Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ostruzina80 no tak třeba minulý týden jsem kupovala ryby takže hned skoro 400 za jeden oběd, potom na víkend hovězí dalších 200, jogurty, sýry, hodně kupuju ovoce, zeleninu, ono se to nezdá ale fakt to naskáče a to nemám pocit že bych vařila něco extra
![]()
zrovna zítra se chystám na větší nákup, mám v plánu kuřata aspoň 4 takže na to mi 200 stačit nebude, potom potřebuji jogurty, zrovna mají v akci takže jich vezmu 20×6,90 je 138 kč, mléko 12*11,90 143 kč, malýmu aspoň 6 lipánků (v akci) 6×12,90 77 kč, 80 kč toal. papír, 2× 40 kč džus pro holku, kafe 74 kč to je z letáku + potřebuju banány, mrkev, brambory, mandarinky, salát. okurku, ředkvičky, čerstvé papriky, pečivo, nějké šunky, sýry, máchadlo a 1500 mi nebude stačit
@Mamculina píše:
Týdně? Nevím, koupím vždy když je něco potřeba, určitě tak 1× měsíčně kartáčky na vlasy, šampón, sobě dove sprcháč, chlap chce jen tvrdé mýdla, 1× pastu na zuby a 1× aviváž, prací prášek mám tak na 3-4 měsíce, peru v práškovym rexu. Jinak sobě kupuji kosmetiku zn. Rimell, teď jsem si do zásoby koupila makeup 4× za 110Kč, akce 54% a mám to asi na rok a půl.řasenku mám také tak na půl roku a nic víc na sebe neplácám. Tak nevím no, jo potom ještě nějaký sajrajty na vytírání a hajzlík. Ale víc jak 400,– měsíčně nedám, takže teda 100kč na týden?
Já právě nevím, sprcháč mi rozhodně vydrží dýl než měsíc, nemakám v dolech
Nemám přehled, teď jsem kupovala v Lidlu toaleťák za 600 třeba.
Dle mě drogerie může být zanedbatelná položka v rozpočtu, dá se na ní šetřit, když člověk musí.
Tak já tady mám zrovna 2 účtenky za týden a jsme na 14 stovkách a je v tom mimo jídla i hajzlpapír a pytle do koše - oboje tedy v akci. Myslím, že kdybych musela tak se vejdu. Nemusím a stejně si myslím, že neutratíme o moc víc…Nejsme tedy moc na maso, to je fakt a já vařím stylem rýže, zelenina, brambory, zelenina, těstoviny, zelenina, luštěniny a tak pořád dokola na 1000 způsobů. Ale vařím tak, protože chci, ne že bych musela a chutná nám to. Maso spíš koupím celé kuře, občas ryby podle mě to drahé není - hovězí kupuju jen pro kluka, jo a bio mléko, to je dvakrát tak drahé jak nějaký polotučný humus
, Drogerii kupuji v akcích, jen pro děti lovelu kdykoliv, tu mám ráda a pastu elmex a curaprox kartáčky, to je asi jediná dražší položka z drogérie. ![]()
@Mamculina píše:
@terinka4444 Nekupuji toho hory, losos je tak za 90 kč v akci, brambory máme ve sklepě z lidlu 10kg za 35kč, jinak koupim 1 kuře za 70 Kč a mám z toho maso na řízky, rizoto, polévku, člověk si musí umět poradit a né si jít koupit kuřecí prsa za 140 kč-
kuře za 70? Losos kilo za 90? Asi žiju jinde než ty ![]()
@terinka4444 vy máte spotřebu
nevyplatil by se vám jogurtovač nebo tak něco?
nás se jogurty nejí vůbec, max. manžel, občas syn.. my s dcerou vůbec ![]()
Lososa prodávají plátek v Lidlu za těch 90 Kč, rozhodně to není kilo… kupuju ho pravidellně dětem a z toho plátku cca 250g se nají oni dva a já dojít zbytek ![]()
@terinka4444 píše:
jedna Hollandie malá, stojí 18,90,velká stojí 29,– tunekupuju, jsme 4, každý máme jeden jogurt denně, jen malá má dva, snědla by jich klidně 5. Kupuju ochucené, neochucené bílé mi nikdo nejí. Vy nejíte každý den jogurt nebo místo jogurtu zakysaný mléčná nápoj? Ten je ještě dražší, to ani nezapočítávám.
Jíme, pijeme, kupuju v Lidlu, kupuju bílý jogurt 500 g balení, ten stojí 14 Kč(?), kupuju „jejich“ acidofilní mlíko. Jogurty jíme bílé nebo si tam hodíme marmeládu, ovoce. Tím neříkám, že to tak musí mít všichni. Ale když někdo potřebuje ušetřit, jde to třeba v této položce. ![]()
@Ukulina píše:
Já právě nevím, sprcháč mi rozhodně vydrží dýl než měsíc, nemakám v dolechNemám přehled, teď jsem kupovala v Lidlu toaleťák za 600 třeba.
Dle mě drogerie může být zanedbatelná položka v rozpočtu, dá se na ní šetřit, když člověk musí.
ale drogerie je přeci i prací prášek, pasty na zuby, kartáčky třeba jen curaproxy pro 4 lidi vyjdou na téměř 300,– pasta elmex jedna po 80,– nejsou to týdenné položky, ale měsíční dvou měsíční jo, šampony, kondicioner toaleťáky, tablety do myčky, drogerie tedy není nezanedbatelná položka
@terinka4444 píše:
kuře za 70? Losos kilo za 90? Asi žiju jinde než ty
kuře z drůbežárny je u nás 54 kč za kg
takže úplně v pohodě - mají svojí prodejnu.. jen ten losos fakt ne, to je tak za 200 g ![]()
@terinka4444 píše:
no my jíme hollandie, a to stojí normálně 18,90, já je mám za 13-15, protože kousek od nás má Hollandie fabriku, tak tam prodávají nestandardní výrobky, jako když přechází linka třeba z jahodových na meruňkové, tak část těch meruňkových musí odtočit.
A to já si dám jedne denně, manžel starší dcera jeden a malá dva. A je to dva litry měsíčně jen za jogurty k dopolední svačině. Když je počítám 15,–za kus
Taky je kupuji. Dělám z nich domácí lučinu
Syrovátku pak používám do domácího pečiva ![]()
@terinka4444 píše:
kuře za 70? Losos kilo za 90? Asi žiju jinde než ty
asi nejsi jediná, u nás teda takové ceny taky nejsou
![]()
@terinka4444 Lososa určitě nepočítam na kilo, ale na porce - 2 a kuře v akci seženeš za 70-80, záleží jak veliké potřebuješ, já si ho vykostím a z kuřete za 70 kaček mám i 6 řízků, což mám na 2 dny, ze stehen a křídel je jídlo na rizoto a zbytek jde na polévku, takže na 4dny mi stačí maso za 70kč, ale né vždy jíme kuřecí, ale většinou jo, protože dítě mi jiné jíst nechce a manžel také ne. ě ![]()
@Mamculina píše:
@terinka4444 Nekupuji toho hory, losos je tak za 90 kč v akci, brambory máme ve sklepě z lidlu 10kg za 35kč, jinak koupim 1 kuře za 70 Kč a mám z toho maso na řízky, rizoto, polévku, člověk si musí umět poradit a né si jít koupit kuřecí prsa za 140 kč-
Za 90?
ale to je tak 200-300g ne?
@Mamculina píše:
@terinka4444 Lososa určitě nepočítam na kilo, ale na porce - 2 a kuře v akci seženeš za 70-80, záleží jak veliké potřebuješ, já si ho vykostím a z kuřete za 70 kaček mám i 6 řízků, což mám na 2 dny, ze stehen a křídel je jídlo na rizoto a zbytek jde na polévku, takže na 4dny mi stačí maso za 70kč, ale né vždy jíme kuřecí, ale většinou jo, protože dítě mi jiné jíst nechce a manžel také ne. ě
neznáš se s kornelijí???
@anickadomnik píše:
asi nejsi jediná, u nás teda takové ceny taky nejsou![]()
![]()
Holky asi taky žiju na jiné planetě
![]()