Stále chodí po obědě domů, odmítá spát ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
1.11.18 14:56

Jezis, to jsou kecy, naplno venovat miminku… Tak se mu venuj naplno dppo, odpo si mzze zvyknout, ze se tvoje pozornost deli. Jestli to potrebujes ty, tak zkratka zavel, ze spat bude a hotovo. Cekat az bude chtit… Nedivim se, ze se mu nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
1.11.18 14:59

@LLenule111 to tam skoro není náš tem teda nespí, ale manžel ho vozí už na 6.30 a já vyzvedávám ve 12.30 po obědě,jinak pro nespící mají program

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
1.11.18 15:13
@smurfka píše:
taky nechápu proč chodí domů o pul dvanácté..to tam ani neobědvá? u nás když chodí domů před spaním tak to je v jednu hodinu … :nevim:

Dobrá připomínka, u nás vyzvednutí po obědě znamenalo mezi půl jednou a jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
1.11.18 15:16

Až na pár vyjímek moje děti. Kromě předškolního roku,kdy jsem je brala později,protože ve školce se nespí,ale mají program. Ne proto,že by tam nezvládli být,ale proto,že mi to tak zapadá do našeho režimu a vyhovuje mi sesbírat si je po obědě,což je u nás kolem jedné hodiny.
Pokud vám to tak vyhovuje,tak neřeš. Ve škole přece taky spát nebude a pobyt v družině není povinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
1.11.18 15:16

u nás teda nutí po obědě spát, takže taky beru dítě ve 12 domů, ale mám dobrou práci, můžu si to dovolit… a ani teda nejsem ten typ matky, která by měla ráda dítě ve školce od 6 do 16, proto jsem si dítě nedělala, abych s ním chodila domů až za tmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
1.11.18 15:17
@ivašot. píše:
Dobrá připomínka, u nás vyzvednutí po obědě znamenalo mezi půl jednou a jednou.

tak u nás se obědvá v 11 takže když přijdu ve 12 už jsou děti v pyžamu a poslouchají pohádku, takže si umím představit že chodí o půl 12 domů už po obědě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
1.11.18 15:37

U nas ve skolce musi lezet na lehatku u ptedskolaci. Uplne cumim kolik skolek uz ma dnes rozum a umoznuje nespicim program. Obe dcery prestaly pres den spat v 18 mesicich a mala ted take nechce byt ve skolce po SPA:(, nechavam ji 3 dny a stale kvuli tomu place.
Rozum 5 lete uz mit muze, ale vy ho tam chcete nechat z pohdlnosti ne kvuli praci atd, takze myslim, ze to neni dobre a nenutila bych ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
1.11.18 15:46

@mamusa0914 u nás to samé a přitom na internetu školka má, že pro nespící děti mají alternativní program, ale realita je taková, že děti musí ležet.
Což moje dítko nebaví, holt musí vydržet, zůstává tam v ty dny, kdy má ve školce kroužek, jinak po obědě domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
1.11.18 15:51

Jo, já. Moje starší dcera chodila do školky necelé tři roky a nespala tam po obědě ani jednou. Teda na oběd ale chodila. Nepočítám jedno noční přespání předškoláků, to si užila. Neměla potřebu a nebylo to nutné, byla jsem doma s mladší. Zároveň ona jako extrovert kolektiv potřebovala a dopoledne si to užila, odpoledne jsme byli spolu. Pro nás ideální. U druhé dcery je potíž v tom, že budu muset záhy do práce, takže zřejmě bude muset spát. Zatím jsem to flikovala prací z domu, ale bude mít čtyři roky a já už pomalu práci po kouskách, po večerech a někdy nocích nedávám. Ona je ale introvert a pobyt doma se mnou se jí zamlouvá nejvíc. Proč jen se nenarodily naopak :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
1.11.18 15:55

@LLenule111 mám známou, která vyzvedávala děti vždy po obědě, nikdy nezůstaly na odpočinek.

Moje dítě zůstává až teď od 5 let ve školce, když má kroužky, předtím s ním nebyla řeč, nechtěl tam být, když jsem s mladší doma.

A odpočívání se mu nelíbí a to se mu snažím vysvětlit, že má tu výhodu, že tam nemusí odpočívat každý den, že mladší bude mít smůlu a po obědě asi jen tak domu nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.18 16:10

Ach jo. Tyhle vaše výlevy,když čte učitelka z MŠ,je ji vážně smutno . :roll:
Evidentně jsou pro vás školky pouho pouhou službou.
A učitelky „nány“co si chtějí usnadnit práci
Věřte,že to tak není. Primární vzdělávání je alfou a omegou našeho vzdělávání. A troufám si tvrdit,že práce je to velmi krásná,leč jak vidím i nevděčná.
A to je mi tedy opravdu líto. Každý/á má pocit,že by ve škole mohl pracovat. Však co,jen si hrajeme s dětmi, pracujeme pár hodin a ještě máme prázdniny (ano většinou měsíc v létě)zbytek nevybereme ani kdybychom se zbláznily.
A těch hodí navíc,ktere máme odslouzené za nemocné kolegyně,odpolední akce s rodiči atd.nam v životě nikdo nezaplatí. A to nemluvím o přípravě materiálu,školách v přírodě, výletech…
Ale my to děláme řady, většina z nás určitě.Tak se prosím zamyslete,než začnete psát takovéto komentáře.
A k tomu spaní,většinou,je program pro nespici dle možností školy. Nicméně,když z dvaceti polovina nespí o práci v tichu nemůže být ani řeč :) .
Myslím,že je třeba,aby se dítka naučily respektu k ostatním. Tzn. V tomto případě k těm spícím. Omlouvám se za ot,ale muselo to ven.

• Citovat
  • Upravit
1923
1.11.18 16:11
@Anonymní píše:
Ach jo. Tyhle vaše výlevy,když čte učitelka z MŠ,je ji vážně smutno . :roll:
Evidentně jsou pro vás školky pouho pouhou službou.
A učitelky „nány“co si chtějí usnadnit práci
Věřte,že to tak není. Primární vzdělávání je alfou a omegou našeho vzdělávání. A troufám si tvrdit,že práce je to velmi krásná,leč jak vidím i nevděčná.
A to je mi tedy opravdu líto. Každý/á má pocit,že by ve škole mohl pracovat. Však co,jen si hrajeme s dětmi, pracujeme pár hodin a ještě máme prázdniny (ano většinou měsíc v létě)zbytek nevybereme ani kdybychom se zbláznily.
A těch hodí navíc,ktere máme odslouzené za nemocné kolegyně,odpolední akce s rodiči atd.nam v životě nikdo nezaplatí. A to nemluvím o přípravě materiálu,školách v přírodě, výletech…
Ale my to děláme řady, většina z nás určitě.Tak se prosím zamyslete,než začnete psát takovéto komentáře.
A k tomu spaní,většinou,je program pro nespici dle možností školy. Nicméně,když z dvaceti polovina nespí o práci v tichu nemůže být ani řeč :) .
Myslím,že je třeba,aby se dítka naučily respektu k ostatním. Tzn. V tomto případě k těm spícím. Omlouvám se za ot,ale muselo to ven.

Nechtěla jsem být anonymní. Omylem odkliknuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.11.18 16:17

@janoma no a muze si dovolit ucitelka rict ze kdyz nespi tak at si ho bere domu? A promin na co tolik vzdelani kdyz neni schopna motivovat dite k tomu aby si hralo ci pracovalo kdyz ostatni spi.

• Citovat
  • Upravit
32197
1.11.18 16:21

@janoma Všechny moc dobře víme, že práce učitelky není jednoduchá. Ale která práce je. Ale bavíme se o tom, že učitelka řekne, že když bude rušit, má si dítě vzít domů. A to se mi teda nelíbí. A ani to říct nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
1.11.18 16:27

@smurfka ne neměla by,pokud je dítě přijato k celodennímu vzdělávání.
Promin,ale některé děti nenamotivujes ani kdyby ses zbláznila ????
Na druhou stranu, my zase vnímáme u spousty maminek,že se děti chtějí zbavit ( to nemluvím o zakladatelce) viz. třeba, když padne polovina ucitelskeho sboru a zádas rodiče, o kterých víš,že jsou doma s mladším,jestli by si nemohli nechat ditko dva dny doma a odpovědi ti je. No to ani náhodou, to se z něj zblaznim????to bych vrazdila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí