Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.11.16 17:19

Ahoj @steeve :mavam:,
zjistila jsem, že tu máš celou poradnu na autosedačky, tak tě taky poprosím o radu. Syn má 21m, asi 12 kg a 90 cm. Doteď jezdil ve vajíčku. Nesnáší pásy ani v kočárku, tak se mi docela líbí pultíkové sedačky. Auto nemáme, autem jezdíme jen cca 4× ročně 150km k tchýni a zpět, vozí nás ona fordem focus. Je ale možné, že než malý vyroste z autosedačky, tak si nějaké auto pořídíme. Poradíš prosím nějakou novou autosedačku bez isofixu? Chci hlavně co nejbezpečnější, i když jezdíme málo, tak je to věc na jedno použití.
Docela se mi líbí cybex, připadají mi kvalitní za docela rozumnou cenu, vajíčko jsme měli taky od nich.
Pořád váhám, jestli 9-18 nebo 9-36, s frekvencí našeho ježdění se kloním k 9-36. Ale jakou?
Moc děkuju za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.11.16 08:17

@galantni jelenice u Cybexu mají 9-18 jen jeden model, a ten je isofixový, dá se sice použít i v autě bez isofixu, ale pak se nedá polohovat, takže bych ji do auta bez isofixu nepořizoval, no a nebo pak 9-36, tam je větší výběr sedaček bez isofixu, asi bych vybíral mezi modely Pallas a Pallas M.
Ale pokud dítě nesnáší pásy tak by bylo vhodné mu tu pultíkovou sedačku vyzkoušet, aby to nebylo ještě horší.
No a ohledně ceny, jestli se vám zdá rozumná cena, ty jmenované sedačky jsou v rozmezí 5-7 t. Kč, a poříd je to vícekategorická sedačka z číny, za tu cenu bych měl německýho Römera 9-18 a k tomu ještě větší 15-36, tak nevím co je na tom rozumnýho. Osobně bych nešel do 9-36, ale vždy 9-18 a později 15-36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.16 09:00

@steeve Tak Romer je taky super, ale bojím se pásů, navíc mi ty sedačky nepřipadají tak, nevím jak to říct, vymakané. Jakože třeba u cybexu je milion štelovátek, připadá mi, že jsou líp tvarované kolem hlavy, oproti tomu mi Romer připadá prostě jednoduchý.
Myslíš, že je velký problém, kde je sedačka dělaná? Cybexy přece okupují přední příčky testů, připadá mi, že jsou stabilně kvalitní bez ohledu na model.
A co sedačky Kiddy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.11.16 09:46

@galantni jelenice tak neříkám že jsou špatné, většinou mají výsledky dobré, loni měly 2 sedačky problémy s nebezpečnými látkami, ale to se stane občas každé značce,
ale když prostě srovnám to, že si za 7 t. koupím 1 sedačku Pallas M, která má v testech 60%
a přitom můžu mít za stejnou cenu 2 sedačky, každou pro určitý vývoj dítěte, třeba 9-185 King II, která má v bezpečnosti 65% a pak 15-36 Kid II která má 74%, tak z logického hlediska si raději koupím 2 bezpečnější než 1 méně bezpečnou
a popravdě když si postavím Cybex a Römer vedle sebe a třeba zatáhnu za zvedání opěrky hlavy, tak už po zvuku i laik pozná, která je o třídu někde jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
4.11.16 20:04

@steeve děkuji za rady. Dcera se z pásů opravdu vyvlíká, je to malá akrobatka. Proto se poohlížím spíš po pultíkových sedačkách. Váhám mezi Cybex Pallas M a a Kiddy. V dTestu jednoznačně zvítězila Kiddy Phoenixfix 3 nad Cybex. Jenže já už chci kategorii 9-36 což Kiddy Phoenixfix 3 nesplňuje. Našla jsem si tedy Kiddy Guardian - ten ale nebyl bohužel testovaný. Takže se v tom ztrácím, ale aspoň jsem zúžila výběr na dvě značky :P. Ke které sedačce se přikláníte? Má někdo zkušenost prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.11.16 18:38

@steeve Prosím ještě o jednu odpověď. Romer Kidfix XP z roku 2015 má klasický ISOFIX na ocelovém rameni nebo ten přes pásky jako řada SL? A čím se liší od řady s označením II. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
7.11.16 08:31

@kopretina 12 Kiddy Guardianfix pro byl testován v roce 2012 a propadl, dostal nedostatečnou a 0% :https://www.dtest.cz/…ix-pro/21636
a osobně se nekloním ani k jedné, já bych dítě do 9-36 nedal, a důvod jsem již psal výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
7.11.16 08:33

@Newman1 všechny XP mají isofix na pevných ramenech, a všechny SL mají isofix na páskách.
model II se liší tím, že má navíc Systém SecureGuard to je držák pásů mezi nožičkami pro optimální polohu bederního pásu, zde je o tom info video:http://autosedacky.mimishop.cz/…x-ii-xp-2016

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.16 21:59

Jakou autosedačku zvolit

@steeve
Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o radu, jakou autosedačku zvolit ve váhové kategorii 9-18kg?
Máme vybranou tuto Autosedačka Römer SAFEFIX PLUS 2016, Flame Red 9-18 kg, nicméně bych se chtěla zeptat, zda je vhodná do Škody Octavia? A má druhá otázka zní, zda je v bezpečnosti výrazný rozdíl mezi isofixem a standardní autosedačkou? Narazila jsem zde na názory, že rozdíl je téměř nulový.
Děkuji mockrát za odpověď. Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.11.16 08:07

@Lucie_Laura Dobrý den, tato sedačka je kompatibilní se škodou Octavia. Pokud porovnáme její bezpečnost třeba se sedačkou Römer King II- což je obdobný model, jen bez isofixu, tak obě mají 4* z bezpečnosti, přesněji Safefix 70%, King II 65 %, takže stejně je ta isofixová o něco lepší, ale to vše za předpokladu správného připoutání sedačky, a zde je právě ta výhoda isofixové sedačky, dle testů německých pojišťoven je v autech 97% isofixových sedaček správně připoutáno, ale těch na pásy pouze 30%, a v tom je ten rozdíl, můžete mít bezpečnou sedačku, ale špatně připoutanou a je k ničemu, proto pokud je v autě isofix je lepší mít isofixovou sedačku,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
9.11.16 11:03

@steeve Moc děkuji za informace ohledně výběru sedačky :palec:
Ještě se zeptám, jestli je nějaký zásadní rozdíl mezi Römer SAFEFIX PLUS 2016 a Römer SAFEFIX PLUS 2017. Někde už prodávají jen tu novější verzi, tak jestli je to změna jen maličkostech…
Předem děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.11.16 11:43

@Evelynka82 sedačka je to pořád stejná, není na ní žádná technická změna, jsou tam jen 2 nové barvy, Olive Green a Storm Grey: http://autosedacky.mimishop.cz/…ix-plus-2016 a ty jsou dražší, a ostatní barvy z 2016 přecházejí do kolekce 2017, takže někde je označují za 2016 někde už za 2017, ale pořád je to stejná sedačka, taky už máme i ty nové skladem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
11.11.16 13:32

@steeve
Dobrý den,

mohl byste mi poradit s výběrem autosedačky? Mám to podobné, jako @galantni jelenice Jezdím jen jako sváteční řidič, po Praze to autem moc neriskuji. :) syn má 22m, 13kg a 95 cm. Nejspíš bych pořídila pultíkovou sedačku, nesnáší jakékoliv upoutání a když jsme byli zkusmo nové sedačky zkoušet, tak se v hysteráku vyvlékl z pásů. 8o Proto bych raději pultík, jezdit budeme stejně s řevem, ale aspoň se nevyvlékne. Syn má hodně velkou hlavu, Kiddy mi připada dost těsná (co bych dělala za rok?), takže zbývá asi jenom cybex. Nemáme isofix. Je lepší cybex pallas M, pallas 2 nebo pallas fix upevněná jen pásem? Která je nejbezpečnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.11.16 14:35

@bartoel1 stejně jako jsem psal i v minulém případě, já osobně bych dítěti nedal sedačku 9-36, za tu cenu jsem schopen pořídit sedačku 9-18 a 15-36, tedy 2 sedačky, které budou dítěti v každém věku lépe padnout než jedna univerzální.
Pokud dítě nesnáší pásy, tak mu hlavně vyzkoušejte i tu pultíkovou, dle zkušeností polovina dětí pultík nesnáší, kdežto pásy jen malé procento, takže aby to nebylo ještě horší, v Praze máte mnoho možností kam zajít sedačku vyzkoušet.
Pokud už byste stejně nakonec trvali na pultíkové 9-36, tak pokud nemáte isofix, tak nemá smysl kupovat isofixovou sedačku, bude dražší a hlavně těžší, takže bude na dítě tlačit více svoji vahou, a pkud se rozhodujete mezi Pallas a Pallas M, tak to M je novější, tak bych šel do ní, a v tu chvíli jsem už zpět na základní otázce, za cenu Pallas M mám 2 sedačky v kat. 9-18 a 15-36, tak proč kupovat jednu 9-36…
Jo a jestli si myslíte že se dítě z pultíku nevyvlékne, tak když bude chtít, tak z něj vyleze vrchem dříve než se vyvlíkne z pásů, pokud se mu tam nebude líbit nic ho nezastaví. Takže bych opravdu šel zkoušet sedačky, a tu kterou snese tu koupit, vždyť v ní bude sedět dítě a ne rodič…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
11.11.16 14:50
@steeve píše:
@bartoel1 stejně jako jsem psal i v minulém případě, já osobně bych dítěti nedal sedačku 9-36, za tu cenu jsem schopen pořídit sedačku 9-18 a 15-36, tedy 2 sedačky, které budou dítěti v každém věku lépe padnout než jedna univerzální.
Pokud dítě nesnáší pásy, tak mu hlavně vyzkoušejte i tu pultíkovou, dle zkušeností polovina dětí pultík nesnáší, kdežto pásy jen malé procento, takže aby to nebylo ještě horší, v Praze máte mnoho možností kam zajít sedačku vyzkoušet.
Pokud už byste stejně nakonec trvali na pultíkové 9-36, tak pokud nemáte isofix, tak nemá smysl kupovat isofixovou sedačku, bude dražší a hlavně těžší, takže bude na dítě tlačit více svoji vahou, a pkud se rozhodujete mezi Pallas a Pallas M, tak to M je novější, tak bych šel do ní, a v tu chvíli jsem už zpět na základní otázce, za cenu Pallas M mám 2 sedačky v kat. 9-18 a 15-36, tak proč kupovat jednu 9-36…
Jo a jestli si myslíte že se dítě z pultíku nevyvlékne, tak když bude chtít, tak z něj vyleze vrchem dříve než se vyvlíkne z pásů, pokud se mu tam nebude líbit nic ho nezastaví. Takže bych opravdu šel zkoušet sedačky, a tu kterou snese tu koupit, vždyť v ní bude sedět dítě a ne rodič…

My to právě už zkoušet byli, pásy nesnáší z principu, pultík taky :( Ani ho nedokážu dát do kočárku, chodíme už jenom bez. Ale s autosedačkou má prostě smůlu. Ale jak jsem již řekla, v obchodě se vyvlékl z pásů, prodavačka se nestačila divit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí