Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chci koupit synovi k narozeninam nejakou stavebnici. máte nějaký tip na nejakou zajimavou, myslim treba nejakou spojovaci s které jdou vytvaret různé veci a takové typy stavebnic.lego nemyslim. Diky
Seva- jsou různé druhy, jednoduché spojování, dá se vytvořit ledacos. Syn si s tím celkem pohraje (a manžel s ním- nostalgie, měl jí taky jako malý
).
Tu Sevu máme tuto http://www.mall.cz/…/seva-seva-2?…
máme 1 a 2.
Máme podobnou magnetickou jako psala makapi, ale bez výplně, jen kuličky a různě barevné tyčinky. Skvělé
![]()
a pak klasické dřevěné kostky různých barev a tvarů, jako malí jsme z toho stavěli hrady ![]()
Též máme tu jak @makapi ale bez výplně, jak píše @Clementine Zatím si s tím celekem hraje a to je co říct, mu nic moc dlouho nevydrží. Pak si hraje i jen s těma samotnýma kuličkama, dělají jim dráhu a různě je kutálí.
Tak to se jmenuje Seva, jo? Když jdu pro syna do školky, tak si s tím hraje docela často. Doma to nemáme. Myslela jsem si, že to tam mají ještě po komunistech. ![]()
Ahoj, tak u nás seva byla propadák
. Nikoho nebavila. Čtřletého syna, mě ani manžela. Jsme asi nešikovný, ale přijde mi, že to jde strašně ztuha ![]()
Můžu se zeptat na ten geomag, zaujme i 7 letého nebo už je pozdě. Teď k narozeninám dostal Merkura a zatím to odložil na dobu až bude tatínek doma.
Staví malé lego, ale nadšení jako u dupla nevidím. Vánoční letadlo sestavil tak 10×.
Pak ještě máme srubovou stavebnici střední a též to jednou za dva měsíce sestavý a stačí.
@helickav ten Geomax je super i pro starší, myslím, že by to syna bavit mohlo. Synovci si s tím v tomhle věku vyhráli hodně.
@helickav mě přijde, že má stavebnic dost. Co dalšího ho zajímá?
@omites já vlastně moc nevím. Chce být zedníik. Tak staví nejlíp z dupla vše. Domy, lodě, letadla, autobusy, metro, věže… stále něco výmýšlí. Občas si před tím nakreslí plán na papír, hodně kreslí. Zajímajjí ho mapy, vesmír, druhy ( rychlosti)tetadel, lodí…už nestíhám, stačí mu jen tatínek a děda.
Je to náš koumák ![]()
@helickav píše:
@omites já vlastně moc nevím. Chce být zedníik. Tak staví nejlíp z dupla vše. Domy, lodě, letadla, autobusy, metro, věže… stále něco výmýšlí. Občas si před tím nakreslí plán na papír, hodně kreslí. Zajímajjí ho mapy, vesmír, druhy ( rychlosti)tetadel, lodí…už nestíhám, stačí mu jen tatínek a děda.
Je to náš koumák
no vidíš, tak se nestresuj tím, že nějakou stavebnici postaví jen 2× za půl roku. ![]()
Ten můj třeba nekreslí vůbec. Zato furt něco staví..
Já se zrovna tím to nestresuji
ale jen tak sonduji. Merkura má menší sadu kdyby nezaujala.
Ale ta magnetická stavebnice se líbí mě. Asi si jí budu přát já, a budu jí dětem půjčovat.
Holky a ta Seva takhle malým dětem jde? Jsou schopni to dávat do sebe? Měla jsem ji jako malá, pamatuji si, jak jsem ji dostala ve třech letech k Vánocům. Taťka se s tím hrozně vyřádil, postavil mi z toho kde co, ale já si a tím určitě nijak závratně nehrála.
U tchánovců je toho zase spousta po muži a švagrovi, takže bychom to když tak mohli dotáhnout domů, ale právě nevím.
Náš 3-leťák ujíždí momentálně šíleným způsobem na Duplu, z toho staví dnes a denně neustále nějaká auta, budovy… hrozně ho to baví. Tak přikupujeme pořád další a další kostky.