Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@chaarleene - přesně tohle se z něj snažím dostat - co je ten důvod proč tu tak moc být nechce, ale pořád nic! říká, že mám být spokojená, že nám zbyde když poplatíme vše okolo, ale budeme „bezdomovci“
po tom co jsem si tu ted přečetla že do dvou mil. se postaví těžko nebo to, že se málokdy nepřejede přes rozpočet lituji toho, že jsme dali dům na prodej
ale prodáváme to sami, ještě není nic podepsáno, jen mi volala že o víkendu se staví a domluvíme se na detailech kupní smlouvy atd.- i když je mi to velmi trpatné a nejraději bych zalezla 4 metry pod zem, pokud to udělám(momentálně o tom vážně uvažuji) pořád si říkám že jim můžu říct, že dům neprodám, ale co s manželem, to je fakt prekérka, ale navezli jsme se do toho sami
![]()
Příspěvek upraven 30.01.15 v 15:04
@Dafii - no právě dodělávat z výlaty, jenže tu má jen manžel já jsem 1,5 roku na RD a ještě 1,5 roku budu, takže s tím málem co dostávám se moc počítat nedá, to nepokryje ani tu hypot. na těch 1,5 mil. když jsem si to ted hodila do hypot. kalkulačky
tak dlouho jsme přemýšleli jestli dům prodat a když jsme mysleli, že to máme promyšlené ukázalo se, že máme vymyšlené leda tak prd
pozemek co jsme chtěli nedopadl, ted manžel zřejmě ani neví jestli vůbec stavět a už vůbec nemluvím o mé představě financí, když to tady čtu…
@Elis22 Ahoj, prosímtě a víte, kolik byste platili daň z převodu nemovitosti?
Jestli to nebude další argument proti stěhování.
Já teda buď jsem už unavená nebo nevím ale vždyť nemáte pozemek ne? To jako max 2mil i včetně koupě pozemku? ![]()
@iila - jo to víme, to tu částku co jsem psala by nám měla zbýt už po odečtení všech těhle poplatků… já právě nevím, ráda bych vymyslela nějaký důvod proč se nestěhovat, ale zase si říkám, že pokud je tu manžel nespokojený, tak nemá cenu tady zůstávat proti jeho vůli i když mě se tu líbí (škoda, že jsem si to uvědomila tak pozdě
)…
@smutnalucy - pozemek by jsme mohli mít za cca 40tis. v té vsi jak jsme bydleli dřív, tedy kde jsme vyrůstali.
@Elis22 píše:
@smutnalucy - pozemek by jsme mohli mít za cca 40tis. v té vsi jak jsme bydleli dřív, tedy kde jsme vyrůstali.
stavební? zasíťovaný?
My se vešli do 1,3 mil za dvojpatrový domeček 50m2 každé patro, pozemek jsme už měli. ALE chybí nám dodělat komplet koupelna v patře, veškerý svítidla (lustry a tak), sedačku máme z třetí ruky, kuchyni jsme sehnali za půlku, o venkovních terénních úpravách (plot, terasa a v příštím životě jezírko) ani nemluvím. Prostě šetřilo se všude a hodně moc. Nějaká komoda, botník na to jsme se zmohli až teď po 3/4 roce co tu bydlíme. Ale byla jsem a jsem spokojená.
Ve vaší situaci bych nikam nešla.
@Elis22 jestli jste tady nespokojený jeden nebo dokonce oba, tak asi nemá smysl tady zůstávat. Ale rozhodně bych to neřešila takhle ukvapeně. Nejdřív si všechno dobře rozmyslete, kde co, jestli koupit nebo stavit, za kolik, jestli na to máte, pořádný rozpočet. A pak to můžete začít realizovat, prodat barák a jít do toho.
Za mě 2 mil. je hodně nereálná částka, dneska je všechno šíleně drahý, všechno to hrozně skáče. My bydlíme 3 roky a pořád to lítá a není hotovo, nejsou úložný skříně, není dodělaný plot, prostě na to nejsou peníze. Udělej si rozpočet a přidej si k tomu tak 30% rezervu.
Zájemcům bych se omluvila, že si to ještě musíte znovu promyslet. Když se někdo našel teď takhle rychle, tak se třeba najde i za pár měsíců, až budete mít pořádně jasno.
@blecha72 píše:
stavební? zasíťovaný?
přesně, chce to jít minimálně googlit na stránky katastru…
P. S. říká ta, která si svůj pozemek před koupí pořádně neprověřila
![]()
@blecha72 -jenže tohle je cena za stevební, zasíťovaný pozemek, obec to nabízí za levno, protože chtějí aby se tam stavělo a rozšiřovala se tak obec.
@Elis22 píše:
@blecha72 -jenže tohle je cena za stevební, zasíťovaný pozemek, obec to nabízí za levno, protože chtějí aby se tam stavělo a rozšiřovala se tak obec.
ok, super cena
@smutnalucy - tohle není ten který jsme chtěli, chtěli jsme jiný odlehlejší, větší, jenže jsme se dozvěděli že není vedený jako staveb. parcela a není zasíťovaný - bohužel. Nevím proč hned to rýpnutí ![]()
@blecha72 - jo to víme, hledala jsem i jiné pozemky např. o 30km dál(těsně vedle města) a tam ty samé - myslím o stejné rozloze, stály třeba milion, takže cena je to opravdu více než slušná!