

Nj, Mikešek je moje první miminko (a bude mi 28), tak jsem z toho celá pryč. Teď mám zrovna nějaký extra úzkostný období - pořád zkoumám jak dýchá, jestli nesýpe, nechraptí, neztrácí dech … tak nevím, buď nejsem v pořádku já, nebo Mikulášek. Doufám, že spíš já a že mě to přejde, jinak chudák malej. To už jsem ho dvakrát táhla k doktorce, aby si ho poslechla. Vždycky bylo všechno v pohodě a teď bych ho tam skoro táhla zas :-( Ale až na ty strachy je to super, Mikulášek je hodně veselý a pohodový miminko, tak je to sním hrozně fajn :srdce:

A jak si zvyká ta starší na sestřičku? Tam už asi nějaký žárlení, alespoň zjevný, moc nebude, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
20.1.12 19:06

Právě že to nastřelení bylo úplně bez problémů, brečela tu chviličku když jí to dělali, pak jsem ji pochovala a byl klídek, je to naše šikulka, stejně statečně snáší i očkování. Chviličku si pobrečí a pak je o.k. Na další (třetí) jdeme 31.1., tak snad už pak bude chvilku klid…
Hele a s tou úzkostí mám taky takový chvíle… My teda máme monitor dechu, ale u nás v porodnici ho půjčují (na půl roku) a brzy ho budeme vracet, takže počítám že pak zas budu nějakou dobu nervózní… Největší blbost jsem udělala když jsem si tady na e-miminu četla deníček o syndromu náhlého úmrtí kojence. Pak jsem toho měla plnou hlavu a malou kontrolovala snad každou půlhodinu.
No velká sestřička je nadšená, ale i ve svém věku přece jen trochu ze začátku žárlila, než jsem to všechno doma zorganizovala… :D

To je skvělý, že je Mikulášek v pohodě, Sašenka je taky v kídku a je to tak lepší, jinak jsou pak nervózní i maminy a je to pořád dokola .

Tak zkusím vložit fotečku, teď jsem je stahovala z foťáku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
20.1.12 21:21

Krásný holčiny :potlesk: Sašence ty naušničky moc slušej, vypadá vyloženě nadšeně :-) Babička vybrala moc pěkný, takový jemný.

Na deníčky si taky musím dávat pozor, jak si přečtu nějaký smutný, tak je to se mnou už úplně hrozný.

No musiš to mít na organizaci docela náročný, já jsem zatím ve fázi, kdy si vůbec neumím představit, jaké to s dvěma děckama je. Ale holčiny vypadají jako moc šikovný, tak to s nima asi nějak jde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
20.1.12 22:08

Ty naušničky to jsou zatím ty nastřelený, to jsme jen mohli vybrat buď bílé nebo růžové, od babičky budou takové zlaté kytičky :palec:
Jinak dvě děti takhle od sebe - to je jak dva jedináčci :) Moc si neumím jak bych zvládala mít ten věkový rozdíl třeba menší než 3 roky, to pak musí být fuška. I když k novorozeněti puberťačka, někdy to dá trošku zabrat :mrgreen: Teďka si to třeba nepředstavíš, ale plánujete stejně někdy druhé, ne?
Já už další ne, protože je mi už 37, takže nebudu přehánět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
22.1.12 20:06

Jé, no jo, vždyť se mají měnit až při očkování :oops: … ale stejně jí sluší, i když jsou jen provizorní :-)

Druhý plánujeme, teda manžel by rád i příp. třetí … ale uvidíme, jak to bude. No a taky se těším, že až Mikešek trochu povyroste, budeme s ním moc cestovat a to by s dalším miminkem už asi moc nešlo. Jsem vůbec zvědavá, jak to s malým půjde třeba pod stan nebo tak.

No to věřím, že zaráz miminko a puberta musí být docela zážitek …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
24.1.12 09:26

Já bych řekla že když chceš pod stan, zvládneš to i s malým :palec: Teda nemyslím takovéhle mrňátko jako máme teď, ale až trochu povyroste, tak určitě. Já jsem zhýčkaný domácí typ a karimatka ve stanu už mi je málo :D :D :oops: Navíc ta starší dcera má problémy se zádama, takže nás už stan nejspíš nečeká. Co je u vás nového?
Sašenka si včera „našla“ ouško a pořád se za něj tahá :mrgreen: :mrgreen:
Nechceš sem dát taky fotku malého??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
24.1.12 10:26

Jé, tak to jsou s Mikuláškem nějaký sladěný :-) Mikešek taky včera objevil ouško a pořád si s ním hraje … už jsem ho podezírala, že ho bolí, ale tvářil se u toho tak spokojeně, že mi tahle obava dlouho nevydržela. Taky si rád hraje s nožičkama.

Taky pořád čekáme na zoubek … měl teploty, skoro nám kvůli tomu propadlo očkování a průjem, ale podle všeho je zdravej, tak jsme to vyhodnotily s doktorkou, jako chystající se zoubek. No a slintá jak bernardým a pořád si hrabe packama v puse, ale jinak než doteď - jde tak jako cíleně na jednu stranu nahoru. Tak uvidím, jestli se tam něco vyklube.

Hrozně ho teď baví hra na hledání mě - třeba podlezu kolem postele někam, kde mě nečeká, pak ho zavolám, on mě hledá a když mě najde, tak se celej rozzáří .. a když mě najde na nějakým nečekaným místě, tak se z toho může usmát. A včera měl taky záchvat smíchu, když jsem si z vlasů na hlavě udělala takovou štětku a dělala na něj různý kuku … prostě na mě koukal a hrozně se smál :-) Je s ním sranda, s broučkem naším :srdce:

Fotku zkusím … moc to tu ještě neumím, ale snad to klapne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
24.1.12 10:35

Tak to nakonec nebylo tak složitý … jen si všimnout toho tlačítka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
24.1.12 20:42

Já jsem tu jen na minutku… Brouček je náááádhernej :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.1.12 23:54

Ahoj holky, máte krásný děcka. Taky vám sem přidám fotku naší malé Terezky až ji stáhnu do počítače. Jsme narozeni 19.8.2011. Je mi 30, jsme z Roudnice n.L. :D Už jsem psala do této diskuze, že bych radši nastřelení naušniček, ale pak jsem se ptala naší dr. a prý to v Rci nedělá a to píchnutí je tak do minuty. Tak jsme se odhodlali a dnes jsem ji nechala klasicky píchnout ouška. Bylo to opravdu rychlé, ani moc neplakala (asi tak jako při očkování a to byla vždycky statečná) no a odpoledne už o ničem nevěděla, tak jsem ráda :srdce: Naušničky jsme vybrali tyto http://www.sperky.cz/…2157-10.html Ovšem sehnala jsem je normálně v krámě za 1600,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.1.12 23:55

Jo a co se pokroků týče, tak náš momentálně nejvíc baví hrát si s nožičkama a chytat se za prsty u nohou… a samozřejmě u toho pěkně nahlas výskat :lol: Tak já mažu do pelíšku a zítra Vám sem taky hodím nějakou fotečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
26.1.12 09:59

Ahoj holky,
teda ty náušničky jsou náááádherný :potlesk: :potlesk: My jsme dostali od babičky takovou tu klasiku, takové kytičky s tmavě růžovým kamínkem, v úterý je jdeme vyměnit, tak pak taky vyfotím. Něco podobného už se dělalo za našich „mladých“ let :-))

Jo a jinak na zoubky já už jsem přestala myslet. Slintá už skoro 2 měsíce a kde nic tu nic, nebrečí, bez teplot, tak jsem ráda. Ta moje první holčina měla zoubek až v 8 měsících, další v 10 :mrgreen:

Nožičky si taky pomalu začíná osahávat, ale zatím jen kolínka. Prsty do pusiny zatím necpe…

Konečně se trochu umoudřilo počasí, máme tu sluníčko, tak nachystám oběd a půjdem ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
26.1.12 10:47

Ahoj, krásný náušničky :-)

Tak jsem zase včera navydržela a vyrazila za doktorkou, Mikeškovi se za poslední týden dvakrát stalo, že se chvíli nenadech a byl jak hadrová panenenka, zatřásla jsem s ním a bylo to v pohodě. U doktorky jsem dostala víceméně vynadáno, že je to normální apnoucká pauza, ale že když chci, tak mi dá doporučení na neurologii. Tak doufám, že to bude v pohodě, moc se mi nelíbí, že je normální, že děcko přestane dýchat :think: … ale asi s tím nic nenadělám.

Tam u vás je asi už větší zima, než u nás v Polabí, co? Tady máme pěkně 4 nad nulou, sluníčko a občas kvete nějaká ta sedmikráska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
27.1.12 10:07

Teda to nechápu, jak ti doktorka může vynadat? Kdyby mi malá přestala dýchat, tak jsem z toho taky na větvi… Vím, že se to někdy stane, ale že by to bylo „normální“? :nevim: to mi nepřijde. Máš monitor dechu?
Počasí tady docela jde, svítí sluníčko, obloha modrá, bohužel na teploměru -10 :zed: Ale stejně kolem poledne vyrazíme.
Kati, kdepak máš nějakou tu fotku?? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
27.1.12 14:17

No, taky mi to moc normální nepřijde … monitor dechu mám půjčený do 6.měsíce, asi by to šlo domluvit i na dýl, ale Mikulášek stejně spí většinou v naší posteli nebo v kočárku. Navíc se to stalo po kojení a prý se to stává ve stejných situacích. Že prý nějakému děcku se to stávalo pravidelně, když ho někdo nesl do schodů …

Taky bysme měli vyrazit ven. Měla jsem tu takovou náročnější návštěvu a Mikeška to tak vyčerpalo, že teď už dvě hodiny buď spí nebo jí. Ale venku je krásně, u nás je +1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí