Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36
16.9.16 14:18

Dobrý den. Chtěla bych se s Vámi poradit ohledně životnosti a používání autosedaček. Vím, že se udává životnost 5-6 let, a proto bych ráda věděla, jaká jsou rizika, když bude autosedačka starší. Musíme koupit druhou autosedačku do rodiny pro roční dceru a uvažujeme o kategorii 9-25, even. 9-36, na popojížďky po městě. A tím pádem by ji asi používala více než 5 let.

Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.9.16 14:57

@brandname po dobu těch 5ti let výrobce garantuje že plasty mají svoji pevnost a pružnost jako u nové sedačky, a po této době se jejich kvalita začíná snižovat takže při nárazu ty plasty místo vypružení můžou prasknout, neudrží dítě, či dokonce můžou ostré hrany plastu dítě zranit.
Horší je to vždy u sedaček, které jsou nastálo v autě a tam na ně působí velké rozdíly teplot, sluneční záření, mráz, výpary z benzínu, které plasty narušují, u sedaček, které nosíme domů ( třeba vajíčka) to není tak hrozné, protože jsou stále v relativně stejné teplotě, chráněny před mrazem a slunečním zářením, ty tedy většinou vydrží déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
16.9.16 15:15

@steeve takže je lepší koupit autosedačku 9-25, a pak ji vyhodit po 5 letech vyhodit, když bude nastálo v autě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.9.16 15:37

@brandname no ono těch kvalitních sedaček 9-25 moc není, takže spíše 9-18, tu užijou 2 děti za sebou, pokud jsou v rozestupu 3 let a pak sedačku 15-36.
a sedačku po těch 5-6 letech vyřadit z provozu, ono pokud ji budete mít neustále v autě a denně používat tak i po těch letech uvidíte sama že je zničená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
16.9.16 18:37

@steeve Děkuji velmi za Vaši odpověď. Musím si to ještě promyslet. Protože mít vždy dvě nové autosedačky stejné kategorie je docela finančně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.9.16 21:05

Concord transformer x-bag

Dobrý večer steeve, rada by som sa tiež pridala svojim dotazom ohľadne autosedačky..práve dnes sme kúpili pre synčeka concord transformer x-bag. Nechala som sa"ukecat" predavackou lebo pôvodne som chcela romerku..teraz mám hlavu v smútku či sa nevrátiť do obchodu a nevymeniť ju..
Aký je váš názor na ten concord, neviem nájsť odborné recenzie..je podľa vas bezpečná? V porovnaní s romer, cybex.. ďakujem veľmi pekne za odpoveď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.9.16 08:27

@Mayka825 ta Concord Transformer X-Bag se z hlediska bezpečnosti přibližuje k Cybexu nebo Römeru, má také 4* ( na procenta o trošku méně), takže v tom je dobrá, ale nedá se polohovat oproti Römeru nebo Cybexu, takže pro spící dítě tam není takové pohodlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.9.16 09:59

@steeve ďakujem za odpoveď..mne ide najmä o bezpečnosť počas jazdy. Na dlhé vzdialenosti nechodime, takze syn zaspí v aute trikrát do roka, preto som polohovanie ani neriesila. Dakujem za upokojenie, ze som nekúpila úplnú hlúposť..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.9.16 09:49

Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem sedačky. Syn má 8 měsíců, 8 kg, ještě nám vajíčko chvilku vydrží, ale chci být připravená dopředu. Líbí se mi sedačky s pultem, např. Cybex Juno fix, ale vadí mi u těchto sedaček, že nemají po odejmutí pultu už 5-bodové pásy. Je na trhu sedačka s pultem i zároveň s pásy? Je bezpečnější koukat po sedačkách 9-18 kg oproti 9-36 kg? Chcem isofix do 6 tis. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.9.16 11:25

@Zdenka.Ne ten pult u Cybexu nahrazuje pásy a je tam po celou dobu používání sedačky,, takže pokud chcete pult třeba jen kvůli hraní, tak kupte sedačku s vnitřními pásy, které drží dítě a pak navíc přídavný pult na hraní
určitě je lepší po vajíčku do sedačky 9-18 než 9-36, dají se více polohovat, jsou pro dítě pohodlnější a většinou i bezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.9.16 11:46

@steeve Pult jsem myslela z bezpečnostního hlediska. Koukala jsem na sedačky do 36 kg a tam se pult od 18 kg již nepoužívá, místo toho jen pás v autě. Budu koukat tedy po 9-18 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.9.16 11:52

@Zdenka.Ne ono u všech sedaček9-36 ať mají pult nebo vnitřní pásy se tyto části při 18 kg oddělají a pak se používá jen pás z auta
kdežto u sedaček 9-18 ať s pultíkem nebo s pásy jsou po celou dobu ty pásy nebo pultík součástí sedačky což je případ třeba toho Cybexu Juno-fix, kterou jste zmínila, to je sedačka 9-18 a tam je pultík stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.9.16 12:47

@steeve Děkuji za vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.16 11:00

Ahoj @steeve, prosím o radu, chtěla bych pořídit autosedačku pro staršího syna, je mu 2,5 roku, má cca 10 kg a 83 cm. Jsem rozhodnutá pro značku Britax-Römer, vzhledem k tomu, že syn je malý a drobný, je vhodnější Safefix plus nebo Advansafix II sict? Obecně je asi lepší autosedačka jedné kategorie, chtěla bych, aby mu vydržela do doby, než bude dostatečně velký na kategorii 15-36 kg. Zároveň je pro mě důležitá bezpečnost,5ti bodový pás, polohovatelnost a instalace pomocí systému isofix. Je případně jiný model, který bys doporučil? Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
26.9.16 08:07

@cinnamonka syn je malý, takže bych pořídil Safefix plus, je bezpečnější, dá se dobře polohovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí