Starší matky - staří prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12214
17.6.16 11:34

Je to velmi individuální, kus od kusu (dítěte i prarodiče) :).
My máme prarodiče hodně daleko, tak denní hlídání nebylo a není vůbec. Ale bratrovi se nejmenší dítě narodilo když bylo mamince 63 let, když byl neteři rok, švagrová dostala mimořádně dobrou pracovní nabídku, tak neteř než šla do školky bývala každý den u mých rodičů, ráno ji tam bratr kolem osmé dovezl a švagrová pak kolem třetí vyzvedla. Rozhodně tam nestrádala, mamínka vařila, četla, hrála si s plyšáky, s tátou na procházky, na hřiště, stavění lega.
Ze všech 4 vnoučat mají ten vztah nejhezčí právě s ní. My jsme daleko, mamce je už přes 70, ale každé léto u nich může strávit 2 týdny z nekonečných prázdnin i moje dcera. Máma sice říká, že klidně i déle, ale zase znám svoji dceru a vím, že 2 týdny úplně stačí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.16 12:25

Musím říct, že moje babi měla ještě v 80 letech tolik elánu, že by dala do latě celou třídu školkových dětí a uhlídat jedno pro ní bylo stejně náročné jako sledovat v televizi kolotoč :potlesk:
Oproti tomu já, která zvládnu i trošku náročnější fyzické tréninky, jsem po 10 minutách s dítětem v jedné místnosti tak vyšťavená, že mám chuť se zahrabat pod zem. A to mám do 40 ještě pár let. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
15.8.16 02:11
@Mari5 píše:
Ahoj,chci se zeptat, kdo je na tom podobně. Matka okolo 35, prarodiče cca mezi 65-75 a už nemají energii ani elán na krátkodobé (1hod) hlídání? Moje máma zvládne hlídat mé dítko (1,5) tak hodinu max a je u „konce s dechem“. Pravda dítko je velmi živé. Pokud jsme na návštěvě, je to v pohodě. Ačkoli i tak mám pocit, že vyčerpáme. Nezatěžuji častým hlídáním, dnes to bylo asi po dvou měsících, jako že jsem u toho nebyla. Jinak se vídáme třeba dvakrát týdně. Jen mám pocit, jako že mi nemá kdo pohlídat, když vidím, jak to toho druhého vyčerpá. Druzí prarodiče jsou přetížení dětmi od švagrové. Jak to řešíte Vy? Máte někdo podobný problém? No nebylo mým úmyslem mít dítě později, ale to si člověk nevybere :think:

Daleko horší je situace, když mohou, nevysiluje to ale nechtějí… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
15.8.16 12:29

Njraději hlídám doma u dětí. Děcka tam mají své hračky, a nejlíp se tam zabaví. U nás je to složitější, mají tu jen pár věcí a nemají takový výběh. Takže u nich doma to jde, tady je to trošku náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí