Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve. Mohu Vas poprosit o radu? Rozhoduji se pro autosedacku v kategorii 15-36 Kg, mam vyhlidle Romer kidfix SL a Cybex free fix. Muzete mi poradit ke ktere se radeji priklonit? Nejezdime casto dlouhe trate, vetsinou kolem 30 min, v letnim obdobi pak samozrejme delsi, jinak skolka denne cca 5 min. Dcera v aute spi jen obcas a to pri delsich trasach. Moc dekuji za radu
@Teeerrrka z hlediska bezpečnosti je na tom lépe Kidfix SL, resp Kidfix SL SICT- ten má navíc i vylepšenou boční ochranu. Pokud jezdíte málo a nepotřebujete polohování sedačky, dítě v ní nepotřebuje spát tak stačí tyto Kidfixy SL, ale pokud jezdíte i delší trasy a chcete sedačku s polohováním tak bych doporučil Kidfix XP: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
@steeve Mám taky prosím dotaz - ta varianta XP (je to doufám ta s horním vedením pásu a potvorou mezi nohama dítka) je dělá jen u isofixových, nebo jde koupit i v neiso variantě?
@j.a.n.i1 to XP znamená tu ochranu na pás XP-Pad, aktuálně se dělá jen ke Kidfixům, 2 roky zpátky se prodával i neisofixový Kid XP ale nebyl o něj zájem tak se přestal dělat
ten držák mezi nohama to je označení II u Kidfixu, opět dělá se u jen u Kidfixu a také u Advansafixu
@steeve Aha, takže máme smůlu, nemáme isofix v žádném autě a není předpoklad, že by v dohledné době byl a kupovat jen kvůli tomu isofixovou sedačku se mi zas s ohledem na cenu nechce. Každopádně díky.
@j.a.n.i1 on by se eventuálně ten XP Pad dal dokoupit jako náhradní díl, ale ty sedačky co ho nemají v základu tak nemají držák na ten XP-Pad, takže pak by nedržel na správném místě jako u sedačky, která ho má.
nebo koupit šokabsorbér, který je ze stejného materiálu, jen není tvarovaný a pak ho přidělat na pás, a tam už je jedno ke které sedačce se přidá : http://autosedacky.mimishop.cz/…-sokabsorber
@steeve Nojo, ale jak to není přidělané k sedačce, tak to ztrácí to hlavní kouzlo a to vedení pásu…
@j.a.n.i1 přesně tak, pokud to není originál tak to nesedí přesně tam kde má, takže nejlepší řešení je koupit tu Kidfix XP i když se nepoužije isofix. Dokonce jsem i u jednoho výrobce slyšel takový názor, že i do auta kde není isofix se dá isofixová sedačka a těma isofixovýma ramenama se zasune mezi sedák a opěradlo a tím tu sedačku více stabilizuje na místě.
@steeve Tak já už i přemýšlela o variantě tam ty oka našroubovat / přibodovat, protože když tam ta sedačka smí být bez ničeho, tak bych neviděla jako riziko si je tam přidělat svépomocí, jen by to člověk musel zas zlikvidovat před případným prodejem, aby tam někdo nedal třeba 9-18.
@steeve Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dá u sedačka cybex solution x2 fix oddělat jeden boční airbag? Potřebuji dát 3 sedačky vedle sebe a obávám se, že už by se to do auta už nevešlo. Máme Peugoet 5008 a autosedačky romer king plus 9-18 a cybex solution x-fix.
@Delko v návodu k výrobku je napsáno, že při montáži musíte ty boční ochrany na sedačku připevnit, a sedačka je schopná pro používání pouze kompletní, není nikde psáno o tom, že by se směla používat bez boční ochrany, takže bez boční ochrany byste ji neměla používat.
@ steeve dekuji moc za Vasi radu, uz mame vybrano. Pri vyberu jsem narazila na toto RECARO BeltUpp komfortní a stabilizační pás, co na to rikate? Je to k necemu? Prijde mi to trochu nebezpecne, diky prekrizeni, ale treba se pletu? Moc dekuji za vas nazor
@Teeerrrka ten Belt Upp pás je dodatečný pás pro ty děti, které se z jednoho pásu vyvlékají, tak aby byli lépe jištěné. Ten pás je homologovaný, takže určitě není nebezpečný. Je to stejné jako když máte v autě tříbodový pás, a jednou sedíte vlevo, tak ho máte zleva, podruhé vpravo a máte ho zprava, a díky tomu Belt Uppu ho máte z obou stran naráz.