Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
rea.sk píše:
A co ty dřevostavby??? Setkali jste se někdo s touto možnosti výstavby??
Setkali, jak s dřevostavbou, tak se srubem a těžká pohoda ![]()
cincula píše:
Před začátkem realizace našeho domku z materiálů uvedených výše, jsme zvažovali dřevostavbu od firmy Atrium. Moc se nam líbily tepelně-izolační vlastnosti poměrně tenkých stěn a neuvěřitelná rychlost výstavby. Bohužel cena není nijak nízká a teměř nic jsme nebyli schopni si na takové stavbě udělat svépomocí a tak jsme se rozhodli pro jiný materiál. Dřevostavby jsou ale pořád mojí srdcovkou už jen tím pocitem uvnitř. Pokud to pro Vás nebude finanční problém (a jelikož píšete, že chcete stavbu realizovat „na klíč“) tak pár firem zkušebně určitě oslovte - doporučuji Atrium a RD Rýmařov
Díky moc na firmy se kouknu…ale i tak pořád je tam nejistota a moc velká neduvera k této vystavbě baráku…cihla je ciha si pořád říka…
Jura007 píše:
Cincula: s tou „účinností“ - jinak taky přenosovým poměrem - v těchto dnech máš samozřejmě naprostou pravdu. Já jsem dokonce zachytil názor, že pod minus patnáct stupňů venku se úplně obrací směr proudění tepla a agregát s tím nic nenadělá. Ale bral jsem do úvahy to schéma, kdy souběžně s čerpadlem je zapojený elektrokotel a těch 12-15 dní v roce přitápí. To bylo doporučené schéma ještě před 10 lety…Jinak: zkusila ses někde informovat, kolik by vyšla cena vrtu hlubokého 120 metrů? To už se běžnou technikou snad ani nedělá. Pokud mám zprávy, tak při hloubce vrtu pod 20 metrů stojí každý další metr do hloubky 25 tisíc… A nejsem si jistý, jestli ta cena roste lineárně (spíš ale ne, je to technicky náročné a firmy to dělají předvším kvůli zisku). Mělké vrty 10 až 20 metrů prosím, těch vrtných souprav je v republice dost. Ale ty hluboké vrty zvládne málokterá… Já v podstatě vím akorát o Moravských naftových dolech a kdysi dávno je dělala Geoindustria. Všichni ostatní jsou akorát „překupníci živé práce“.
Muj známy který si nechal dělat čerpadlo vrtal 120m a stálo ho 100tisíc…
janine24 píše:rea.sk píše:Setkali, jak s dřevostavbou, tak se srubem a těžká pohoda
nee srub nechci je to tahle technologie výstavby..http://www.rdrymarov.cz/cs/site/cz_homepage.htm
rea.sk píše:janine24 píše:rea.sk píše:Setkali, jak s dřevostavbou, tak se srubem a těžká pohoda
A co ty dřevostavby??? Setkali jste se někdo s touto možnosti výstavby??nee srub nechci je to tahle technologie výstavby..http://www.rdrymarov.cz/cs/site/cz_homepage.htm
Ale i dřevostavba je pohodová záležitost, když si vybereš správnou firmu na dodávku
janine24 píše:rea.sk píše:janine24 píše:nee srub nechci je to tahle technologie výstavby..http://www.rdrymarov.cz/cs/site/cz_homepage.htmrea.sk píše:Setkali, jak s dřevostavbou, tak se srubem a těžká pohoda
Ale i dřevostavba je pohodová záležitost, když si vybereš správnou firmu na dodávku ![]()
A netušíte někdo, jak je to s životností dřevostavby? Musím říct, že je pro mě hodně lákavá, už proto, že dřevo jako čistě přírodní materiál dýchá a já si představuju, jak už nikdy neřeším problémy s plísní, které teď v cihlovém domě díky plasťákům máme. ![]()
My jsme zatím jen u úvah o stavění, takže na úplném začátku.
Eviah, rekuperace je fajn, ale tu jednotku bych radši stavěl vlastníma rukama, aby z toho nevylezla zase taková nevzhledná krabice, co potřebuje samostatnou místnost. Co takhle čtvrtválec? Ten se dá přimontovat někam do rohu… Vlastně na to člověk potřebuje jenom tenké hliníkové plechy, tepelnou izolaci a těsnicí umělohmotné pásky. Potom ventilátor s elektromotorkem a řídicí elektroniku toho motorku si buď udělám nebo koupím v BAUHAUSU… Časově spínanou elektrickou zásuvku třeba…
K rekuperaci si dovolím kacířskou poznámku - není to náhodou nehygienické? Viděla jsem to v jedné rozestavěné dřevostavbě. Rozvody (takové plechové trubky obdélníkového průřezu) měli rozvedené pod podlahou a ty pak jakoby zespoda ústí do stěn, někde snad rovnou do podlahy. V životě se už nikdo k těm rozvodům v podlaze nedostane aby je vyčistil. Vím, že se všude mluví o filtrech, ale stejně - co když se tam přeci jen něco dostane, nebo tam začne bujet nějaká plíseň, nebo tam těmi otvory ve stěnách vleze hmyz?
Možná je to blbost, ale neškodí si předem vyvrátit všechny pochybnosti než to pořídíte ![]()
Gino, náhodou bych se nedivila ničemu, taťkovi se na dílně někde pod střechou či kde zabydlela kuna - si tam vyžrala tu skelnou vatu nebo co a žila tam
Též ji nemohl dostat pryč… ![]()
Gino, tak toto řešení by se mně opravdu nelíbilo… Já jsem myslel tu rekuperaci, co vypadá jak šatní skříň. A takové monstrum by se mně taky nelíbilo, i když se dá rozebrat a vyčistit… ![]()
Jak jsem již psal, stavěl jsem dřevostavbu s firmou z Prahy. Kontakt je 773 123 112 (p. Rampák) nebo www.drevostavba-rosi.wbs.cz a bez problémů. Původně jsme chtěli koupit starší domek na Kladně. To jsme ale zavrhli protože jsme nevěděli kolik by vůbec mohla vyjít rekonstrukce. Pak že si necháme postavit… Poptal jsem velké firmy na dřevostavbu a docela jsem byl zděšený. Arogance, nedodržování domluveného (časy schůzek, termíny návštěv rozstavěných domů…) a to jsme nestavěli. Po této zkušenosti (a na doporučení kamaráda) jsem kontaktoval tu firmu a vše bylo o 100% lepší. Individuální přístup a nakonec i nižší cena a lepší skladba stěny. Dohodili nám i projektanta a tak nemáme ani typovku, ale dům který jsme spoluvytvářeli. Navíc jsme se domluvili, že některé práce udělkáme sami nebo po kamarádech. Firma s tím neměla problém a my ušetřili peníze. Navíc se chovali pohodově, poradili nám, poptali materiál a to z toho nic neměli. Přeji všem hodně trpělivosti s firmami, které se chovají někdy dosti podivně. Snad je krize trochu naučí
. kdyby někdo potřeboval pokecat o dřevostavbách, tady je e-mail: gdo@seznam.cz
ahoj,
můžu se zeptat proč bungalov?Původně jsme chtěli stavět bungalov taky,ale známí a rodina nám to rozmluvili,protože zastavěná plocha bungalovu je dost velká,ale vzhledem ke konstrukci střechy pak není žádná půda.Může se to zdát jako hloupost,ale půda je potřeba.Takže jsme ponechali půdorys tak jak byl,akorát jsme vyzdili štíty,udělali nosný strop a máme mega půdu s tím,že do budoucna se v části udělá byt na pronájem.Nahoře z jedné strany štítu je samostatný vchod.Do rozpočtu jsme se vešli,stavěli jsme svépomocí - jen topení s vodou a střechu nám dělali řemeslníci.