Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, obnovuji diskusi na trochu jiné téma než jsou kočárky, plenky a //
Jsme prakticky na začátku toho děsného kolotoče zvaného ohlášení stavby
a chtěla bych tady najít někoho kdo mi poradí a s kým si můžeme vyměnit své „odborné“
postřehy a postěžovat si
Najde se někdo?
![]()
Já Ti popřeju jen hodně štěstí na dodavatele, kvalitní stavební dozor a velice pevné nervy. Máme to z větší části za sebou a never more.
Souhlas. Chce to hlavně spolehlivý a kvalitní stavební dozor a opravdu hodně pevné nervy. My máme za sebou uzavřenou hrubou stavbu a už teď se děsím dodělávek uvnitř domu. Jinak klidně poradím s čím budu moci.
my si necháváme stavět dřevostavbu, stavební dozor mít ani nebudeme - možná je to risk, ale při samotné stavbě by nám už moc nepomohl ( dřevostavba z prefabrikovaných dílů ). Já mám teď hlavu z těch všech vyjadřovaček ![]()
když už je tahle diskuze znova otevřená tak jsem si při pročítání celého vlákna všimla, že jsem slíbíla napsat po roce zkušenosti s naším tepelným čerpadlem. Po roce bydlení v (až do léta nezatepleném) bungalowu - v srpnu přibylo na zdech 15cm EPS - máme roční vyúčtování za 17 885,–. (upozorňuji, že to není jen za topení, ale i za ohřev vody, svícení, praní, sušičku, … protože to jaksi oddělit nejde) S takovou spotřebou, obzvlášť po prvním roce bydlení v novostavbě je manžel více než spokojený a předpokládá ještě v následujících letech mírný pokles. Žádné „vymrazování“ pozemku na které upozorňoval Jura007 se (zatím) nekonalo, nikde nezůstává sníh déle než v okolí ani nijak nehynou rostliny ani trávník.
Po diskuzi s Anguou jsme si nechali vystavit ceník servisních prací a uspokojilo mně, že i kdyby se na čerpadle pokazilo úplně všechno co se pokazit může (což je sice jen hypotetická možnost, ale proč nepočítat s nejhorším) tak po zaruční době (10let) nepřesáhne oprava 60 000,–kč i s prací což je cena plynového kotle který sousedům odešel po čtyrech letech
Takže závěrem, i když rozhodnutí zda do tepelného čerpadla jít či nejít bylo vzhledem k finanční zátěži kterou představuje poměrně obtížné tak dnes jsme naprosto spokojeni a jsme spokojeni s naší volbou. Jelikož jsme na počátku rozhodování zda stavět či koupit byt za podobnou cenu v nedalekém městě zvažovali i faktor provozních nákladů tak musím říct že za 2500,– kč měsíčně (elektrika, voda, internet) bysme v bytě asi nebydleli a o to nám (spolu s bonusem vlastní zahrady) šlo
No my tedy budeme mít plynový kotel, tak jen doufám, že to bude vycházet dobře. Já jen doufám, že se nejpozději v červnu přestěhujeme z Kladna a příští Vánoce už budou v domečku. Moc se na to těším, ale pořád se může ještě spousta věcí pokazit. No snad nám to dozor ohlídá a my si dobře zvolíme dodavatele.
Martina211 píše:
No my tedy budeme mít plynový kotel, tak jen doufám, že to bude vycházet dobře. Já jen doufám, že se nejpozději v červnu přestěhujeme z Kladna a příští Vánoce už budou v domečku. Moc se na to těším, ale pořád se může ještě spousta věcí pokazit. No snad nám to dozor ohlídá a my si dobře zvolíme dodavatele.
jů, kam se stěhujete z Kladna? my jsme také Kladeňáci a doufám že jen do příštího léta ![]()
Ahoj, hlásím se do klubu stavebníků ![]()
U nás je dokončená hrubá stavba a už děláme vnitřky ![]()
Mám atypickou dřevostabu, projekt od architekta, do rozpočtu se bohužel nevejdu ani omylem, ovšem to díky EXmanželovi
![]()
Nic méňě přeju pevné nervy! Já se těším, až to bude do půl roku jakžtakž vyfinišované, budou nedodělávky, ale ty se udělají postupem času, na těch to nestojí (garáž, plot, zahrada, finální fasáda, dětské pokoje …
)
ryntyntyna
to vypadá taky zajímavě. No já doufám, že nám bude zima nakloněná a půjde začít dělat vnitřky brzy. Fakt už mě ted byt poslední půl rok vytáčí. Asi čím dál tím víc, když vidím ten dům co na nás „čeká“
![]()
V Tuchlovicích. O Stochově jsme také uvažovali, ale našli jsme sice menší pozemek, zato na skvělem místě - hned vedle máme školku se školou, takže to byla jasná volba.
Nikdy jsme nechápala tvrzení že stavba baráku může manželství rozvést…už to chápu
Máte baráky větší - stavební povolení nebo menší - na ohlášku? Trochu se v tom všem ztrácím, jen nějaké „hloupé“ vyjádření od sousedů
a pak všechno to vyjádření od památkářů, odbor dopravy…
Za jak dlouho jste všechny tyto vyjadřovačky dostali?
Tak to budem skoro sousedky. My jsme se v Tuchlovicích byli taky podívat, ale nějak nás to místo nenadchlo. Na Stochově jsme u sportoviště a na školu a školku prakticky koukáme. Zatím to tedy není pro nás podstatné (o dítě se snažíme), ale do budoucna to bude fajn.
My máme domek na ohlášení jednali jsme na úřadě na Stochově s paní Zíkovou, byla moc fajn. Jinak my jsme posílali sousedům dopis a pak jsme potřebovali vyjádření od ČEZu, RWE a vodáren a pak z odboru investic ze Stochova k připojení na kanalizaci. Památkáře a odbor dopravy jsme nepotřebovali (proč ho po Vás chtějí?). No švagr stavař strašil, že nejdéle to trvá ČEZu a ten byl kupodivu nejrychlejší, nejdéle jsme čekali na stanovisko od vodáren. Ale všechno to bylo max. 1,5 měsíce. Takže to celkem šlo. A vy už stavíte???
Ryntyntyna píše:
Pro představu foto z venčí
teda pěknej baráček, kdo Vám jej staví?
Super, skoro sousedko!
no, my jsme koupili pozemek a bývalrj majitel už měl vyběhané vše k stavebnímu povolení a dal nám jej, samozřejmě že je nám k ničemu, ale je tam seznam co všechno vyběhal - účastníky řízení a právě tam máme ten magistát atd. krom toho také báňský úřad
jsme na straně u uzavřeného dolu. Teď jsme ve fázy hotových projektů, takže během ledna musíme vyřídit všechny ty vyjadřovačky a pak čekat na vyřízení ohlášky. Nejdřív jsme si mysleli že si to necháme vyřídit od projektanta, ale asi jsem na to moc velkej škudlil
a přijde mi líto peněz, takže se budu nervovat já
Samotná stavba ( bez ZD ) bude trvat měsíc, takže neskutečnej fofr.