Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
Rybko, skvělé zprávy! Tak to je dobře, že jste pokročili! Nadšení ať vám vydrží
![]()
Cincul, krásné!
Já bych sice do toho nešla, ale pěkné ![]()
U nás se to taky hnulo na stavbě, o víkendu by jsme měli zatopit v krbových kamnech a mělo by být dofinišované celé topení!
![]()
Ahojky, dostala jsem na tebe kontakt od rybkabezvody.
Chci se prosim s tebou poradit. Dostali jsem nabidku bydlet na Stochove, pobliz Honic. Mozna tam bydlite take (zatim je to jedina nova vystavba, o ktere vim). Mohu se zeptat, jak se vam tam bydli? Mate uz kanalizaci? Nedojizdi treba nekdo z vas do Prahy? Co dopravni spojeni? Moc dekuji!!!
@cincula píše:
když už je tahle diskuze znova otevřená tak jsem si při pročítání celého vlákna všimla, že jsem slíbíla napsat po roce zkušenosti s naším tepelným čerpadlem. Po roce bydlení v (až do léta nezatepleném) bungalowu - v srpnu přibylo na zdech 15cm EPS - máme roční vyúčtování za 17 885,–. (upozorňuji, že to není jen za topení, ale i za ohřev vody, svícení, praní, sušičku, … protože to jaksi oddělit nejde) S takovou spotřebou, obzvlášť po prvním roce bydlení v novostavbě je manžel více než spokojený a předpokládá ještě v následujících letech mírný pokles. Žádné „vymrazování“ pozemku na které upozorňoval Jura007 se (zatím) nekonalo, nikde nezůstává sníh déle než v okolí ani nijak nehynou rostliny ani trávník.
Po diskuzi s Anguou jsme si nechali vystavit ceník servisních prací a uspokojilo mně, že i kdyby se na čerpadle pokazilo úplně všechno co se pokazit může (což je sice jen hypotetická možnost, ale proč nepočítat s nejhorším) tak po zaruční době (10let) nepřesáhne oprava 60 000,–kč i s prací což je cena plynového kotle který sousedům odešel po čtyrech letech
Takže závěrem, i když rozhodnutí zda do tepelného čerpadla jít či nejít bylo vzhledem k finanční zátěži kterou představuje poměrně obtížné tak dnes jsme naprosto spokojeni a jsme spokojeni s naší volbou. Jelikož jsme na počátku rozhodování zda stavět či koupit byt za podobnou cenu v nedalekém městě zvažovali i faktor provozních nákladů tak musím říct že za 2500,– kč měsíčně (elektrika, voda, internet) bysme v bytě asi nebydleli a o to nám (spolu s bonusem vlastní zahrady) šlo
Cinculo, pročítala jsem diskuzi a nějak jsem nepostřehla jaké čerpadlo jste nakonec zvolili. Je to země - voda? Dedukuju podle toho, co píšeš o trávníku. Čeká nás stavba a zvažujeme dvě varianty: 1) voda - vzduch (taková ta klimatizace) a 2) zmíněnou kombinaci země - voda, s tím, že nebudeme dělat vrt, ale kolektory natáhneme 1,5 m pod zemí. Osobně se přikláním k druhé variantě (kvůli hlučnosti a umístění toho ventilátoru venku). Můžu se zeptat na tvůj osobní názor? Děkuji M
Ahoj Mikro,
máme opravdu tepelné čerpadlo země-voda, dokonce to samé, co zvažujete Vy, a to tedy plošný zemní kolektor, ne vrt, jsme na skále, tak by to tu šlo dost těžko. Jinak taky cca 1,5 m hluboko, někde je to i 2 m, protože jsme ve svahu a hodně zeminy se ještě naváželo. A musím říct, že jsme tedy opravdu moc spokojený, žádná starost o topení, samo si sepne, když teplota venku klesne. A hlavně jsme spokojený se spotřebou, kolem nás je bungalovů, rozměrově hodně podobných víc a platí 19 000 za plyn a 16 000 za elektriku, my platíme 19 000 a je v tom celý chod domácnosti (vaření, ohřev vody, vytápění) Kdyby něco, klidně se ještě ptej ![]()
@cincula ahoj, sie tohle uz je stara diskuse, ale momentalne pracujeme na planu domku a narazila jsem na toto tema. Chtela bych se zeptat, kolik m² mate zastaveno?
Predstavujeme si teda vetsi domek, jen ze zajmavosti se ptam. Nevypada velikej.
Pomalu procitam vasi diskusi, treba se dozvim dal.
Na tuhle diskuzi jsem uplně zapoměla a když jsem v ní listovala tak jsem našla…že se těším až začnem kopat
Tak dneska už poslušně hlásim že rok bydlíme v našem domečku a jsme moc spokojení…Ale jako některé věci by jsme už teď udělali jinak…no člověk by asi musel nejdřívě jeden barák postavit na nečisto aby byl spokojen a naplnil své představy…a ještě k tomu neomezený přístup k penězům… ![]()
@cincula no pockej zastavena ploha nebo obytna, zastavena by bylo docela maly, ale taky asi stacilo.
My uz hceme taky stavet, jenze nevime kde, hledame pozemek.
Pritel Slovak, ja Cz, byli jsme v UK, ve Finsku, ted jsme v Nemeku a zustat tu nechceme, pritel by nejradi u nas na vsi na Vysoine koupil ted nabizeny pozemek a zahrabal se tam, ale ja nechci se vraet uplne zpet. Koukame i k Plzni, ted se nam strasne libi Cesky Krumlov, ale ty pozemky jsou cenove sileny. Vubec nemame misto kam by nas to tahlo nejvic, muzem si prstem ukazat na mapu a tam hledat, je to sileny. Jak najit sve misto? Postavit kdyz jsou penize uz pak snad bude brnkacka. Penez teda taky neni na rozhazovani, no tesim se na zarizovani, ale je to jeste na dlouho.
Olišek kulisek: no stavěla bych někde kde mám rodinu…nebo aspon tam kde je práce… Pokud bych si mohal vybral někde Plzen Praha…kde člověk najde nějajké hezké místo a taky i pracovní přiležitost…kde jsou školky a školy poblíž…lokalitu možná na vesnici ale blíž k městu…záleži kam a co chcete dál dělat…
@olisek kulisek 122m2 zastavěno, 107m2 obytná plocha. I s terasou máme přesně 150m2 aby se vyhovělo maximálním povoleným rozměrům stavby „Na ohlášku“
@cincula @rea.sk - ahoj holky, pročítala jsem diskuzi a musím říct, že mi vaše příspěvky pomohli, ale stejně se cítím pořád dost bezradně
chtěla bych popsat naší situaci, aby se to dalo pochopit, s manželem jsme před 2,5 lety koupili domek, samozřejmě na hypotéku… já si zprvu stěžovala, že tu nikoho nemám, je to opravdu velmi velmi malá vesnice(žádný obchod, 90% důchodci) a tak jsme si ted řekli, že to prodáme, dali jsme to na internet a dá se říct okamžitě se ozvali zájemci a máme se za pár dní sejít a domluvit detaily (kupní sml., jak dlouho tu ještě budeme - paní řekla že máme tak 3 měsíce na vystěhování
) no abych se dostala k podstatě věci - já najednou dům prodat nechci
nevím jestli neuděláme chybu, ale manžel tu být nechce. Naše prvotní domluva s manželem byla, že budeme stavět, měli jsme vyhlídnutý pozemek, který nevyšel. A najednou se začalo vše komplikovat, manžel začal pochybovat jestli tedy stavět nebo opět koupit (což jsem řekla že nechci) prostě s ním není domluva, nemůžeme se dohodnout kam tedy půjdem a mám pocit, že manžel váhá i jeslti stavět nebo ne, já z toho už nespím, nedokážu se na nic soustředit… z prodeje domu nám zbyde pár set tisíc, pokud by jsme stavěli bude to dělat můj příbuzný (je to zedník) s jeho kolegy, práci by jsme jim platili, ale je jasné že by si neřekli to co firma, mám jen strach aby jsme na to všechno měli (jsem na RD, manžel v červenci nastupoval do nové práce) - myslíte že tímto způsobem je reálné postavit cca za 1 500 000,–? a z vašich zkušeností, za jak dlouhou dobu by se dalo v domě „bydlet“ myslím tím, že by se udělala nejdřív třeba jedna místnost, aby jsme měli kam jít a nemuseli otravovat rodinu(jiný způsob kde být mě nenapadá když náš dům prodáme)
Omlouvám se za dlouhý text, ale chtěla jsem popsat naši situaci, třeba váš napadne i jiné řešení téhle situace nebo se mi dostane nějaké cenné rady ![]()
Příspěvek upraven 30.01.15 v 14:54
Za tu cenu mozna postavis montovanou drevostavbu s nejlevnejsim vybavenim, spis holodum, totalne papundeklovy zdi apod. Do provizoria bych nesla nikdy. Postavili jsme, nastehovali se a ja za par dni rodila. Z porodnice jsem se vratila do nehorazneho bordelu, delnici opravovali co podelali. Vylozene tu bylo nekolik Ukrajincu se zbijeckama, vrtacky, klepal se cely dum a ja tu mela novorozene. Koukala jsem jak usina a hned na to se zacal otrasat dum. Drevostavba je hotova rychle. Podle me jsou nejhorsi dodelavky. Pokud byste si je delali sami tak je to nekonecny. A pokud bydlet v jedne mistnosti s tim ze zbytek dodelate za chodu, tak do toho se tezko nuti. Navic ja tady silela z toho vecneho vytirani podlahy, uklizeni. Kdyz uz to tu nejak vypadalo tak se tu zacla bourat barova zidka apod. S 2 malymi detmi, bez hlidani, bez jakekoliv pomoci (krom manzela) to bylo jedno z nejhnusnejsich obdobi. A to jsem byla v sestinedeli… Nikoho tu neznam, jsem spolecenska, a vubec mi to nevadi.