Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@j.a.n.i1 že máme dvě auta - je NUTNOST - ne značka majetnosti - právě naopak - z našeho místa bydliště se těžko dostává do práce.
Vydělám málo, 2000měsíčně projedu, manžel to má podobně a jsme rádi, že vůbec máme kde pracovat.
o polámání sedaček bych nerada vedla diskuzi - pan Steeve ví moc dobře, co se na Chicco Oasys láme - polystyren v křídlech - řešili jsme to s ním.
a rozhodně se k sedačkám chováme jako lidi.
Takové komentáře ----- TOHLE MĚ FAKT NAŠTVALO! ![]()
@3HE
Polystyren v křídlech se mi ulámal i v Romeru Safefix. Přendavali jsem 1× týdně do jiných aut a prostě to nevydrželo. To jsou největší slabiny sedaček 9-18. Jsou těžké (ale zase bezpečné) a tím se s nima špatně manipuluje.
@galantni jelenice píše:
Anonymní, prodávám vajíčko cybex 3S, je jako nové, auto taky nemáme. Kdyžtak napiš SZ
Děkuji moc za nabídku, ale (a neberte si to osobně) nemám odvahu koupit autosedačku od někoho, koho vůbec neznám, nevím, jak se k ní choval atd. Od kamarádky, které věřím a vím, jak se k sedačce chovala bych ji možná koupila, ale jinak asi raději ne. Rozhodla jsem se, že raději koupím novou a až ji nebudeme nutně potřebovat, tak ji (ještě nejlépe v záruce) zkusím prodat. Myslím, že finančně to pak vyjde víceméně nastejno, jako kdybych kupovala bazarovou, ale budu mít jistotu, že je nazávadná… Ale rozumím tomu, že ji chcete prodat, sama se za dva roky budu snažit o totéž.. ![]()
@3HE píše:
@steeve
Dá se říct, že je lepší „jetá“ nekvalitní sedačka než podsedák? - kdybychom koupili nějakou bazarovou z těch obyčejných (ferrari, nania atd.)? Na nové opravdu nemáme.
jakákoliv sedačka je lepší než podsedák, nebo žádná sedačka, i když ty Ferrari pokaždé co byly v testech tak dopadly špatně, u Nanie ty Belfixy a Dreamfixy dopadly celkem slušně, takže když už na nic lepšího není tak aspoň ty
@88petra píše:
Prosim co je ted aktualne nejlepsi sedacka 15-36? Dcera ma 3 roky 3 mesice a mc pearl (kterou sem kdysi dostala) uz zacina byt mala. Je hubena, ma asi metr. Na cene nezalezi. Mame volvo xc 60. Diky moc za radu
@steeve prosim prosim o radu!
@88petra za poslední 3 roky v kat. 15-36 kg byly vždy nejlepší Römer Kidfixy, ať modely SL, tak i XP a jejich typy: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
ty SL mají jednoduchý isofix na textilních páskách, takže se nedají polohovat na odpočinek, XP mají isofix na pevných ramenech, takže se dají polohovat,
a všechny jsou kompatibilní s XC60
@steeve píše:
@88petra za poslední 3 roky v kat. 15-36 kg byly vždy nejlepší Römer Kidfixy, ať modely SL, tak i XP a jejich typy: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
ty SL mají jednoduchý isofix na textilních páskách, takže se nedají polohovat na odpočinek, XP mají isofix na pevných ramenech, takže se dají polohovat,
a všechny jsou kompatibilní s XC60
Diky moc!
@steeve píše:
@MarieP levnější isofixové by byly ale už nebudou třeba polohovací, atd…, takže bych stejně zůstal u těchto, používám je i pro své děti.
Ještě jednou děkuji. Ta pro starší je pěkná a už i odsouhlasená. Jen u té 9-18 se mi chlap sekl, že ta noha je „hrozné heblo“ a více se mu libí Trifix, mohu se zeptat na rozdíl ( ten v kotvení je jasný)? A ještě jaký je rozdíl u sedaček 2016(2015) a 2017- teda krom ceny a stáří. A je to problém koupit sedačku 2016, mohla by být méně bezpečná? Děkuji. ![]()
@MarieP pokud máte v autě oko pro TT, tak můžete použít i Trifix,
rozdíl v modelech 2015,2016a 2017 není žádný, jen se liší některé potahy a dokonce kol. 2017 je za stejné peníze jako 2016, takže není důvod kupovat starší model když za stejné prachy můžu mít nejnovější, tady jsou jak 2016 tak i 2017: http://autosedacky.mimishop.cz/…-trifix-2016
jinak do 14 dnů má být nový ceník Römeru, a vzhledem k tomu že od začátku roku koruna vůči euru oslabila, tak nejspíše Römer zdraží, takže pokud chcete koupit sedačku, tak ještě nyní do vánoc.
@steeve
Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, jakou sedačku byste mi doporučil pro 21 měsíční holčičku s 92 cm a 17 kg bez půltíku.
V současné době máme Cybex Sironu (0 - 18 kg). Vzhledem k věku pro nás ještě není vhodná kategorie 15 - 36 kg, i přesto jsme si vyzkoušeli Romer Kidfix II XP, která seděla nádherně, i v ramenou byla akorát.
Uvažovali jsme o Romer Advansafix II, kde výrobce uvádí Ochrana 5bodovým pásem po delší dobu – až do 25 kg. Po vyzkoušení jsem zjistili, že tato sedačka je na velmi hubené děti, dokonce mi přišla menší než některé v kategorii do 18 kg. Dcera seděla totiž na tom zapínání, ani paní prodavačce se ji tam nepodařilo namačkat, aby byla pásy zapnutá. Našli jsme Avionaut Evolvair Royal, kde je nutné vyndat jednu vložku, aby se do ní vešla. V manuálu je ale stejně věta - od 15 do 36 kg se odejme 5-ti bodový bezpečnostní pás a dítko je připoutáváno 3-bodovým bezpečnostním pásem. A je to pr mě neznámá značka.
Moc děkuji za odpověď
@KacenkaKKK Dobrý den, téměř u všech sedaček 9-36 kg jsou ty vnitřní pásy pouze do 18 kg, a v kat. 15-36 se již vnitřní pásy nepoužívají. Jedna z mála autosedaček 9-36, kde jsou vnitřní pásy až do 25 kg je Römer Advansafix, ten jsem vám chtěl doporučit, ale pokud jste ji vyzkoušeli a dítě se do ní nevejde, tak mě jiná nenapadá. Do sedačky 15-36 je ještě věkem malá, tak jedině zkoušet sedačky 9-36, kde se zatím vejde do 5ti bodového pásu a až ji bude malý, tak je vytáhnout a používat sedačku s tříbodovým pásem. Jedna z prostornějších 9-36 je třeba Britax Evolva 123, nyní se dělá jak na pásy, tak i s isofixem: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
@steeve
Děkuji. A bude vzhledem k váze bezpečnější sedačka s isofixem nebo pásy? V některých diskusích jsem četla, že nad 18 kilo již isofix není vhodný. Evolvu jsme si dneska vyzkoušeli a vejde se do ní pěkně. Až bude o trochu starší, tak je lepší koupit Romer Kidfix II XP nebo zůstat v Evolva 123?
@KacenkaKKK pokud je v autě isofix tak je isofix vždy lepší, a zrovna u kat. 15-36 kg je vždy lepší mít isofixovou sedačku, protože ten isofix drží sedačkua výáha sedačky netlačí na dítě při nárazu, nevím kdo píše takové bludy že isofix není vhodný.
U toho Kidfixe je pak výhoda snadnějšího polohování a lépe drží v autě, takže až povyroste klidně do Kidfixe