Stavíme dům

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1521
30.1.15 11:52

@Olcatko v diskuzi „Když by jsi znovu zařizovala dům…“ jsou takové hodné duše. Mě jedna :srdce: radila s našimi plány. Ale myslím že tam chodíš nebo si tě pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
30.1.15 11:55
@Elis22 píše:
@blecha72 -jenže tohle je cena za stevební, zasíťovaný pozemek, obec to nabízí za levno, protože chtějí aby se tam stavělo a rozšiřovala se tak obec.

taky jsme davali tak málo za pozemek.Tedy už před lety, ted chtějí hodně. Ale tomuhle věřím.
Jinak my ted prodávali nový dum, od září zájemce a před tydnem konečně podepsali hypo. Přitom ji schvalili hned, ale pořad chyběl nějaký doklad.No a ted ještě se čeká na zapis do katastru garaže, aby uvolnili peníze. Je to běh na dlouhou trat.
A my znova začnem stavět, ale já se těším :dance: :dance: tenhle domek bude dokonalej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
30.1.15 11:56

:) jo jsem tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
30.1.15 12:13

Jinak dum do 2 milionu se dá. My ten první jsme měli asi za 2,když jsme se stěhovali, ale je pravda, že hodně věcí jsme si dělali sami. Manžel má svojí firmu tak to bylo jasný. Ale pak zahrada, bazen, garaž, pergola, chodníky, terasa tak to bylo dalších 1,5 mil.Ale já jsem naročná tak to bylo dražší. A to tedy na zahradě jsem měla každý kámen v ruce, snad jsem i s bagrem bagrovala :mrgreen:
Vedle nás sousedi dum za cca 2,2 mil. Podobný, co mi.Ale moc na něm sami nedělali a je to teda vidět. Děsný, ale zase pokud tam u toho budete, hodně si uděláte sami. Třeba stačí jedna koupelna+ navív WC a jiné věci. Dá se to.
My jsme první dum začli stavět a měli jsme 200 tis.,samozřejmě jsem věděla, že budou další peníze. Na stavebku asi 1 mil. a 500 tis.jsme si pujčili. Zbytek peněz z vyplaty.

Ted budeme mít 1,5 mil. a 1,5 si pujčíme. Bude to větší stavba, ale nemohu počítat práci. Tudíž realná hodnota nemovitosti bez pozemku ten je 2 mil.bude cca 4,5-5 mil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
30.1.15 14:39

@mucinka2 - náročná si myslím že nejsem, jediné co bych chtěla, aby to bylo kvalitní a vydrželo to. Ted máme 4+1 s 2 koupelnami - to už bych nechtěla(myslím ty dvě koupelny, je to naprosto zbytečné) stačil by mi dole obývák s kuchyní+WC, technická místnost a nahoře 3 pokoje a koupelna, po balkónu netoužím, když by jsme měli zahradu, kde by jsme si mohli udělat pergolu - manžel je hodně šikovný a z dřeva si vyrobí snad cokoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
30.1.15 14:42

@blecha72 - paní v bance mi řekla, že zaplatíme pokutu za to že splatíme hypot. v době fixace, kterou máme ještě na 2,5 roku, ptala jsem se na přesnou výši - to řekla že vypočítají až v době, kdy bude prodej aktuální, ale že to nebude víc jak 100tis. takže já počítám s touto „nejhorší“ variantou :nevim: no je to docela masakr - na poplatcích okolo prodeje - průkaz energ. náročnosti, poplatek za převod, daň z prodeje, znalecký posudek (to nevím proč by jsme to platili my když prodáváme, ale prý se to také dělá :think: ) no a pak ta pokuta od banky a hups dělá to skoro 200tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
30.1.15 14:46
@Elis22 píše:
@blecha72 - paní v bance mi řekla, že zaplatíme pokutu za to že splatíme hypot. v době fixace, kterou máme ještě na 2,5 roku, ptala jsem se na přesnou výši - to řekla že vypočítají až v době, kdy bude prodej aktuální, ale že to nebude víc jak 100tis. takže já počítám s touto „nejhorší“ variantou :nevim: no je to docela masakr - na poplatcích okolo prodeje - průkaz energ. náročnosti, poplatek za převod, daň z prodeje, znalecký posudek (to nevím proč by jsme to platili my když prodáváme, ale prý se to také dělá :think: ) no a pak ta pokuta od banky a hups dělá to skoro 200tis.

„Pokuta“ se platí v době před ukončením fixace. Měla bys to najít v ceníku dané banky nebo ve smlouvě o hypotečním úvěru. Nejlevnější by byl převod vaší hypotéky na nového majitele (ten s tím samo musí souhlasit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
30.1.15 14:47
@smutnalucy píše:
ahá, vidíš mě utkvěla v hlavě tato verze co mám z doslechu - spekulace a ono je to blbost. Tak díky za rozšíření obzorů.
No ale stejně pořád ty lidi budou čekat na schválení svojí hypotéky ne? Tím jenom naznačuju že se sice lidi ozvali hned, ale i tak to nebude otázka pár dní celé. Tím samo nemyslím: ještě máte nějaký čas, až jestli to vůbec projde ten prodej, zdržovací manévr se tím omluvit nedá, tak mě hned nebijte ale prostě jsem se sama zamýšlela nad tím, jak rychle taková věc od A do Z vůbec může proběhnout…

to samozřejmě nebude hned, pokud bude vše tak jak má, tak by to mělo trvat cca 3 měsíce - to je právě ta doba co nám dala paní na vystěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
30.1.15 14:51

@blecha72 - vím, vím i o té možnosti jsem s paní v bance mluvila, ale řekla že to neradi dělají(jasně když to pro ně není tak výhodné :zed: ) a že to většinou nechtějí ani ti kupující, protože hypotéky mají v dnešní době nižší úr. sazbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
30.1.15 16:06
@Elis22 píše:
@mucinka2 - náročná si myslím že nejsem, jediné co bych chtěla, aby to bylo kvalitní a vydrželo to. Ted máme 4+1 s 2 koupelnami - to už bych nechtěla(myslím ty dvě koupelny, je to naprosto zbytečné) stačil by mi dole obývák s kuchyní+WC, technická místnost a nahoře 3 pokoje a koupelna, po balkónu netoužím, když by jsme měli zahradu, kde by jsme si mohli udělat pergolu - manžel je hodně šikovný a z dřeva si vyrobí snad cokoliv…

to souhlasím,2 koupelny jsme měli pro nás zbytečný, ale co bylo fajn jsou dva záchody. Balkon je na nic a zbytečá investice. Pokud manžel umí se dřevem tak si muže opravdu plno věcí udělat sam. Já jsem hlavně náročná, co se týka kvality práce a materiálu. Proto si hodně udělám sama, klidně jsem i se ze zedníkem nahazovala. Malovala, tapetovala, vše natírala a jak jsem psala zahradu jsem dělala sama.To je muj koniček a dá se udělat nádherna za pár korun :pankac:,jenom přidat ruku k dílu. Píšeš, že je manžel šikovnej tak si myslím, že to do 2 mega dáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
30.1.15 16:09

Taky k materiálum, něco je dražší, ale zase je horší poptávka a velké i malé firmy se předhánějí. My ted budeme mít zateplenou cihlu za cenu cihly nezateplené před 7 lety, když jsme stavěli. Kotelna vyjde levněji, před 7 lety tepelné čerpadlo 400 tis.ted 200 a další adalší. Chce to oběhat hodně dodavatelu a opravdu se dá.
Když třeba vezmete materiál na celou stavbu od jedne firmy tak udělají opravdu dobré ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8438
19.2.15 13:42

Zdravím..také jsme se rozhodli postavit…jsme ve fázi dostavování příček, takže ještě dost práce, ale děláme si vše samy, tedy hlavně přítel…jde to pomalu, ale neplatíme práci :) ale doufáme, že budeme na konci roku bydlet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
21.2.15 19:02

Mame konecne projekt a yacneme taky, jen asi budem vydelavat a nechame si postavit, musime smenovat s casem a mistem, nebudeme v okoli stavby. No nejradsi by jsme taky svepomoci s polovinou vsi, ale pritel dela v zahranci a nejak to nejde spojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
21.2.15 19:05

@mucinka2 vy jste postavili, prodavate a stavite znovu? trochu crazy?) ted si to aspon muzete zdokonalit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
21.2.15 20:03
@Olcatko píše:
@mucinka2 vy jste postavili, prodavate a stavite znovu? trochu crazy?) ted si to aspon muzete zdokonalit :)

Presne tak; ale manzel delal 200km od domova tak jsme sli za nim. Opoustela jsem dum s placem, ale ted se tesim na novy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí