Stavíme RD,rady,zkušenosti atd....

Napsat příspěvek
Velikost písma:
475
21.9.07 12:50

To jo děkuju,ještě umět dobře s počítačem,aby člověk nemusel otravovat cizí. Takže už tu jsou konkrétní baráčky. Já vám zase závidím že už tam mužete bydlet. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
21.9.07 13:04

Prosím tě, já to ještě dva měsíce zpátky taky neuměla :wink: A na to bydlení se taky dočkáš. Kde vlastně bydlíte teď, v bytě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
21.9.07 13:25

V paneláku byt 2+0,2 dospěláci a jedno dítě,malýmu je 14 měsíců,takže se sem zatím vejdem,ale stejně si připadám jak ve skladišti. Je to ve 12patře bez balkonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
21.9.07 13:40

Ahoj holky stavitelky, muzu se k vam pridat? My jsme zatim ve fazi prohlizeni domecku… Je nas doma 6, mame sice krasne rekonstruovany, ale prece jen panelovy byt 4pluskk a zacina nam tu byt hodne tesno. Takze moc rada ctu podobne diskuse, jako je ta vase… My ted musime vyresit hypoteku, prodat byt a najit vhodny domecek - nase predstava je nejlepe 3-4 plus jedna hned obyvatelny s moznosti pudni vestavby dalsich 3 pokoju. Tipuju neco podobneho jako janinkaz :-) Na ni bych mela i kupu dotazu… v jakem stavu byl domecek pred rekonstrukci, co vsechno jste na nem doposud delali a kolik vas to stalo… docela se hrozim financni otazky - at vse neprodame, nezadluzime se a neni to malo… na odhady stavebnich firem nedam, neb jim fakt neverim, radeji nekoho kdo primo rekonstruuje :-) Doma mam sice strejdu tesare, ale ten mi rekl, at rovnou stavime - a vzhledem k tomu, ze penizky musime resit i prodejem bytu, tak bychom nemeli kde bydlet behem stavby a asi by to stalo daleko vic, nez rekonstrukce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
21.9.07 13:44

Ahoj jufko :wink:
Pojď mezi nás stavitelky a klidně se ptej, ráda odpovím, ale až večer, teď jedm na kole pryč :wink: Jo a podkroví nemáme, jen přízemí a patro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
21.9.07 14:43

jufko, takže my rekonstrujeme podkroví. Je tam pouze hrubá stavba, dělaná před 35 lety. Celkem tam budeme mít 3 místnosti+kuchyňku, WC, koupelnu a samostatný vchod- venkovní schodiště. V přízemí máme celkem 5 místností + WC+koupelnu. Rodiče chtějí, abychom si z přízemí přibrali ještě 2 místnosti, takže jim zbydou 3 místnosti. Do těch spodních 2 místností budeme mít přístup po schodišti pouze z 1 patra. Z přízemí se tam nedostanem. Takže hlavní vchod budeme mít v 1 patře. Celková rekonstrukce nás bude stát cca 1 100 000,– a to nám už nezbyde na venkovní fasádu a venkovní dlažbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
21.9.07 14:57

jani, až teď jsem si všimla fotek, ten Váš domek , vypadá moc dobře a až uděláte fasádu, tak to bude nádhera. Kačko, to rohové okno se mi taky moc líbí. Buď ráda, že budete mít všechno nové. Ono je myslím pořád lepší stavět nový domek, než spravovat starý, fušérsky postavený domeček, jako máme třeba
 my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
22.9.07 09:10

Můžeš si to hlavně postavit podle sebe,starší podle možností jak to jde.No ale myslím že je to stejná starost,stavbe jako stavba,máte Karinko hezka okna jsou to plasty a jaký odstín,moc se my líbí i barevně. Zase až postoupíme tak pošlu další foto. My se rozhodli postavit nový,jelikož tady u nás kdyby jsme koupili starší tak za 1mil koupime barák akorát na zbourání. Získali jsme dobře pozemek tak jsme šli do nového.
Jufko pojd mezi nás,bude nás víc nebudeme se bát vlka nic. A víc zkušeností. To jsem ráda,že se ta diskuze tak hezky rozjela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
22.9.07 22:52

Diky za privitani :-) Tak my ted shanime domecek - aby byl minimalne 4 plus jedna s moznosti vestavby do podkrovi - nejlepe 6 plus jedna rovnou :-) idealne v dobrem stavu ihned k nastehovani alespon do 3 mistnosti… Planujeme dat za koupi tak do 1,800 000 a asi tak 500 000 do dalsi prestavby :-) Jo a oploceny pozemek v navaznosti na dum minimalne 500 metru, idealne kolem 2500 metru :-) Ale ja jsem z Moravy, tady ty ceny jeste jdou - tak kdyz prodame zrekonstruovany panelakovy 3 plus jedna, tak to mame skoro na koupi domku (plus nejakych 300 000…) … Ale moc se bojim prave te prestavby - nemam predstavu o cenach, a uz ted mam panickou hruzu z remesliniku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
23.9.07 10:43

kacko, jsou to plastová okna, venkovní-zlatý dub, vnitřní - bílá. Jufko, moc Vám přeji, aby jste si našli domeček podle vlastních představ, ale ty ceny na Moravě nejsou taky nejnižší. Já jsem taky z Moravy - Severní oblast Beskydy a občas si prohlížím nabídky real. kanceláří a docela mě zarážejí některé ceny. Moje bývalá kolegyně sháněla domeček 1,5 r.,nakonec se jim podařilo sehnat malý (cca 40 let starý )domek2+1 + soc. zařízení, s malou zahrádkou za 1 100 000,–. Museli tam ale vyměnit okna, udělat nové podlahy, oplocení zahrádky, fasádu. Naštěstí střecha je v pořádku, takže to nejdůležitější nemusí měnit. V podkroví si mohou udělat 2 místnosti. A to byli moc rádi, že konečně sehnali domek za rozumnou cenu.Ale je pravda, že v jiných částech Moravy jsou ty ceny o něco nižší, takže taky záleží, kde budete chtít bydlet. My jsme včera celý den betonovali podlahy, ale už to máme konečně za sebou. Za týden nastoupí instalatér a bude se dělat odpad a topení. Včera byl u nás taky chlap, který nám bude dělat venkovní schodiště, takže až bude hotové, tak pošlu fotečky. Zatím se mějte a stavění zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
23.9.07 13:12

Ještě prosím tě Karinko jak je to s tím boucháním při dešti do té plechové střechy???? Jinak okna super. Jufko tak vám přeju rychlé hledání at už můžete začít přestavovat. Já jsem ze severu,ale okolí Liberce,takže Čechy a je to tady drahý,určitě ne jako okolí Prahy,ale stačí. Karinko prosímtě kolik vás vyšli okna na celý barák a máte i plastové vchodové dveře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
23.9.07 17:00

kačko, s tím boucháním to není tak hrozné.Samo, že tašky, jsou tašky, ale taky jsem měla obavy, že to bude strašný rachot a vůbec ne, takže se neboj. Jinak vchodové dveře ještě nemáme, ale budeme je kupovat v Polsku, protože jsou skoro o polovinu levnější, než u nás. Budeme tam kupovat i ostatní dveře do domku. Manžel je stolař a říkal, že by ty dveře ,za takovou cenu, za jakou je prodávají v Polsku , nikdy neudělal. a kvalita prý taky není špatná. Ostatně většinu těch dveří z Polska prodávají v IKEE a asi o 30-50% dražsí.Okna jsme půvdně taky chtěli kupovat v Polsku, ale oni je prodávají bez montáže, takže jsme si je objednali tady, jsou sice o něco dražší, než v Polsku, ale cena je vč. montáže a demontáže vč. venk. parapetů - hnědá barva-hliníkové, vč. vnitřních parapetů - bílé plastové, vč. žaluzií, 4ks mřížek proti hmyzu, , takže to není tak hrozné. Takže jsme objednávali celkem 9 oken velikost 1570×1050, 1 okno 2880×1250, 1× fran. okno 1440×1900, 4 okna 540×790, 2 okna 680×1050. Celková cena za 17 oken je tedy 143 120,–. Musím říct, že byli velice šikovní, protože měli vše hotovo za 1 den a ani nenadělali moc velký nepořádek. Kačko , určitě si nechejte napsat cen. nabídky od více firem a taky se zkuste na ně poptat v okolí. Zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
23.9.07 17:05

oprava, těch oken nebylo 17 , ale 18 ks (ještě jedno o vel. 1560×2010

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
24.9.07 12:35

tAK TO JSEM ZVĚDAVÁ kARINKO JAK NAKOUPÍTE TY DVEŘE,MY TO MÁME DOCELA BLÍZKO DO pOLSKA TAK BY JSME TAM TAKY POTOM SKÁKLI,MUSÍŠ POTOM POSLAT FOTKY. Se my nějak přecvakl počítač na velká písmena tak už to mazat nebudu. Aspoň mám představu kolik můžu zhruba počítat na ty okna. Já si taky myslím,že to s tím boudhání střechy nebude tak hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
24.9.07 13:39

kačko, fotečky určitě pošlu. Dneska jsme zažili šok s tou naši slavnou pokrývačskou firmou, protože ono asi nestačí, že nám střechu dělali vic, jak 3 měsíce (ve smlouvě měli uvedeno, že střechu udělají do 1 - 1,5 měsíce) a to ještě říkali, že zas tak dlouhou dobu určitě nebudou potřebovat, ale dnes nám bylo sděleno, že zaplatíme o cca Kč 50 000,– více, než je uvedeno ve smlouvě. Zdůvodnili to tím, že špatně spočítali palubky, takže to i špatně napsali do smlouvy. Ještě mám na ně vztek, kvůli těm 3 měsícům a oni to dorazí tímhle. No, já je teď vidět, tak je asi zaškrtím. To jsme si rovnou mohli vybrat firmu, jejíž cen. nabídka byla asi o Kč 50 000,– více, ale o které jsme věděli, že je dobrá a že běžně dělají střechy do 3 týdnů. Naše blbost, příště na takových věcech rozhodně nebudeme šetřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí