Poradna duly
Jana Čurdová
Nojo a hlavně spinkání doma je nenahraditelné. Díky té návštěvě dala odpoledne asi 30 minut (ještě než jsme odjeli) a pak do koupání nic a chudinka byla pěkně protivná… ![]()
Souhlasím. Já se snažím, pokud možno, aby spinala i po návštěvách. U našich máme cestovní posatýlku a jinak vozím zatím s sebou vložné lůžko z kočárku. No jiné to bude, až budem chodit cvičit nebo plavat, to hold bude asi muset jeden spánek vynechat.
Holky tak jak se máte? My jsme byli v pátek poprvé po 2 letech na plese - hlídala babička s dědeckem u nás doma.
Vše v pohodě a ples super.
Ahoj, my jsme dnes byly znovu na RHB a malá dělá pokroky, dostaly jsme pochvalu
Dnes večer jsme bez taťky, Sašenku jsem dala do postýlky v 7,30 a už počtvrté mi brečela ze spaní, nevím co jí je…
Velká Lenča se rozhodla, že bude s námi v ložnici, tak čekám kdy nám uteče ![]()
Teda na plese jsem nebyla ani nepamatuju…
Terezka už ti spinká celou noc? A šli jste až když už byla v pelíšku nebo ji i babička uspávala? Já si to nějak neumím představit že bych se někam utrhla (kromě cvičení když je s malou taťka, ale stejně ji dám do postýlky já) ![]()
Konečně je venku trochu snesitelněji, i když zas ty kupy sněhu… to si člověk nevybere. ![]()
Ahoj, jak se daří? Na ples bych taky šla
… sice tančit neumíme, ale alespoň bych si trochu v šatech třeba připadala líp, než pořád doma v teplákách a v triku s vytahaným výstřihem. I když bych si asi musela pořídit nějaký větší šaty ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jestli už dáváte nějaký příkrmy. Chystám se příští týden na mrkvičku a jsem z toho celá nesvá …
Mikulášek je teď hrozně akční, strašně rád by lozil, tak se pořád o něco pokouší, ale nejde mu to, tak pak skončí s hlavinou zabořenou v matraci, ale už se nějakým způsobem zvládá přesouvat po celý posteli, tak ho musím pořád hlídat, aby někam nezdrhl ![]()
Už jste spustili dětskou postýlku níž? Mikeš zatím po šprnclíkách šplhá jen horizontálně, nahoru se zatím netahá, ale když pase s nataženýma ručičkama, tak už přes horní okraj postýlky vidí … tak nevím, jestli už nespustit.
Ahoj,
tak já příkrmy ještě nedávám, čekám až do půl roku, dokud jde kojení, tak toho využívám
I když jsme měli asi před měsícem trochu krizi, tak už jsem začla shánět rýžovou kašičku, ale neměli tu co jsem chtěla, tak jsme to nakonec zvládli i bez ní ![]()
Postýlku dolů ještě nedávám, ale Sašenka mi dělá přesně to co píšeš… jak je na bříšku, tak už vykukuje, ale myslím že když se ještě neposadí, nepostaví, tak to ještě chvilku nechám. Když je v ohrádce, tak taky putuje po celém prostoru, válí se sem a tam, dneska si tam vydržela přes hodinu jen tak blbnout a smát se.
A ještě jsem se chtěla zeptat, ještě dáváš malého na spaní do zavinovačky? Mně už přijde skoro malá a byly jsme zvyklé vždycky schovat ručky, aby se nešťourala, tak nevím, jestli už jí mám dát klasickou peřinku?
Ahoj, my jsme zavinovačku vlastně vůbec nepoužívali, ze začátku jsem to zkoušela, ale moc se mu tam nelíbilo, tak spí ve spacím pytli z Ikei a navíc ještě se mnou pod peřinou. Ale to už si říkám, jestli není moc teplý, ale je spokojenej, tak asi dobrý. Líbí se mi na tom, že ho můžu přenášet, zvedat, kojit a přitom je pořád v teple a zároveň má volný ručičky, tak neprotestuje, jako v zavinovačce. Dám fotečku, jak ten jeho spacáček vypadá. Teď už nám vyrostl z modrýho, tak bydlí v červeným, ale ten modrý mi přišel lepší.
Já s těma příkrmama taky čekám do půl roku, ale to bude ve čtvrtek, tak se pak do toho budeme muset asi pustit, i když se mi vůbec nechce. Musím někde sehnat nějakou pěknou mrkve, nejlíp bio, ale to bude v Brodě asi oříšek … zlatý kojení.
Jé, tak to jsme na tom stejně, mně se do těch příkrmů taky moc nechce
To kojení je strašně pohodlný ![]()
No a s tím spacím pytlem máš pravdu, taky ho někde doma najdu, já jsem ho na tu starší dceru vůbec nepoužívala, ale už si nepamatuju jak jsem to dělala ![]()
Ale peřinku teda budu muset vytáhnout
Sašenka byla v té zavinovačce spokojená, když má ručky venku, tak neví co s nimi, vytahuje si dudlík, a pak ho zahodí, občas se škrábne, žmoulá očka, no je taková neklidná. Ale určitě jde o zvyk.
Mikešek je zlatíčko
takový pohodář, ne?
Jj, Mikešek je pohodář a hroznej smíšek. Je to takový hodně veselý miminko
Teď ale máme novinku, když jsem někde po okolí, tak je spokojenej, milej, sám si zahraje, všechno. Ale jen jsem včera odešla na cvičení, tak začal Jirkovi (manžel) plakat a neutišilo ho žádný nošení, lítání apod., jen jsem přišla, tak se rozzářil a zase pohoda. Tak si asi budu muset dát se cvičením teď pauzu
Mají to holky taky tak nebo vás nechají normáně odejít? A jak se tváří na cizí?
Ahojda,
tak Sašenka se na cizí zatím tváří dobře, ale jak od ní odejdu, tak je taky mrzutá.
Taky jsem začla chodit na cvičení a budu v tom pokračovat. Nemá jen mě, ale i tatínka, tak si prostě zvyknou být taky spolu
I když já chodím na 20 hod a to už je dávno v pelíšku. Chodí teď spinkat v 19 h, aby to moje odcházení proběhlo v klidu. A jak jsi psala, přesně takhle vyváděla Sašenka při tom mém prvním cvičení ![]()
A co jinak nového? Jak je Mikešek velký? My jdem na půlroční až příští úterý..
ahojky holky tak tejď jsem zjistila že se tu opět rozjíždí srpňátková diskuze
tak já se zase vetřu
teda jestli můžu ?
Ahoj, jasně
vítej zakladatelko
Co Patrik? Jak se máte?
U nás všechno v pohodě, teda doufám, ještě nás čekají nějaké odběry kvůli tomu bezdeší, co měl v lednu. Mikulášek je teď velký 72cm a váží asi 8,5 kg. Začali jsme s mrkví, teď už mu dávám i s bramborou - moc mu to nejede, šklebí se, prská a snaží se to rozpatlat ručičkama po všem, co se dá. Taky jsem ho začala brát na chvíli ven v šátku, tak je ze všeho celý vykulený, ale nějak tam dlouho nevydrží - pak mi v něm začne hopsat a musím ho vyndat. Teď má období, že péruje - snaží se pérovat, když ho chovám, na zemi péruje na kolínkách a péruje i mezitím
Když ho chovám, tak si připadám, jak kdybych držela chobotnici na lovu
Vymýšlíme, jaký mu koupit vozík za kolo a taky se pomalu chystáme vzít ho pod stan, tož tak u nás.
A co u vás? Co novýho? Jak si užíváte začátek jara?
ahojky
tak u nás celkem fajn máme 2 zoubky už se plazíme a sem tam i kousek popoleze
snaží se stoupat a nedá si vysvětlit že je ještě malej
my ňák papkáme všecku zeleninku, ovoce , masíčko. Padá to do něj jak Němci do krytu
Akorát bojujem s pitím protože vůbec pít nechce takže musíme furt nutit
Taky je to takovej malej žížalák jinak máme 76 cm a 9300g
tak vozík za kolo nevím já budu mít sedačku od taťky ( mám malou nevlastní ségru nebo tejď už spíš velkou
je jí 7) a on jhí kupoval nějakou odpruženou a nevím co všecko možný aj nemožný tak říkal že mi jí dá
Z jara mám radost konečně se dá zas jít ven na delší chvilku
Ale mi jezdíme v kočárku páč z jeho váhou ho tahat jaksi už nejde ![]()
Ahoj holky,
tak Sašenka je ještě pěkný drobek, po včerejší kontrole má 7,16 kg a 66 cm.
Vozík za kolo kupovat nebudem, spíš jsem přemýšlela, jestli už by mohla v srpnu sedět v té sedačce na kolo, snad jo a jak dlouho vydrží… ![]()
Jinak se zatím plazí pozadu, jak je na bříšku, tak se ručkama odstrkává a docela jí to jde. Zoubek zatím nikde ![]()
Klaru, jsem ráda, že se k nám zas někdo přidal ![]()
Ahojky Leni , děkuju za přivítání
Sašenka je šikovná
Myslímk si že dítě může do sedačky od té doby co začne sedět samo ![]()