Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den. Chtěla bych se s Vámi poradit ohledně životnosti a používání autosedaček. Vím, že se udává životnost 5-6 let, a proto bych ráda věděla, jaká jsou rizika, když bude autosedačka starší. Musíme koupit druhou autosedačku do rodiny pro roční dceru a uvažujeme o kategorii 9-25, even. 9-36, na popojížďky po městě. A tím pádem by ji asi používala více než 5 let.
Děkuji za odpověď.
@brandname po dobu těch 5ti let výrobce garantuje že plasty mají svoji pevnost a pružnost jako u nové sedačky, a po této době se jejich kvalita začíná snižovat takže při nárazu ty plasty místo vypružení můžou prasknout, neudrží dítě, či dokonce můžou ostré hrany plastu dítě zranit.
Horší je to vždy u sedaček, které jsou nastálo v autě a tam na ně působí velké rozdíly teplot, sluneční záření, mráz, výpary z benzínu, které plasty narušují, u sedaček, které nosíme domů ( třeba vajíčka) to není tak hrozné, protože jsou stále v relativně stejné teplotě, chráněny před mrazem a slunečním zářením, ty tedy většinou vydrží déle.
@steeve takže je lepší koupit autosedačku 9-25, a pak ji vyhodit po 5 letech vyhodit, když bude nastálo v autě?
@brandname no ono těch kvalitních sedaček 9-25 moc není, takže spíše 9-18, tu užijou 2 děti za sebou, pokud jsou v rozestupu 3 let a pak sedačku 15-36.
a sedačku po těch 5-6 letech vyřadit z provozu, ono pokud ji budete mít neustále v autě a denně používat tak i po těch letech uvidíte sama že je zničená.
@steeve Děkuji velmi za Vaši odpověď. Musím si to ještě promyslet. Protože mít vždy dvě nové autosedačky stejné kategorie je docela finančně náročné.
Dobrý večer steeve, rada by som sa tiež pridala svojim dotazom ohľadne autosedačky..práve dnes sme kúpili pre synčeka concord transformer x-bag. Nechala som sa"ukecat" predavackou lebo pôvodne som chcela romerku..teraz mám hlavu v smútku či sa nevrátiť do obchodu a nevymeniť ju..
Aký je váš názor na ten concord, neviem nájsť odborné recenzie..je podľa vas bezpečná? V porovnaní s romer, cybex.. ďakujem veľmi pekne za odpoveď
@Mayka825 ta Concord Transformer X-Bag se z hlediska bezpečnosti přibližuje k Cybexu nebo Römeru, má také 4* ( na procenta o trošku méně), takže v tom je dobrá, ale nedá se polohovat oproti Römeru nebo Cybexu, takže pro spící dítě tam není takové pohodlí.
@steeve ďakujem za odpoveď..mne ide najmä o bezpečnosť počas jazdy. Na dlhé vzdialenosti nechodime, takze syn zaspí v aute trikrát do roka, preto som polohovanie ani neriesila. Dakujem za upokojenie, ze som nekúpila úplnú hlúposť..
Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem sedačky. Syn má 8 měsíců, 8 kg, ještě nám vajíčko chvilku vydrží, ale chci být připravená dopředu. Líbí se mi sedačky s pultem, např. Cybex Juno fix, ale vadí mi u těchto sedaček, že nemají po odejmutí pultu už 5-bodové pásy. Je na trhu sedačka s pultem i zároveň s pásy? Je bezpečnější koukat po sedačkách 9-18 kg oproti 9-36 kg? Chcem isofix do 6 tis. Děkuji za rady
@Zdenka.Ne ten pult u Cybexu nahrazuje pásy a je tam po celou dobu používání sedačky,, takže pokud chcete pult třeba jen kvůli hraní, tak kupte sedačku s vnitřními pásy, které drží dítě a pak navíc přídavný pult na hraní
určitě je lepší po vajíčku do sedačky 9-18 než 9-36, dají se více polohovat, jsou pro dítě pohodlnější a většinou i bezpečnější
@steeve Pult jsem myslela z bezpečnostního hlediska. Koukala jsem na sedačky do 36 kg a tam se pult od 18 kg již nepoužívá, místo toho jen pás v autě. Budu koukat tedy po 9-18 kg.
@Zdenka.Ne ono u všech sedaček9-36 ať mají pult nebo vnitřní pásy se tyto části při 18 kg oddělají a pak se používá jen pás z auta
kdežto u sedaček 9-18 ať s pultíkem nebo s pásy jsou po celou dobu ty pásy nebo pultík součástí sedačky což je případ třeba toho Cybexu Juno-fix, kterou jste zmínila, to je sedačka 9-18 a tam je pultík stále.
Ahoj @steeve, prosím o radu, chtěla bych pořídit autosedačku pro staršího syna, je mu 2,5 roku, má cca 10 kg a 83 cm. Jsem rozhodnutá pro značku Britax-Römer, vzhledem k tomu, že syn je malý a drobný, je vhodnější Safefix plus nebo Advansafix II sict? Obecně je asi lepší autosedačka jedné kategorie, chtěla bych, aby mu vydržela do doby, než bude dostatečně velký na kategorii 15-36 kg. Zároveň je pro mě důležitá bezpečnost,5ti bodový pás, polohovatelnost a instalace pomocí systému isofix. Je případně jiný model, který bys doporučil? Předem děkuji.
@cinnamonka syn je malý, takže bych pořídil Safefix plus, je bezpečnější, dá se dobře polohovat…