Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Martysek - nám samotným to vyrazilo dech, ozvali se hned druhý den co to bylo na netu, čekali jsme že to potrvá dýl a my tak budeme mít možnost řešit a probírat možnosti…když já se právě bojím toho, že už ty zájemce potom tak rychle nenajdem ![]()
@Elis22
Manžel by měl udat důvod, proč tam nechce bydlet a nebo třeba proč chce bydlet někde jinde. Mě to přijde nenormální, že to nechce říct. To je jako „to je moje věc a do toho ti nic není“ a přitom jde o střechu nad hlavou pro celou rodinu. To není legrace. Taky je hloupé roční období na tyhle věci. Člověk má sám se sebou co dělat a teď řešit takové zásadní problémy. V jedné místnosti bydlet nebudete moci, protože musí být celý dům už na všechno napojený a to už je skoro hotový. Známí staví, na louce mají mobilní dům a v něm budou, dokud dům nepostaví. Pak ten mobilní dům prodají a budou mít peníze na vybavení. Nebylo by to řešení?
@Elis22 I finančně si to propočítejte. Doteď jste na hypotéce platili především úroky, u další se to bude opakovat
Nene, to ja neproverila tak prave aby se to nestalo nekomu dalsimu. mate to zjistene, supr.
@Elis22 no je to riziko, ale pořád asi menší, než se uvrtat do něčeho, na co pozdějc zjistíte, že nemáte finance. Stavět barák není legrace, nám se to prodražilo, že ani nemůžu psát jak, prostě je to černá díra na peníze. Musíte vědět, na kolik to přijde, že vám na to hypotéka stačí, že tu hypotéku uplatíte a zbyde vám na režii, pojistku, dodělávky a slušný žití. Připravit se o bydlení a pak teprve řešit co a jak, to je bláznovství. Že nechce chlap říct důvod, to je taky divný, týká se to vás všech, tak k sobě musíte být upřímný.
Jinak cena za pozemek je super, to je defakto zadarmo a byla by škoda toho nevyužít, pokud je to v místě, kde fakt být chcete, ale prostě to chce promyslet.
K zájemcům bych byla upřímná, že jsem nečekala, že se takhle rychle někdo najde a že potřebujete trochu času si to promyslet. Jestli se jim dům tak líbí, tak třeba i počkají.
@Elis22 píše:
@iila - jo to víme, to tu částku co jsem psala by nám měla zbýt už po odečtení všech těhle poplatků… já právě nevím, ráda bych vymyslela nějaký důvod proč se nestěhovat, ale zase si říkám, že pokud je tu manžel nespokojený, tak nemá cenu tady zůstávat proti jeho vůli i když mě se tu líbí (škoda, že jsem si to uvědomila tak pozdě)…
Ok, tak vy vlastně máte všechno pozjišťované, jen se ti teď najednou nechce… na tu daň jsem se ptala proto, jestli vám nebude líto tolik peněz vyhodit do luftu… Nám to totiž líto bude. A znamená to pro nás, že musíme hledat bydlení opravdu pečlivě, aby to už bylo fakt na doživotí.
Děkuju všem za odpovědi, určitě máte všichni pravdu v tom, že je opravdu hloupé pustit dům aniž by jsme měli řešení kam jít - to vím a asi proto mě to tolik trápí… včera jsem se snažila ještě v noci probírat řešení s mužem, no jen jsme se pohádali, řekla jsem o tom „odkladu“ prodeje a řekl at zapomenu, na mou otázku co mu tady tak vadí se mi dostalo odpovědi všechno, takže fakt jak malý Jarda!
tohle už ale není otázka bydlení spíš by to bylo do manželské poradny ![]()
Tak to me mrzi ![]()
Ciste pro zajimavost, jak to vubec chodi s tim prebiranim hypoteky to jeste banka bude ty zajemce „tridit“ ne? Moc se v tomto nevyznam tak me to zajima, protoze vcera moji kamosce rekli v bance, kde by si rada zjistila na jakou vysi hypoteky by dosahli, ze si napred musi vybrat nemovitost a az pak se to dozvi tak me to prekvapilo. Nebo hypotecni kalkulacka no.
@smutnalucy píše:
Tak to me mrzi
Ciste pro zajimavost, jak to vubec chodi s tim prebiranim hypoteky to jeste banka bude ty zajemce „tridit“ ne? Moc se v tomto nevyznam tak me to zajima, protoze vcera moji kamosce rekli v bance, kde by si rada zjistila na jakou vysi hypoteky by dosahli, ze si napred musi vybrat nemovitost a az pak se to dozvitak me to prekvapilo. Nebo hypotecni kalkulacka no.
Při koupi baráku mimo jiné záleží na hodnotě domu.
@smutnalucy - my nebudeme prodávat dům tak, že jim přenecháme hypot. my z té částky hypotéku doplatíme(+zapaltíme pokutu, už neví jak by z lidí ty peníze tahali
) a oni si vezmou sami novou hypotéku…
Jinak jak tu někdo psal, tak to asi vyznělo tak, že nevíme vůbec nic a hrneme se do stavění a prodeje, my máme spoustu věcí opravdu zjištěných, jenže to nějak nevychází dle mých představ a tak jsme ted v téhle blbé situaci ![]()
@Elis22 píše:
@smutnalucy - my nebudeme prodávat dům tak, že jim přenecháme hypot. my z té částky hypotéku doplatíme(+zapaltíme pokutu, už neví jak by z lidí ty peníze tahali) a oni si vezmou sami novou hypotéku…
Jinak jak tu někdo psal, tak to asi vyznělo tak, že nevíme vůbec nic a hrneme se do stavění a prodeje, my máme spoustu věcí opravdu zjištěných, jenže to nějak nevychází dle mých představ a tak jsme ted v téhle blbé situaci
Kolik to je procent? My jsme měli 5% z hypotéky.
@Elis22 pokutu budete platit za předčasné splacení úvěru - to je naprosto normální poplatek, banka tím kryje ztrátu úroků, o které tím přijde, pár bank už to nemá, ale ty fungujou jinak. A kdy vám tedy končí fixace hypotéky? Nebylo by lepší dům prodávat k tomuhle datu, abyste tu pokutu neplatili? Malá částka to nebude, tak by třeba stálo za to jí ušetřit.
Hele me se to deje porad, ze delam zmeny, zatim jes to ale ok. Ve vasi situaci jste se asi na necem shodli, uz jste domluvili na tom, ze se vam tam nelibi, prestehujete se a najednou jsi zmenila nazor. Je treba rict rozumne kriteria proc a vylozene si o tomto problemu promluvit. On taky musi rict rozumne vysvetleni, asi si stoji za tim, ze jste se na tom shodli spolecne uz predtim a nechce preskakovat a menit nazory. Jsou to ale vyhlidky do budoucnosti.. tak to musi byt to prave.
My litame 10 roku po svete, koupili jsme nakonec ozemek v mem rodnem bydlisti, uplne zahrabani od civilizace s jednim obchodem a je tu 260 obyvatel. ted jsme zrekontruovali vejmenek u rodicu, aby jsme mohli v klidu stavet a ejhle, pritel musel pracovne do zahranici, me s detma se tu sama byt nechce, tak jewdeme taky. po pritom nejak zacneme stavet. Mame projekt, tento rok zaciname. taky mam pocit divnej, jako jestli je to to prave, ale je, chvili potrva nez postavime a pak prave tenhle veget budeme uzivat.
Mame projekt a stale se mi na tom neco nezda, prekresluju, dokonce jsem navrhla novej,(myslim ze lepsi) ale o tom uz nechce pritel slyset. Takze si vypilovavame stavajici. Nebyla by tu hodna duse, ktera by mi mrkla na pudorys a treba neco zkritizovala, navrhla, tam to jinak, to posunout, vylepsit..?
Stehovani, zmena bydliste pevneho uz je velka zmena, chce to presne vedet duvod proc
Jinak budem si brat taky z banky a chteli bychom to co nejdrive splatit, musime najit nejlepsi alternativu, zatim se v tom nevyznam, vyuzit sporeni? tam nevim jeste jaky jsou uroky. Pravdepodobne budeme rucit vzdy tim co postavime..
@Elis22 píše:
@smutnalucy - my nebudeme prodávat dům tak, že jim přenecháme hypot. my z té částky hypotéku doplatíme(+zapaltíme pokutu, už neví jak by z lidí ty peníze tahali) a oni si vezmou sami novou hypotéku…
Jinak jak tu někdo psal, tak to asi vyznělo tak, že nevíme vůbec nic a hrneme se do stavění a prodeje, my máme spoustu věcí opravdu zjištěných, jenže to nějak nevychází dle mých představ a tak jsme ted v téhle blbé situaci
ahá, vidíš mě utkvěla v hlavě tato verze co mám z doslechu - spekulace a ono je to blbost. Tak díky za rozšíření obzorů.
No ale stejně pořád ty lidi budou čekat na schválení svojí hypotéky ne? Tím jenom naznačuju že se sice lidi ozvali hned, ale i tak to nebude otázka pár dní celé. Tím samo nemyslím: ještě máte nějaký čas, až jestli to vůbec projde ten prodej, zdržovací manévr se tím omluvit nedá, tak mě hned nebijte ale prostě jsem se sama zamýšlela nad tím, jak rychle taková věc od A do Z vůbec může proběhnout…