Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@JayLee Aha
, tak snad jsem to špatně pochopila a je to tak, jak píšeš. Syn to měl stejně, po dvou hodinách jsme šli domů. Děkuji za zkušenost ![]()
Vždycky něco vytéká. Mám s dětma bohužel dost zkušeností. Někdy opravdu jen nepatrně, jindy to teče proudem, i několik dní, to pak většinou skončilo s ATB.
Máme píchané uši mockrát. Někdy teklo, někdy neteklo. Obecně, pokud to teče ten den a na druhý den, je to normálka, pak už by to až tak moc téct nemělo - spíš vůbec.
Pravda, nedávno jsem si vyzkoušela píchání, odsátí a čištění uší sama na sobě a nic příjemného to není. Už se nedivím, že ddcera na ORL vždy tak vyvádí, mele sebou (i já měla co dělat, abych hlavou necukala).
@JayLee Tak to mám velkou radost, ucho synovi píchal primář Markalous v JH
Jak je ten svět malej ![]()
My máme vždy zánět dost akutní, tak si moc neumim představit, že by jsme se museli objednat na ráno a museli čekat. Hlavně dcera, tý neni nic a během hodiny šíleně řve. Takže naše doktorka i na klinice normálně píchají, o narkoze slyšim poprvé.
Syn to měl taky akutní, poslali nás domů vytrávit a za tři hodiny jsme se vraceli na zákrok.
Tak píchnutí ucha je otázka chvilky, samozřejmě že teď už ví o co jde, tak brečí předem, ale zvládnou to pokaždý. Na mandli syn taky byl, to samozřejmě s narkozou, to je objednaný zákrok, ale akutní návštěvy ORL s ouškama vždy bez, to se objednat nedá, to by ani děti dýl nevydrželi.
@Loll píše:Čekat tři hodiny, to si teda neumím představit. Hlavně u našich dětí je to vždy v noci nebo víkend.
Syn to měl taky akutní, poslali nás domů vytrávit a za tři hodiny jsme se vraceli na zákrok.
Někdy se dírka hned zacelí a hnis neteče a může se problém opakovat. Já byla s oběma dětmi a oběma to z ucha ten den, někdy více, teklo. Ale někdy to odsají, tak třeba vzali všechno.
@Jasou Já to neobhajuju, syn to vydržel bez problémů, takže fakt nevím, byla to naše první zkušenost.
edit: Doufám, že i poslední zkušenost… ![]()
@Loll píše:
@Jasou Já to neobhajuju, syn to vydržel bez problémů, takže fakt nevím, byla to naše první zkušenost.edit: Doufám, že i poslední zkušenost…
Přeju, aby byla i poslední.
My měli obdobý kolem vánoc, kdy jsem tam s dětma nastřídačku byla jako doma. Vyndání mandle bohužel nepomohlo. Teď dva měsíce klid, snad vydrží.