Stačilo by vám 1 500,- na týden?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kili22
6.11.14 15:23

@Luciii25 jo? A kde? :D :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1147
6.11.14 15:25

@Kili22 myslím že všude, nebo maj 20% zdarma navíc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30632
6.11.14 15:27

@Luciii25 Dělavám z čerstvé zeleniny nebo mám domácí lečo, dneska to bylo v rámci urychlení. Bez polotovarů se obejdu.
Omáčku na těstoviny dělávám z cibule, česneku, kořenové zeleniny (je levná), je dobrá i z červené řepy, a rajčat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
6.11.14 15:32

Bohužel by mi 1500,– na týden nestačilo ani náhodou :oops:
Ale umět to, tak si pískám jako :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
6.11.14 15:34

@darushka Ty kokos, to je fakt dost, nevim, já tedy nekupuji zásoby, jen když opravdu vidím něco 50% v akci, ale jinak ne, kupuji jen tom, co upotřebím max do 4 dnů, jasné nějaké těstoviny, rýži, cibuli, mléko, jogurty, ovoce a podobně máme doma pořád, ale jinak mám odzkoušeno, že když dělám veliké nákupy, akorát se mi to tu válí potom o 2 měsíce a přemýšlím co s tím. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
6.11.14 15:36

@Kili22 Chipsy jsou totiž strašný mor. Člověk je nemůže přestat jíst, to znám. Stejně to mám s gumovými medvídky. Ale protože chipsy jsou fakt nezdravé, tak se tohoto pokušení vyvaruju a koupím je max třeba na silvestra. Stačí, že jsou většinou na návštěvách, tak tam neodolám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
6.11.14 15:38

@Luciii25 Přesně tak, to radši nejíst vůbec… :D tohle dělá třeba můj děda, vždycky si nakoupí takové ty chuťovky… uzenou makrelu, paštiky, konzervy, hrnečkové polévky, takové ty aspiky a podobně… no nevymluvím mu to, chutná mu to a prý ještě ušetří… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
6.11.14 15:41

@Mamculina Babičky to taky miluje, mně stačí aspik vidět a obrací se mi žaludek :-) Paštiku od té doby, co dělám domácí játrovou, bych už nikdy nekoupila. To se prostě nedá srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17024
6.11.14 15:46

Vzhledem k tomu, že měsíčně mě stojí 1500 jen kocouři, tak nestačilo.. Ale když by to bylo jen pro mě a dceru, tak asi jo :think: Ale používala bych levnější plínky ( popř. naučila hodně rychle na nočník) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
6.11.14 15:51

My mame.tak 2500-3000na tyden pro pet lidi takze 1500 pro tri by stacit melo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
6.11.14 16:37

@Mamculina u nas to ted byly položky jako jogurty(malá sní i dva má takové období, řecké jogurty s ovčího mlíka, ty máme rádi :) ovoce, zelenina, té sníme hodně, bagety na dopečení na nějakou rychlou večeři(někdy pevu i svoje ansvůj chleba)..
Můj muž též sní za dva, možná tři..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
6.11.14 16:43

Pročetla jsem Vás a musím říct, že 1.500,– Kč týdně se vejdeme naprosto v pohodě, a to si nemyslím, že bychom úplně šetřili. Ale jde o to, jak už tady některé psaly udělat si hodně věcí doma, např. nekupuji knedlíky, ani žádné směsy na ně, dělám domácí bramborové, houskové, bosáky, halušky aj. Dělám si doma nudle, drobení, kapání do polévek, knedlíčky do polévek. Zelí si nakládáme. Maso kupuji u svého řezníka větším. Hodně jíme hovězí, protože ho máme rádi. Kuře, když už kupuji, tak celé a vykostím ho, nechápu, proč bych měla kupovat prsa za 150/kg. Stejně to za prvé nikdo u nás nechce a ta cena. Ryby jíme taky hodně, jezdím pro ně do Polska (prosím, zanechte polemik nad nekvalitními polskými výrobky, nekukuji ho je nikde na burze), tam loso vyjde 90/kg normálně, když koupíte celého. Akce sleduji, nechápu, proč bych měla kupovat stejnou věc daleko drahžší (např. dětský persil rozdíl 150,– Kč), ale taky nelítám po deseti obchodech. Chodíme pouze do dvou. Doma dělám přesnídávky, marmelády, čalamády, kompoty, okurky a to taky hodně naskáče. Drogerii nevím, ty částky mi tu přijdou přemrštěné, já peru opravdu každý den a prášek mi určitě dva měsíce vydrží, aviváž kupuji levnou, a to schválně, protže i ty drahé přestaly po chvíli vonět, takže jen na změkčení prádla. Pasty a ústní vody také v akci a značkové. Kartáčky kupuji Curaprox a určitě ty 3 nestojí 300,– Kč/ale 200,– a bez akce.

Myslím, že ušetřit je možné tehdy, pokud si věci udělám doma (viz. např. nudle, knedle aj.) a nekupuji si tedy práci druhých.

A na závěr, nevím, proč určitá uživatelka tu má tendenci neustále se „vychloubat“. Děvče, nikdo ti to nebere, já taky kupuji drahé sýry, jogurty a jiné, ale nemám tendence se tu tím chlubit, proč jako? Nikdo mi to stejně nezaplatí a „ponižovat“ či se neustále divit, že někteří to mají jinak. Prostě mají, protože doba je taková, že 75% lidí musí počítat každou korunu. Myslím, že dnešní trend používat vše drahé a hlavně cizokrajné suroviny, (kdo nepoužívá alpský špěk, jako by nebyl) je trochu přehnaná. Že by problém se sebevědomím…ponechávám na vaši úvaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.11.14 16:58

@Coleta já jsem psala 4 a skoro 300 a to to stojí, trojbalení soft 200 a extra soft jeden za 80,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
6.11.14 17:10

@Coleta :palec: :palec: máme to hodně podobně, kartáčky Curaprox kupuju taky, stojí ty 4 asi 250,– + ještě kupuju dětské pro kluky. A aviváž nepoužívám, od prvního těhotenství mi prostě každá neuvěřitelně smrdí :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
6.11.14 17:20

Nám, mě a manželovi, by určitě 1500 na týden nestačilo. Manžel je velice mlsný, kupujeme různé pochutiny a hlavně hodně nás stojí benzín. Nevím ale, jestli se počítá do těch 1500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný